hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [program]  2018. január 2. kedd   15:57
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Lajkó Félix szólóban és barátaival - Alexander Balanescu


  Lajkó Félix szólókoncert január 4. Zeneakadémia
  Lajkó Félix és barátai: Alexander Balanescu és a Volosi január 8. Müpa
  
  Lajkó Félix december 5-én a gdanski Shakespeare Színházban lép fel az idei WOMEX-et is megnyitó lengyel VOLOSI-val, akik virtuozitásukkal, zeneiségükkel méltó társai lesznek a legendás vajdasági hegedűsnek. Január 8-án a Müpa közönsége Budapesten is megbizonyosodhat erről a – már hagyományos – újévi Müpa-béli Lajkó koncerten, ahol még egy sztárvendég-művész barát lép színpadra: Alexander Balanescu.
  
  Lajkó Félix az elmúlt időszakban számos sikeres formációt hozott létre, így a Lajkó Félix Triót, amelyben népzenészek a partnerei, valamint az Óperentziával közös koncerteket, amelyek igazi partizenére hívják a közönséget. Több éve hagyomány, hogy a művész az új évet szólóesttel indítja a Zeneakadémián, ezek a koncertek igazi ars poeticák, személyes vallomások hangszeren. Idén is szeretettel látja Lajkó Félix azokat, akik vele szeretnék indítani az évet ezen az ünnepi hangulatú bensőséges estén. Január 24-én a Lajkó Félix Trió német meghívásra a müncheni Gasteigben ad koncertet.
  
  A Lajkó Félix és a VOLOSI közös zenei projektje a budapesti showcase fesztiválon, a BudapestRitmon lépett fel először, ahol leginkább a hazai és nemzetközi szakmai közönség hallgatta meg játékukat. Erről a koncertről írta Simon Broughton főszerkesztő, a legnagyobb nemzetközi világzenei szaklap, a Songlines hasábjain: „Volosi kezdett négy számmal – saját kompozícióik, amelyekre nagy hatással van a lengyel zenei tradíció – mielőtt belépett Lajkó Félix egy frenetikus szólóval, amelyhez a Volosi csatlakozott kísérőakkordokkal. A zene nagy része gyors, játékos és ritmikus, a zenészek egyike sem riad vissza a nyers hangzástól, feloldódva egy inkább tradicionális, mint klasszikus hangzásban. (...) az eredmény egyszerűen magával ragad.” (Songlines)
  
  Lajkó Félix mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, olyan muzsikus, aki közvetítőként használja hangszereit önmaga és a világ között. Mindegy, mihez nyúl, kikkel lép színpadra: a végeredmény mindig kristálytiszta, ismeretlenül mély forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélekzene-egyveleg. Zenei világa önálló műfajt teremt, amelyet különleges érzékenységgel és érzékkel vegyít gyakorlatilag bármilyen, hozzá hasonlóan igényes zenei együttállással. Mindezt kritikusai írták róla, ő pedig évek óta a legkülönfélébb formációkban teljesedik ki: hol szólóban, hol trióban, nagyzenekarral vagy szimfonikusokkal, netán citerás „partyzenét” játszva tartja lázban hallgatóit.
  
  2018-as Müpa-béli újévi koncertjén a vonósoké a főszerep. A produkció mérföldkőnek ígérkezik a vonóshagyományok hazai történetében. Ismerve a pódiumra lépő zenészek habitusát, virtuozitását, a nagybetűs ZENE iránti szenvedélyüket, egyedülálló élményt ígér a lengyel népi-klasszikus VOLOSI, a világhírű Alexander Balanescu közös örömzenélése, vonós szárnyalásuk.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 a félszemű    the bourne legacy    volbeat    hanggai    sick room    dennis quaid    civil war    tirpunk    gutted    konflikt    deathstars    ad astra    angerseed    a kétballábas banda    rob de luca    phlegethon    rock    neckbreaker’s ball    imminence    true grit    rainbow    meltdown    kate beckinsale    all shall perish    szabad európa rádió  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!