hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2018. június 7. csütörtök   04:26
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon


  A kortárs művészet meghatározó alkotóival, izgalmas köztéri programokkal, bemutatókkal készül az őszre a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. Ólafur Arnalds, Sinfonietta Rīga, The King´s Singers, Dean Brown, a Recirquel Újcirkusz Társulat és a belga Peeping Tom – minden műfajban igazi ínyencségeket vonultat fel a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata 2018. október 5–21. között várja a kortárs művészet rajongóit szerte a városban. A fesztivál folyamatosan bővülő programjaira a jegyértékesítés június 6-án indul.
  
  A 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon számos premier és ősbemutató várja a közönséget. A fesztivál keretében érkezik Budapestre a The King´s Singers: a világhírű énekegyüttesnek Gyöngyösi Levente zeneszerző írt új művet, a világpremiernek a CAFe Budapest ad otthont. Balog József zongoraművész lemezbemutató koncertre készül a Budapest Music Centerben, míg a jubiláló Budafoki Dohnányi Zenekar Binder Károly és Szentpáli Roland egy-egy művének ősbemutatójával ünnepel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A Recirquel Újcirkusz Társulat My Land című új előadását a fesztivál keretében láthatja először a hazai közönség, Halas Dóra, Nagy Fruzsina és a Soharóza Az Ügy címmel mutatja be vadonatúj, rendhagyó műfajú „catwalk koncertjét” a Trafóban, Johan Inger, Sharon Eyal és William Forsythe koreográfiáival készül premierre a Magyar Nemzeti Balett, a Fugato Orchestra pedig a Duna Táncműhellyel közösen mutatja be szimfonikus táncelőadását, a Noét.
  
  A fesztivál minden évben kiemelt figyelmet szentel egy-egy ország kultúrájának: 2018-ban a Baltikum művészei állnak a fókuszban. A fesztivál nyitókoncertjén a Sinfonietta Rīga – Erki Pehk karmesterrel az élén – két lett és két észt művel áll színpadra, de a világhírű francia kvartett, a Quatuor Diotima koncertjén és a neves gitárduó, a Katona Twins Fifty-fifty című ünnepi estjén is felcsendülnek majd észt szerzők művei.
  
  A Hangvető és a CAFe Budapest közös szervezésében megvalósuló Budapest Ritmo mára a térség meghatározó világzenei programsorozatává vált. Október 5–7. között ismét az Akvárium Klubban váltják majd egymást a színpadon a hazai és nemzetközi világzenei élet legizgalmasabb formációi.
  
  A CAFe Budapest hangulatához szervesen hozzátartozik, hogy a város közterein is különleges alkotásokkal találkozhat a közönség. Ez 2018 őszén sem lesz másként: Márkus Sándor önreflektív installációja egy „városi vadászles”, ahol sosem tudhatjuk, hogy ki az, aki néz, és ki az, akit néznek. Joan Català katalán művész Pelat című köztéri mozgásszínházi darabjában a járókelők is a produkció részesévé válhatnak, és kiderül, hogy mit jelent a közösség – a szó legszorosabb értelmében vett – megtartó ereje.
  
  A CAFe Budapest évről évre szeretné megmutatni a főváros lenyűgöző sokszínűségét, de hogy milyen is valójában, azt maguk a városlakók mesélik el a legizgalmasabban: immár ötödik alkalommal várja a budapesti történeteket a nagy sikerű 100 szóban Budapest pályázat. Idén július 30-ig lehet beküldeni a műveket, a zsűri által kiválasztott szövegeket pedig különleges kiállítás formájában mutatja be a fesztivál.
  
  A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál folyamatosan bővülő eseményeiről és programjairól a
  CAFe Budapest weboldalon találhatók információk. A jegyértékesítés a fesztiválprogramokra június 6-án kezdődik.
  
  CAFe BUDAPEST KORTÁRS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL
  A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál – korábban Budapesti Őszi Fesztivál – az elmúlt 27 évben a térség legfontosabb kortárs művészeti eseménysorozatává vált. Olyan pezsgő, különleges és sokszínű városfesztivállá, amely együtt gondolkodik Budapest legmeghatározóbb kulturális intézményeivel, és rendhagyó, meglepő helyszíneken, sokszor a város színpaddá alakuló közterein mutatja be a hazai és nemzetközi kulturális színtér legizgalmasabb, leginspirálóbb alkotóit, figyelemre méltó új kezdeményezéseit és legfrissebb alkotásait.
  
  „A fesztiválnév mozaikszó: CAFe, azaz Contemporary Arts Festival Budapest. Fontos számunkra, hogy megmutassuk és hangsúlyozzuk, hogy milyen progresszív, olykor provokatív, izgalmas és dinamikus művészeti közegről beszélünk, hogy a kortárs művészet a jelenünk művészete, korunk esszenciája, és annál vonzóbb, minél inkább forrása életünk szellemi pezsgésének. A legnagyobb ereje talán éppen ez: a kortárs alkotók képesek új megvilágításba helyezni mindazt, amit a világról tudunk, érzünk. A fesztivál küldetése, hogy teret adjon mindehhez, és Budapest egyre nagyszerűbb tér” – mondja Káel Csaba, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál operatív testületének elnöke, a Müpa vezérigazgatója.
  
  „A kortárs művészet abból építkezik, ami itt, most, velünk történik. Nem tekinthetünk el a környezettől, amelyben élünk, és amely a világtörténelem során talán még sosem változott ilyen sebességgel, mint manapság. Egyszerre félelmetes és lenyűgöző e változás tanújának és (ha lehet) alkotó kortársának lenni” – fogalmazta meg Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az operatív testület tagja, kiemelve, hogy a CAFe Budapest programját a régióban évről évre kiemelkedő figyelem övezi a szakma és a közönség részéről is, így a fesztivál sokszínű programjával vonzó kulturális-turisztikai célponttá teszi a magyar fővárost.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 salvus    ego project     ulver    kaltenbach open air    kovács attila    alíz csodaországban    genus ordinis dei    jesu    destroy the carrot    eluveitie    eron mezza    apocalyptischen reiter    sabaton    horda    bolondos dallamok    gothica fesztivál    social free face    max von sydow    simon pegg    deathcore    cameron diaz    the girl with the dragon tattoo    norma jean    stimmgewalt    white stripes  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!