hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  -0001. november 30. hétfő   00:00
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
Ensiferum – Acoustic Tour
2018. december 5., szerda 19h, Dürer kert



  Több finnországi koncert, és a Two Path album mellékleteként kiadott koncert DVD után az Ensiferum idén Európában is bemutatja akusztikus szettjét. A télen futó turné több olyan dalt is tartalmaz majd, amely Finnországon kívül még sosem került előadásra. Budapesten december 5-én játszanak a Dürer Kertben, méghozzá a heavy metal klasszikusok akusztikus változatait előadó Trio De Facto társaságában.
  
  Sami Hinkka, az Ensiferum basszusgitárosa így mesélt az akusztikus turné ötletéről: „Sokszor beszéltünk a zenekaron belül arról, hogy a 2016-os akusztikus műsorunkat elvisszük más országokba is, de sosem sikerült megfelelő időpontot találni ehhez. Ezen a nyáron aztán a légitársaságok fesztiválra menet kétszer is elkeverték a felszerelésünket, és mivel nem akartuk lemondani a koncertet, megkértük a szervezőket, hogy szerezzenek nekünk akusztikus gitárokat, amikkel rögtönzött koncerteket adtunk. Mi remekül szórakoztunk, és úgy tűnt, hogy a rajongók is szerették a műsort. Így aztán úgy döntöttünk, hogy itt az ideje az első akusztikus európai turnénak.” A Two Of Spades című dal Helsinkiben előadott változatát itt láthatjuk, amelyből az is kiderül, hogy az Ensiferumnál az akusztikus bulik sem éppen csendes-ülős hangulatúak.
  
  
  
  „Ezen a turnén egy kedves barátunk, Laura Dziadulewicz is velünk tart, aki szintetizátoron és énekkel kísér minket. - folytatta Sami. - Laura saját zenekarát Medeiának hívják, és emlékezhettek rá az Unsung Heroes című lemezről, amelyen a Celestial Bond című dalban énekelt.
  
  „Az Ensiferum nótáiban mindig voltak akusztikus részek, ahogy teljes akusztikus tételek is a lemezeken, ezeket azonban lehetetlen lett volna egy hagyományos metal koncertbe illeszteni - mondta el Sami. Most viszont egy olyan szettel készülünk, amely tartalmaz ilyen dalokat is: ezeket még sosem adtunk elő Finnországon kívül. Emellett előkerül majd néhány ritkán hallható dal akusztikus hangszerekre átírt változata is, így ez az este a zenekar koncertjein rendszeresen feltűnőknek is tartogat majd váratlan meglepetéseket.”
  
  „A bulizás, a sörözés, a nagy éneklések és a pogó mindig is része volt az Ensiferum koncerteknek, de vajon hogy lesz ez most? Emiatt sem kell aggódnotok, mert ez nem csak egy dallamokra andalgó buli lesz: néhány jól ismert slágerünk is felcsendül majd akusztikusan, megtartva az eredeti változat lendületét. Találkozunk a koncerteken!”A turnéhoz egy másik finn zenekar is csatlakozik: a Trio De Facto szintén akusztikus dalokkal készül, hiszen ez a projekt a Helsinkiből érkező énekes, Mikael Salo saját csapatának, a Metal De Factónak a szelídített változata, amely klasszikus heavy és power metal slágereket ad elő élőben. A triónak Esa Orjatsalo gitáros, és Sami Hinkka, vagyis az Ensiferum basszusgitárosa is tagja, így Sami rögtön két koncertet is ad minden este.
  
  A Concerto Music bemutatja: Ensiferum – Acoustic Tour
  2018. december 5., szerda 19 óra
  Budapest, Dürer Kert
  Ensiferum acoustic, Trio De Facto koncertek
  
  Belépő: 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft
  Jegyek kaphatók a Dürer Kertben, a www.tixa.hu és a https://jegy.rock1.hu/ oldalon, valamint postai utánvéttel a concerto.hu oldalon, továbbá a Ticketportal hálózatában és a CD Pince és Headbanger üzletekben.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 forgotten tales    fit fat    billy talent    fleshgod apocalypse    fifa    beady eye    panic radio    autopsy    short sharp shock    tim ries    spirits    inquisition    moszkva tér    incantation    both miklós    magashegyi underground    badacsony    lowbau    mutiny on the bounty    tóth vera    the gaslight anthem    sötét zsaruk    tim ries    herbaliser    sziget 2012  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!