hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
hírek   2018. június 11. hétfő   07:57
nincsen hozzászólás

szerző: ma
V. Nordic Metal Night a Dürerben


  Az Asgaardian Events és az Old Buso Productions közös szervezésében a már kultikussá vált északias/folk metal minifesztivál ötödik felvonása indítja a fesztiválszezont a nyári napforduló ősi ünnepének másnapján. Az est külföldi headlinerei egytől egyig először érkeznek Magyarországra, míg a hazai csapatok új hanganyagaikat mutatják be a Dürer Kertben. A fesztiváljellegű, kistermes buli igazi csemege lesz a kemény, mégis dallamos népi metal rajongói számára alig 1990 forintért.
  
  A kapuk 18:00-kor nyílnak, 18:30-kor pedig a húrok közé is csap az Elanor. Az epikus metal hazai zászlóvivőinek rövid, de tömör koncertjébe várhatóan új dalok is kerülnek, köztük friss single anyaguk, a The Way of the Sword, illetve új énekesnőjük, az olasz Roslen Bondi is most debütál a Dürerben.
  7:00 után nem sokkal az Isatha lép színpadra, hangversenyük apropóját pedig a május végén megjelent vadi új kislemezük, a Tavaszi Szél EP adja. Ahogy a hanganyagon, úgy élőben is számíthatunk új dalokra és újraértelmezett klasszikusokra az extrém és dallamos elemeket vegyítő zenekartól.
  
  Az est első külföldi fellépője egy feltörekvő német csapat, a Vera Lux, akik az eredetileg tervezett Storm Seeker váltótársai lettek. Germán csellós kalóz metalt így tehát nem kapunk, helyette a nagy sikerű középkori metal vonulat megújítását zászlajára tűző bandát igen – a váltás pedig nem rossz! A szinte germanikumnak tekinthető műfaj, a „mittelalter rock/metal” minden jól ismert eleme megtalálható a Vera Lux zenéjében a sípoktól a dudán és hegedűn át a tekerőlantig és a gótikus és indusztriális beütésű témákig, de a modern dallamos folk metal jegyeit is beleszövik sajátos stílusukba.
  Az utolsó hazai fellép ezúttal a jászsági Kylfingar lesz, a Nordic Metal Night állandó házigazdái, e buli ráadásul várva várt második nagylemezük, a július elején érkező Világok Határán egyik lemezbemutatója lesz sok-sok új dallal. Tavaly a zenekar több taggal bővült (hegedű és vokalisták), így új elemek jelentek meg zenéjükben, ebből fakadóan sok munkát fektettek a korongba és kevesebbet a koncertezésbe. A lemez immár kész van, a korábbi single dalok is megújultak, alig várja tehát a kölpény horda, hogy az új felállással ismét a deszkákon zúzhassanak!
  
  Az esemény két főzenekarából az első a világ túlfeléről érkező Claim the Throne. Nyugat-Ausztrália nem csak szörfparadicsomai és szavannái miatt érdekes, hanem mert jelentős részben itt koncentrálódik a kontinens észak-európai eredetű népessége. Mindez érződik a co-headliner tavaly megjelent ötödik nagylemezén is (On Desolate Plains): az északias, epikus hatásokat sem nélkülöző zenébe csipetnyi déltengeri könnyedség is vegyül, mindez pedig a déli félteke vezető folk melodeath/pogány metal bandájává teszi az ötösfogatot.
  Az V. Nordic Metal Nightot Kelet-Európa egyik legkorábbi viking metal hordája, a lengyel Valkenrag zárja. A zenekar a 2000-es évek elején stúdióprojektként indult a nevét a koraközépkori hadihajóról kapó Lodz megyéből. Célként, a kultikus svéd Amon Amarth nyomán a viking metal és a melodikus death metal ötvözését tűzték ki. Azóta Lengyelország vezető pogány bandájává nőtte ki magát a négyfősre duzzadt csapat és készülő új lemezük kiadása előtt úgy határoztak, meghódítják Kelet-Európa más részeit is. Ne okozzunk nekik csalódást, nézzük meg a szláv hosszúhajósok zúzdáját Budapesten is!
  
  A merch pultban a zenekarok CD-in, pólóin kívül ezúttal is megtalálhatók lesznek különböző folkos és fantasy ihletésű kézművestermékek, mint például fűzők, ékszerek és kiegészítők a Lightning Dark, a Phoenix Design és a Black Lace Design jóvoltából. Érdemes lesz a koncertek között oda is ellátogatni.
  A koncertek a hat fellépőre tekintettel korán kezdődnek, érdemes időben érkezni!
  
  Az est tervezett menetrendje:
  18:00 – kapunyitás
  18:30 - 19:00 – Elanor
  19:20 - 20:00 – Isatha
  20:20 - 21:00 – Vera Lux (GER)
  21:20 - 22:10 – Kylfingar
  22:30 - 23:20 – Claim the Throne (AUS)
  23:40 - 00:30 – Valkenrag (PL)
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
A Flat Black új ütős kislemezzel jelentkezett, ez a Nothing To Some (feat. Corey Taylor)
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cante  diem    németh juci    sigh    armored dawn    mais rues des avenue    judas priest    mickey rourke    jim croft    garbage    thirty seconds to mars    fekete sereg    ray charles    müller péter sziámi    g    manu chao    emilie autumn    rózsaszín pittbull    nova prospect    barack obama    joana amendoeira    beady eye    zaják és társa    mad sin    nullus sum    dream theater  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!