hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2018. augusztus 3. péntek   15:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Balázs János 30 30 év, 18 koncert
30 év, 18 koncert

  Balázs János Liszt és Prima - díjas zongoraművész, Érdemes művész 2018-ban, 30. születésnapi turnéja alkalmából a világ számos neves hangversenytermében fellép. Az ünnepi sorozat kiemelt eseménye a szeptember 27-ei Balázs János 30 c. koncert a MOMKultban, amely egyben az itthoni sorozat első állomása is.
  
  16 éves kora óta része a hazai koncertéletnek – ekkor nyerte meg a Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraversenyt. A sort a további neves versenyek dobogós helyei követték, köztük Aspen, Nishinihon és a Cziffra György Zongoraverseny első díjai. Mára hazánk egyik meghatározó művész egyénisége, akit a közönségszeretet és szakmai elismerés egyaránt övez. 2013/2014-ben a Rising Star programmal a világ legnevesebb koncerttermeiben adott szólóestet, ahova rendre visszahívják ma is. Virtuóz játéka, magasszintű zongoratechnikája mély zeneiséggel párosul, különleges képessége van arra, hogy játékával megszólítsa a közönséget. Karizmatikus egyéniségével elhivatottan építi a jövő koncertközönségét olyan beavató programokkal, mint a gyerekeknek és a fiataloknak szóló sorozata, vagy a ZEnergia című szabadtéri ingyenes koncert, amelyen többezer ember vesz részt évről évre. A legendás zongoraművész, Cziffra György tisztelőjeként 2016-ban megalapította a Cziffra György Fesztivált, amely műfaji határokon felül ápolja a világhírű zongoraművész emlékét éppúgy mint örökül hagyott művészetszemléletét és tehetséggondozását. Két éve a Virtuózok c. tehetségkutató műsor zsűritagja. A leendő Cziffra Központ művészeti igazgatója.
  
  Balázs János szeptemberi zongoraestjén Szergej Rachmaninov, Frédéric Chopin, Liszt Ferenc és Dubrovay László művei, valamint Cziffra György átiratai hangzanak el. A moderátor Bősze Ádám lesz.
  
  A további koncertek Buenos Airestől, a brüsszeli Bozaron át Torontoig és a Senlis-i „Cziffra-kápolnáig” húzódnak, majd Hanoi, Szentpétervár és München érintésével két téli koncerten hallhatjuk Balázs Jánost a Zeneakadémián (2018. december 20.), illetve a Müpában (2019. február 25.), valamint néhány vidéki helyszínen, mint Pécs, Tata, vagy Gödöllő.
  
  Balázs János 30
  3x30 felajánlás, mert a klasszikus zene trendi
  
  Az idén 30 éves Balázs János a legjobb példa arra, hogy a klasszikus zene trendi: világszerte teltházak előtt koncertezik, óriási sikerrel. Bár még ő maga is nagyon fiatal, mégis kiemelten fontos számára, hogy az utána jövő generációk kulturális érdeklődésének fókuszába állítsa a klasszikus zenét. Elkötelezett támogatója mind a fiatal tehetségeknek, mind a fiatal koncertlátogatóknak. A 30. születésnapját úgy ünnepli, hogy a MomKulttal közösen felajánl 30 fiatal számára 30 db belépőjegyet a szeptember 27-i jubileumi koncertjére.
  
  Jegyigénylés feltételei:
  A 18 és 25 év közötti fiatalok részére igényelhető jegyek névre szólóak, át nem ruházhatók. A felajánlás maximum a megadott jegy kontingensre vonatkozik, az igénylés sorrendjében.
  
  Jegyeket kizárólag személyesen, a Momkult jegypénztárában lehet igényelni nyitva tartási időben (1124. Budapest, Csörsz utca 18.)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 il parto delle nuvole pesanti    slaughter at the engagement party    nemes nagy ágnes    monolith    petijegy    new found glory    admiral’s arms    dark vibes    noomi rapace    shape of despair    marilyn manson    heisler zsófia    volt    music television    lemmy    kataklysm    short sharp shock    túl jó nő a csajom    skull fist    edith piaf    murderdolls    trousers    opera-rock show    shallov    black blitz  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!