hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2018. szeptember 3. hétfő   18:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Telekom Electronic Beats Festival


  A Várkert Bazárban és környékén szeptember 13. és 15. között zajlik Budapest következő nagy elektronikus zenei ünnepe, amit ezúttal kifejezetten nagynevű német és angol DJ-k fognak uralni - nappal pedig hajósbuli és ügyes hazai tervezőkkel és gépzenészekkel teletömött Lifestyle Market is várja a látogatókat.
  
  Azt már elmondtuk, hogy az ősz első hónapjának közepén minden korábbi budapesti Telekom Electronic Beats Festival-hoz képest DJ-központúbb buli várható a Duna partján. A program most további nevekkel bővült: a korábban már bejelentett Âme és Dixon már-már testvéribe hajló párosa mellett a pénteki napon a stafétát egymásnak adva fog lemezelni az angol színtér két fajsúlyos, de annál kísérletezőbb kedvű figurája, Ben UFO és Floating Points.
  
  Ben UFO a Hessle Audio kiadó társalapítója, és azon kevesek egyike, aki kizárólag a a dj-zésével csinált magának nevet a szakmában: bátorsága, borotvaéles technikássága és természetesnek ható meglepetései logikusan lökték olyan lehetőségek felé, mint a Rinse FM-rezidencia, vagy a komoly mérföldköveknek számító Fabriclive, Resident Advisor vagy Essential Mix-felkérések. A Floating Points néven alkotó Sam Shepherd pedig az elektronika és a jazz gondos házasításának szakembereként vonult be a kortárs enciklopédiába, aki 2016-ban már bizonyított az akkori EB Fesztiválon egy endorfinbomba szettel. A két, meglehetősen különböző karakterben egy közös biztosan van: a (poszt)dubstep felőli érkezés, ami mára a hibrid klubzenék iránti vonzalomba csapott át - szélesre húzott, színgazdag palettára számíthatunk tőlük.
  
  Ami a szombatot illeti, a technótemplomként emlegetett Berghain kirobbanthatatlan rezidense és egyik legrégibb alapembere, Ben Klock már biztosan velünk lesz aznap a Várkert Bazárban, de most véglegesre kerekedett a lineup - vagy inkább kiegyenesedett, ugyanis ez az este a napnál is világosabban a sötétebb tónusú technó köré fog épülni.
  
  A berlini főfellépőn túl a pultba fognak még állni a műfaj legismertebb stuttgarti képviselői, SHDW & Obscure Shape, akik létezésük alig négy éve alatt elképesztő követői táborra tettek szert, és nem véletlenül: zenéikben vállaltan sokat - és ügyesen - merítenek a kilencvenes évek végének és a kétezres évek elejének puritánabb, zsigeribb, funkcionális technójából. A figyelem falait leginkább áttörő Die Weiße Rose című trekkjük karrierjük következő szintjére katapultálta a fiúkat, ahonnan már csak lépések vezettek az egyik legnagyobb nézőszámú Boiler Room műsorig, egy Daniel Avery-remixfelkérésig, vagy addig, hogy a vezető német technómagazin, a Groove 2016-ban az év felfedezettjeinek nevezze őket. Szettjeik energiától duzzadnak, nem félnek az EBM, acid vagy éppen Detroit felé tett kanyaroktól, de az is biztos, hogy egy percig sem ültetnek le.
  
  És hogy vigyázó szemét mindenki a gardróbjának legfeketébb ruhadarabjaira vesse, ide tartozik még, hogy a feszesnek ígérkező szombat estét természetesen a zsáner leghűbb hazai katonája, a népszerű Technokunst-sorozat alapítója, Isu fogja felvezetni a szokásosan rokonszenves mosolyával és hullámzó vállmozdulataival a Budai Vár alatt.
  
  Szombaton női frontot erősítve érkezik a müncheni tINI, akinek mindössze pár év kellett ahhoz, hogy az első szárnypróbálgatásoktól eljusson Loco Dice kiadójának ernyője, a Desolat alá, aminek ma már teljes értékű tagja. A szőke fürtök sosem szomorkodó tulajdonosa azóta már komoly rezidenciákat gyűjtött be magának Ibizán (Ushuaia), a londoni Fuse bulikon, az olasz Cocoricón, és még a techno-nehéztüzér Marco Carola hivatalos turnépartnerévé is vált. Ő száz szerencsés bulizóval együtt száll majd a vízre, hogy déltől egészen késő délutánig a Telekom Electronic Beats hajójának fedélzetén ringassa végig őket DJ-szettjével a Dunán.
  
  Iamyank előadásában például arra keresi majd a választ, hogy a kreativitás tanulható-e, esetleg kénytelenek vagyunk azt elfogadni velünk született tulajdonságnak vagy hiányosságnak. Az ismert zenész vezető oktatója az évek óta nemzetközi szinten is elismert elektronikus zenei képzéseket indító imPro Schoolnak, amelynek pultjánál ki is lehet próbálni, milyen élőben összerakni, előadni zenét nem mindennapi eszközök segítségével.
  
  Az Analogue Zone moduláris szintetizátor-specialistái közül az iráni származású, Budapesten élő producer, Ramin Sayyah jön bemutatót tartani csodálatos gépszörnyeivel, az ismert japán elektronikai vállalat, a Roland szakemberei pedig olyan eszközöket kapcsolnak be, mint a TR-8S, a System 500 v2, vagy az SH-01A.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jancsi és juliska    battle beast    evanescence    arsis    frames    agatha christie    a nyugtalanság kor    tom hardy    january jones    barba negra track    gyémánt bálint    zack snyder    imminence    Éjfény    werk akadémia     daniel craig    jorge salán    avatar    zac efron    tátrai band    death valley screamers    hory gergely    lemez kuckó    the toy dolls    trousers  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!