hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. március 20. kedd   04:02
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Trivium az Akvarium klubban
2018. március 29, Akvárium Klub



  Igen jól sült el az amerikai metalos fenegyerekek, a Trivium bemutatkozása 2 évvel ezelőtt. A Barba Negra Track-ben, nagyszámú közönség előtt játszották el 8 nagylemezük legfontosabb slágereit, a legutolsó Silence In The Snow-val a fókuszban. A hangulat óriási volt, a magyar közönség bizonyított, az amerikai srácok pedig fogadkoztak, hogy vissza fognak térni.
  Mindössze 2 évet kellett várni a heavy metalos csodagyerekeknek tartott Trivium visszaérkezéséig. Az érdeklődés továbbra is óriási, amit az is tökéletesen példáz, hogy az eredetileg tervezett helyszín helyett a belvárosban lévő Akvárium klubba került át a március 29-én esedékes buli. A Trivium azóta pedig új lemezzel jött ki, The Sin And The Sentence címmel, ami egyben az új dobos, Alex Bent bemutatkozása is.
  
  Hosszú utat járt be a csapat, amíg eljutottak oda, hogy nyolcadik sorlemezüket mutathatják be számunkra. A Trivium 2000-ben, alakult, amikor a tagok még a 15. életévük is alig-alig töltötték be. Az énekes, Matt Heafy konkrétan 14 éves volt. A 2003-as, Ember To Inferno albumukra már sokan felfigyeltek, ez a korong főleg a metalcore és a thrash metal nyomvonalán haladt, több figyelemre méltó dallal.
  A kiteljesedést a 2005-ös Ascendancy album jelentette, ami a mai napig a leginkább figyelemre méltó alkotása a tengerentúli thrash/metalcore vonalnak. Gyakorlatilag tökéletes album, óriási groove-okkal, dallamokkal, gitárszólókkal, elképesztő dalszerzői teljesítménnyel. Ne felejtsük el, a tagok még ekkor is épp csak a 20-as éveikben jártak!
  
  Innentől aztán elkezdte megmutatni a sokoldalúságát a Trivium. Nem terveztek beállni egy adott, berögződött stílusba, hanem folyamatosan megújultak, gyakorlatilag nem hoztak ki két ugyanolyan felfogásban fogant lemezt. A 2006-os The Crusade az elődeinél sokkal dallamosabb lett, bár korábban is gyakran operáltak tiszta énekkel. A metalcore vonal breakdown-jai viszont ekkoriban már eltűnőben voltak, a helyüket egyre inkább a klasszikus heavy metal stílusgyakorlatai vették át, de mégis egyfajta modern köntösben tálalva. Bár a thrash-es vadság megmaradt, talán ez a korong ismertette meg a legtöbb rajongóval a zenekart.
  Két év múlva jelent meg a következő sorlemez Shogun néven, amivel egy újabb arcát ismertette meg a zenekar. A letisztult, heavy metalos hangzás után a technikai tudást is kidomborították, összetettebb, ha úgy tetszik, progresszívebb szerzeményeket írtak ez előzőkhöz képest. A zenekar, különösen Matt Heafy énekes/gitáros és Corey Beaulieu gitáros mindig is nagy dallamérzékről és remek dalszerzési képességről tettek tanúbizonyságot, a Shogun album egy gondosan kimunkált korong lett, ami sokszori hallgatás után is tartogat meglepetéseket.
  
  2009-ben távozott a tagságból a kezdetek óta jelen lévő Travis Smith dobos, ami egy pillanatra megakasztotta a szekeret, de aztán haladtak tovább, 2011-ben érkezett az In Waves album. Úgy tűnt, a Trivium mostanra megtalálta saját magát és beálltak egy adott szintre. Az In Waves lemezre is sikerült összeszedni néhány kiemelkedő tételt, de összességében talán kevésbé lett emlékezetes, mint a korábbi alkotásaik. A 2013-as Vengeance Falls-szal viszont újabb erőre kaptak, a maguk kemény hangzású, technikás szólófutamokkal bolondított, modern metalos megközelítésük egy újabb kiváló koronggal lett gazdagabb. A metalcore-os vonal a maga breakdown-jaival és hörgős zúzásaival újra hangsúlyosabban felütötte a fejét, de dallamorientált megközelítés jelenti a dominanciát immár a Trivium zenéjében.
  
  2015-ben jelent meg a Silence In The Snow album, amivel egy újabb alakváltás tanúi lehetünk. A Trivium korábbi, The Crusade albuma egy szó szoros értelemben vett heavy metal kiadványnak tekinthető, mostanra viszont még egyet csavartak a dolgon, a Silence In The Snow már az európai power metal vonallal kacérkodik. Vagyis amire itt számítani lehet: tonnányi dallamhegyek, óóózások, talán még néhány pallos és sárkány is előkerül... Persze túlzásokba sem kell esni, a Trivium mégis Trivium maradt, de megint egy olyan műfajban merítkeztek meg, amiben és amilyen mélységben eddig még soha. Sokaknak biztosan szokatlan lett ez a lemez, de a banda esetében már hozzá lehetett szokni, hogy hajlamosak egészen új utakat is kipróbálni. És ez általában működik is.
  
  Legfrissebb alkotásukat, az idén megjelent The Sin And The Sentence-t már Alex Bent dobolta fel, aki immár teljes jogú tagként csatlakozott a társulathoz. Ez a lemez visszakanyarodik az amerikai heavy metal-hoz, annak hol hörgős, hol dallamos - hol gyors és zúzós, hol lágyabb vonulatához. Az In Waves és a Vengeance Falls korongok világa tér vissza, a dalszerzésben viszont ismét brillírozott a társulat, remek és emlékezetes nótákkal pakolták tele az új lemezt.
  
  A március 29-i, Akvárium klubos koncertjükön a The Sin And The Sentence-t fogja bemutatni a csapat a magyar rajongóknak, de a régebbi közönségkedvenc dalok is napirendre fognak kerülni. A koncerten az amerikai Power Trip és az angol Venom Prison lesznek a vendégek.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the pills    Óriás    twilight of the gods    1349    fesztivál    fleshless    képregény    une misére    social suicide    tátrai band    ana moura    efott arcok    beat dis    checkpoint charlie    bruce willis    radics béla    systemhouse33    scott kelly    atkinson    jackie chan    jürgen von knoblauch    h.power    égi kávéház    winters bane    metrosection  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!