hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [album]  2018. június 15. péntek   04:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Árnyék a szoba falán – a Quimby új dala


  Az Aszódi Javítóintézetben forgott a Quimby új klipje, az Árnyék a szoba falán. Az alvászavaros rock and roll dal akusztikus verzióját a szemfülesebb rajongók már korábbról ismerhetik, élőben pedig az Európa-turnén debütált.
  
  A Quimby lezárva jubileumi évét, idén különféle zenei játszótereken kalandozik: Class & Roll címen az Óbudai Danubia Zenekarral adtak szimfonikus koncertet, júliusban pedig a Freak Fusion Cabaret társulatával karöltve megszületik a Cirque du Quimby is. Mindemellett azonban továbbra is új dalokba fordítják kreatív energiáikat, legutóbbi lemezük, a Jónás Jelenései után pedig itt a legújabb számuk, az Árnyék a szoba falán. A szemfüles rajongók már Kiss Tibi Facebook-oldaláról ismerhették a dal egyszálgitáros verzióját, amiből a zenekar egy ízig-vérig Quimby-számot alkotott.
  
  
  
  „Laza útszéli negyvenes alt-rock muzsika, látomásos felnőtteknek. Alvászavar keveredik sztorizós, filozofikus gondolatokkal. Nagyon hamar kigurult a nóta, pár harmóniára kántált, szinte automatikus gondolatok uralják. Félálomból indul és a sodrása fokozatosan erősödik, hogy aztán a dal végén jól a hallgatóra vágja a pinceajtót.”- Meséli a dalról Kiss Tibi, a zenekar frontembere.
  Az Árnyék a szoba falán látomásos világát végül Ipacs Gergely rendező vitte „vászonra”, aki korábban a Hasta La Ganxsta és a Vega-gringó klipjeiért is felelt. „A kliphez olyan metaforikus közeget kerestem, ahol az apa - fiú kapcsolat és a hatalom aspektusai markánsan megjelennek. Viszonylag rövid időn belül el is jutottam a Nevelőintézethez, mint kulisszához. Az itt élő fiúk életében két szinten is kísért az ‘Apa-kép’: egyrészt a nem jelen levő, a múltban jellemzően torzóként szereplő vér szerinti apa, aki elmulasztotta szerepét helyesen betölteni, így hozzájárulhatott a fiúk perifériára sodródásához; valamint a Nevelők személyében az aktív, minden nap megjelenő ‘Pót - apa’, aki nevel, és kereteket szab.” – Szól a rendezői kommentár. – „Az intézeti élet szigorú csoporton belüli és kívüli hierarchiája a hatalom szemléltetésére ideális terep volt. Az Aszódi Javítóintézet, mint az ország legrégebbi ilyen típusú intézménye, impozáns épületeivel és baráti Nevelő közösségével a produkció megvalósulását már az első pillanatoktól lelkesen segítette, amit ezúton is köszönök. Külön öröm, hogy a klip képein újra együtt dolgozhattam Hartung Dávid operatőr barátommal, akivel - többek közt - 2014-ben a Quimby - Ganxsta tribute klipet is készítettük.”
  
  Az Árnyék a szoba falán élőben egyébként a Quimby európai turnéján szólalt meg először. A zenekar Budapesten legközelebb július 12-én a Cirque Du Quimby produkcióval lép fel a Dürer Kertben, majd szeptember 7-én a Budapest Parkban tartja hagyományos évzáró koncertjét.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 reason-x    guns n’ roses    dave lombardo    crowbar    godflesh    twin temple    sadist    rocktusa    therapy?    road    savage messiah    war-head     impericon never say die tour    dew-scented    a nyugtalanság kor    salt     ryan gosling    ismerős arcok    talking heads    maeotis    jesu    cock and ball torture    für anikó    aborym    zsikla mónika  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!