hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2018. augusztus 16. csütörtök   16:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szabadság, Szerelem, Zene - SZIN
Már csak pár napot kell aludni és itt a SZIN

  Augusztus 22-én beindul Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztiválja, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok. A négy napos nyárzáró fesztiválon a Napfény városába érkezik Sean Paul, a Pet Shop Boys, Jess Glynne, Wilkinson, Faithless Dj set és a hazai poprock élvonala Ákostól, a Halott Pénzen keresztül, Lovasi Andrásig.
  
  50 éves tehát idén a SZIN, ahogy Botka László, Szeged polgármestere fogalmazott: “A fél évszázad alatt generációk nőttek fel a Szegedi Ifjúsági Napokon és büszkén mondhatjuk, hogy Szeged kiemelt részévé vált. Az itt töltött idő alatt a fesztiválozók megismerhetik a Napfény városának minden szépségét és a szegediek vendégszeretetét, így a későbbiekben is szívesen visszatérnek hozzánk”- mondta a polgármester.
  Rövid SZIN történelem
  
  A SZIN története három korszakra osztható. Az első korszakban 1968-tól egészen a rendszerváltásig a KISZ és az Expressz Ifjúsági és Diák Utazási Iroda szervezte a fesztivált. A SZIN-re érkező fiatalok ezen a néhány napon elengedhették magukat, önfeledten szórakozhattak mindenféle retorzió nélkül.
  
  A rendszerváltást követően (1990-2002) Szurdi Zsolt – a Szeged Városi Rock Klub vezetője és a Gőzerő zenekar alapítója - tartotta életben a fesztivál lángját. A zenész, polihisztor által szervezett rendezvény kisebb volumenű volt a korábbi évekhez képest, azonban megtartotta annak szellemiségét.
  
  A kétezres évek elején, mint a főnixmadár, úgy támadt fel poraiból a SZIN. 2003-ban a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a szervezési feladatokat az Ifjúsági Házra bízta. A fesztivál új arculattal tért vissza a köztudatba, de a régi értékeket megtartva: Szabadság, Szerelem, Zene
  Adatok a SZIN-ről
  
  Az idei fesztiválon 10 zenei színpadon a 4 nap alatt 1395 fellépő fog megfordulni, a több mint 150 zenei program során. A SZINen 537 fő fog dolgozni egészen a színpadok technika személyzetétől a szemétszedőkig, hogy minden adott legyen a szórakozáshoz.
  
  5.890 méter elektromos kábelt használnak fel a szervezők, érdekesség, hogy ez pont a szegedi nagykörút hosszával egyezik meg, és 55 tonna fémvázszerkezetet mozgattak meg a színpadépítők a Borsodi Nagyszínpad és a Pepsi Nagyszínpad felépítése során, ez pedig 9,1 darab afrikai elefántbika súlyának felel meg. 5.000 m2 mobil padozatot raktak le a Partfürdőre, hogy a fesztiválozók kényelmesen, de legfőképpen pormentesen szórakozzanak. A 15 fős szervezői stáb az elmúlt SZIN óta 28.750 munakórát töltött a szervezéssel.
  
  13 országból vásároltak jegyet az idei SZINre, a legtávolabbi jegyvásárló a 2861 km-re lévő finnországi Vaasa városából érkezik és 58.785 fő töltötte le a SZIN hivatalos mobil applikációját az elmúlt 1 évben.
  Érdekes kívánság
  
  Az idei SZINre érkező egyik külföldi fellépő kiemelt kérése volt, hogy a koncert előtt szeretne imádkozni, így a szervezőknek egy mobil kápolnát kell kialakítani a backstage-ben. Egy másik fellépő pedig egy 12 méter átmérőjű medencét kért, hogy a koncert után lehűthesse magát.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 szerencsecsillag    angerseed    southern oracle    good charlotte    bécs    nachtmystium    scary guys    cillian murphy    meltdown    ghost iris    sentinels     erőszakik    a titánok harca    alice cooper    divine ascension    bartos erika    hour of penance    crossholder    pain of salvation    gurszky péter ádám    testcsere     bourne    dance or die!!!    metapay    faster  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!