hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [album]  2018. augusztus 30. csütörtök   17:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A varázslatos görög szigetvilág közelebb van, mint gondolnád: mutatjuk, miért!


  Ha minden alkalommal összefacsarodik a szíved, amikor a Bazi nagy görög lagzit vagy a Mamma Miát nézed, és minden vágyad, hogy egy finom italt szürcsölgetve élvezhesd a hamisítatlan görög vendégszeretet, itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépj! Az Aegean Airlines-nak hála, ma már Athéntól Rodoszig több mint 30 görög városba juthatunk el Budapestről, méghozzá igencsak baráti áron. Összegyűjtöttük, miért érdemes már most lefoglalni a repjegyet.
  
  Napsütés, áttetszően tiszta vizű tengerpartok, ínycsiklandó étel- és italkülönlegességek: mi kellhet még? Görögország még sosem volt ilyen közel, hiszen Athénon keresztül számtalan varázslatos szigetét érhetjük el könnyedén a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A görög főváros már önmagában is kihagyhatatlan úti cél, hiszen a világ egyik leggazdagabb történelmű helyeként több ezer évre visszatekintő műemlékek közt barangolhatunk az Akropolisztól a Nemzeti Régészeti Múzeum több tízezer kiállítási tárgyán át a nyüzsgő Varvakios piacig. Athén ráadásul nemcsak nyáron, hanem ősszel is ideális célpont: amellett, hogy így elkerülhetjük a tömeget, kellemes melegben élvezhetjük a mediterrán hangulatot.
  
  Több mint 30 görög úti cél közül választhatunk
  
  Aki az ország más településeit, szigeteit is felfedezné, szerencsére már Budapestről is egész évben eljuthat a vágyott célhoz, ugyanis az Aegean Airlines kínálatában athéni csatlakozással több mint 30 választási lehetőség található meg, ráadásul kedvező áron. Sőt, kompromisszumot sem kell kötnünk, hiszen a nyári időszakban például 4 járatuk is indul Athénba – így indulás és érkezés szempontjából is nagy a mozgásterünk –, emellett télen is hetente több járat közül választhatunk, amikor szintén megoldott a csatlakozás.
  
  Korfu vagy Míkonosz?
  
  Csak hogy néhány izgalmasabb úti célt említsünk: az ország legzöldebb szigeteként emlegetett Korfu például kihagyhatatlan azok számára, akik imádják a természetet. Túlzás nélkül nevezhetjük a túrázók paradicsomának, a kellemes éghajlat, a lenyűgöző növényzet és a változatos partszakaszok mellett pedig a helyiek vendégszeretetéről is híres. Korfu város bájos középkori utcácskáit tökéletesen kiegészítik a velencei és francia hatást mutató épületek, központja, a hatalmas, zöld Esplande tér pedig csak hab a tortán. Semmiképp se hagyjuk ki az UNESCO Világörökségi Listájára 2007-ben felkerült óvárost, illetve az azt körülvevő két monumentális erődítményt, és Sissi császárné egykori, a várostól 10 kilométerre fekvő nyári rezidenciáját. Korfu legmagasabb pontjáról, a 906 méteres Pantokrator-hegyről a környező szigetek mellett Albánia partjait, sőt, akár az olasz csizma sarkát is láthatjuk.
  
  Ha inkább kozmopolita atmoszférára és pezsgő éjszakai életre vágyunk, és nem vetjük meg a látványos strandokat, válasszuk Míkonoszt, ahol nyakig merülhetünk a trendi éttermek, kávézók és üzletek forgatagában. Népszerűségét jól mutatja, hogy a mindössze 85 km2-es szigetre évente több millió turista érkezik. Aki kedveli a celebek közelségét, örülhet, hiszen Míkonosz a hatvanas évek óta a hírességek kedvelt üdülőhelye – annak idején mások mellett Sophia Loren és Grace Kelly is felbukkant itt. Vétek lenne nem útba ejteni a 16-17. században épült Kis Velencét, és mindenképpen keressük fel a város híres pelikánját, Petrost, aki a kikötőben sétálgatva várja a látogatókat.
  
  A szörfparadicsomtól a varázslatos barlangokig
  
  Természetesen a negyedik legnagyobb görög sziget, Rodosz sem maradhat ki, amit többek közt az erős széllökéseknek köszönhető hűsebb éghajlata tesz vonzóvá. Nem véletlen, hogy a szörfösök is imádják, egyik kedvenc helyük a Prasonisi (vagy Prassonissi) Beach. Középkori hangulatért irány a Lovagok utcája és a Nagymesterek Palotája, és a több védvonalból álló várfalak körüljárása is garantáltan életre szóló élmény. Egészen más világba csöppenünk, ha a török negyedbe látogatunk: a szemet gyönyörködtető mecset és az iszlám könyvtár épületei igazi turistacsemegék, nem beszélve a nyüzsgő bazársorról, ahol biztosan találunk magunknak pár imádnivaló kincset. Ha már erre járunk, a július-augusztusi időszakban a Pillangók Völgyét is ejtsük útba, ilyenkor ugyanis rengeteg medvelepke lepi el a helyet.
  
  Szantorini is megér egy utazást, hiszen az Égei-tenger vulkanikus, kör alakú szigetcsoportja látványos szépségével és élénk éjszakai életével mindenkit levesz a lábáról. Fővárosában, Fírában egymást érik a jobbnál jobb éttermek és hotelek, a világhírű borok pedig kétségtelenül emlékezetes pillanatokat tartogatnak. Akárcsak Zákinthosz, amelynek gasztronómiáját talán csak fehér homokos tengerpartjai múlják felül. Fantasztikus élmény vitorlással vagy hajóval felfedezni a sziget környékét, sőt, lehetőség van üvegfenekű csónakokkal bemenni a híres Kék barlangok belsejébe, így testközelből figyelhetjük meg a tengeri életet. Ezek után persze a búvárkodást sem érdemes kihagyni, amihez a sziget keleti része az egyik legideálisabb választás.
  
  Már csak döntened kell: ide kattintva keresd meg a számodra ideális járatot!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jurij    aquileia ostroma    szarka gyula    sons of apollo    offspring    the specials    tintin kalandjai    neo fm    southern comfort    steelwing    feltbeats    super 8    julio iglesias    blythe    bruce springsteen    new lows    vildhjarta    skip the use    stain the canvas    scarred by beauty    barba negra    moratorium    nemes nagy ágnes    demonlord    pattinson  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!