hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2018. április 26. csütörtök   04:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Csík Ünnep Kiss Tibivel, Lovasi Andrással a fantasztikus szezonnyitón Siófokon


  A pünkösdi hosszú hétvégén, új helyszínen és még változatosabb programokkal kezdődik a nyári szezon Siófokon. Május 18-21. között napközben kulturális- és szabadidős programok várják a látogatók minden korosztályát, esténként pedig nagyszabású koncertek adnak egy kis ízelítőt a nyári éjszakákból. A Nagystrandon, a PLÁZS színpadán fellép Fenyő Miklós, a Wellhello, az Irigy Hónaljmirigy, illetve sztárvendégeivel együtt Siófokon ünnepel a Csík Zenekar. Indulnak a sétahajók is, az egész család jól szórakozhat a négy napon.
  
  Várossá válásának 50. évfordulója alkalmából igazán megadja a módját a Pünkösdi Szezonnyitónak Siófok. Rengeteg ingyenes program várja a helyieket és az ide látogatókat a négy nap alatt: a szervezők a legfiatalabb korosztálytól az idősebbekig mindenkire gondoltak. Mindezt új, jóval nagyobb helyszínen, a Nagystrandon és a PLÁZS-on, ahol már péntek délután megkezdődnek a koncertek. Aznap a rock ’n’ rollé lesz a terep: az este fő fellépője az örökifjú Fenyő Miklós lesz, akinek koncertjére a rockabillyt játszó Mystery Gang zenekar alapozza meg a jó hangulatot.
  
  Szombaton a PLÁZS színpadán már 12 órakor indulnak a zenés és táncos programok, az estét pedig egy igazán elnöki koncert zárja. Az ország egyik legnépszerűbb zenekara, a Wellhello, azaz Fluor Tomi és Diaz formációja érkezik.
  
  Vasárnap már 11-kor gyerekműsor várja a legkisebbeket és egész délután koncertek lesznek. Többek között fellép a Nemadomfel Együttes is, amelynek szólistái értelmi- és testi sérült zenészek. Vasárnap estére is jut egy nagyszabású koncert: a töretlen népszerűségnek örvendő Irigy Hónaljmirigy show-ja.
  
  Pünkösdhétfőn is folytatódnak a változatos programok a PLÁZS-on, majd a nap, és egyben az egész programsorozat megkoronázásaként következik a Csík Ünnep. A Csík Zenekar hétfő esti különleges koncertje triplán ünnepi alkalomból jött létre, hiszen nemcsak Siófok ünnepel, hanem az együttes prímása, gitárosa és feldolgozásainak szerzője, Szabó Attila is 50 éves lett, magát a zenekart pedig 30 éve alapították. A jeles évfordulók alkalmából minden eddiginél több vendéget hívott meg közös zenélésre a zenekar. A nagyszabású, két órás koncerten az együttes tagjai mellett fellép Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Karácsony János James az LGT-ből, Kiss Tibi a Quimbyből és Lovasi András a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag zenekarokból. Szabó Attila elmondta, hogy olyan vendégeket hívtak meg a teljesen egyedi, csak Siófokon hallható koncertre, akiknek munkássága fontos szerepet játszott a zenekar történetében. Az említett zenészek, illetve együttesek több híres dalából emlékezetes feldolgozást készített Szabó Attila és a Csík, amelyeket most közösen adnak elő. Az ünnepnapot, és egyben a négy napos rendezvényt tűzijáték zárja majd este 10 órakor.
  
  A Pünkösdi Szezonnyitó összes programja ingyenes, a helyszínen pedig Food Truck Show is lesz, így akár egész napra biztosított minden a jó szórakozáshoz. A teljes pünkösdi hétvége alatt sűrített menetrend szerint, naponta ötször indulnak sétahajók a siófoki kikötőből.
  
  A Kálmán Imre Kulturális Központban pedig idén másodjára nyílik meg a Balaton Szalon, ahol ezúttal a Balaton környéki ipar- és szobrászművészek mutatkoznak be. A május 18-tól augusztus végéig látható kiállításra több mint harminc művészt hívtak meg, köztük több Munkácsy-díjas alkotót. A kurátor Veszeli Lajos festőművész.
  
  Szombaton a Millennium parkban átadják a Kálmán Imre Emlékplakettet, amelyet idén Lehoczky Zsuzsa, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő kap, illetve posztumusz emlékplakettben részesül születése 125. évfordulója alkalmából Honthy Hanna is. Ezután hivatalosan is megnyílik a nyári szezon: fél 11-kor elindul az ünnepélyes, lovashuszárokból, táncosokból, old timerekből álló menet a városközpontból a Nagystrandra, a PLÁZS színpadán Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere adja át a nyár fővárosa kulcsát dr. Lengyel Róbert siófok város polgármesterének, illetve a Pro Turismo díjat is kiosztják.
  
  A sportolni vágyókra is gondoltak a szervezők: a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület közreműködésével és a Magyar Kajak Kenu Szövetség támogatásával egész napos vízi roadshow-t tartanak szombaton, ahol sárkányhajókat, túra-eszkimó-, és versenykajakokat, illetve indiánkenukat is bemutatnak, a bátrabbak pedig ki is próbálhatják ezeket. A roadshow vendége a Londonban olimpiai bajnoki címet szerző kajakos, Dombi Rudolf lesz. Szintén szombaton tartják a siófoki városi sakkversenyt is, 100 résztvevővel.
  
  A SUP-pal, az egyre divatosabb vízi újdonsággal is megismerkedhet, aki Siófokon tölti a pünkösdi hosszú hétvégét. Ingyenesen kipróbálhatók az eszközök és délutánonként még SUP jóga bemutatókat is tartanak a SUPport SE tagjai.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bolondos dallamok    premonition 13    santa cruz    chronology    kerekes anna    toxic holocaust    suhaid    give em blood    scorsese    s beard    twitter    sahg    hammer of gods    sad kolibries    levi fantasy    dark shadows    hollenthon    don gatto    bourne    die toten hosen    shyamalan    social suicide    and so i watch you from afar    circle ii circle    backard babies  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!