hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2004. június 25. péntek   10:27
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Champion, The Promise, Under Siege, Hold X True
2004 május 2, Kultiplex

  Május elején ismét bebizonyosodott, hogy bárhová megy az ember a földön, a hardcore él, és kiváló bandák születnek, illetve maradnak fent hosszú évekig. A Kultiplexben két amerikai, egy német és egy magyar banda mutatta meg, milyen széles spektrumon mozog a HC-nek nevezett zenék skálája.
  
  A 97-es születésű Hold X True nyitotta a bulit. Sajnos nem volt nagy tolongás, gondolom a hihetetlen esőnek is köszönhető, hogy sokan inkább otthon maradtak. A tagokra saját bevallásuk szerint nagy hatással voltak olyan csapatok, mint a Wide Awake, Up Front, bár a mostani bulin ez nem annyira érződött. Kicsit visszafogottnak tűnt az egész, s persze szokásukhoz híven nem vitték túlzásba most sem (persze lehet, hogy ennyi volt engedélyezve a srácoknak). Egy hangja eléggé megosztja a közönséget. Rendkívül különleges, ha lehet így fogalmazni, de az is igaz, hogy a szövegekből szinte semmit nem lehet érteni. Mindegy, mert a hangulat volt most is a lényeg, a feldolgozásokat ebből is mindig kapunk párat úgyis mindenki ismerte. Be is indultak rá a népek” volt pörgés rendesen a színpad előtt. Sajnos egy húrcsere kicsit megakasztotta a hangulatot, de tömör és frappáns produkció volt a HXT-é.
  
  A német Under Siege folytatta, s nem éppen Hold X True stílusban. A kedves barátok” kicsit túl sok metal zenét hallgathattak, mert inkább ez jellemezte zenéjüket. Természetesen a hardcore elemek azért elő-elő fordultak, de sokkal hosszabb, fejrázósabb zene az, amit a hannoveri srácok műveltek. Elsősorban a 2003-as After The Flood anyagukról - Let It Burn Records szemezgettek, a netes” nótákat - a Spenthrift-et és a Kill Traitor-t - végre hallhattuk élőben is, s az előzetes híresztelésekkel egyezően valóban a Fear Factory, Killswitch Engage rajongók örülhettek leginkább a németek szereplésének. Szerencsére egyre többekkel voltunk kénytelenek megosztani a Kulti termét, s Henning hangjára többen előrevándoroltak, hogy besegítsenek neki. Nem volt rossz a csapat, de már érezni lehetett a levegőben a várakozást, hisz két komoly csapat volt még hátra.
  
  .

  A három éve alakult The Promise folytatta, s iszonyat király fél órát adtak nekünk. A leginkább a Straight Edge mozgalom gondolataira épülő szövegek úgy süvítettek Anderson torkából, hogy az elején csak álltam és néztem, hogy honnan ez a hihetetlen lelkesedés és lendület. Egyébként az énekes nagyon szimpatikus volt, hamar megtalálta a közös hangot a hazai színtérrel s az egész koncertnek egy családias, kellemes atmoszférát teremtett. A Believer korong anyaga Indecision Records élőben is tökéletesen szólt, nem voltak kevesen az alkalmi énekesek” sem, s úgy látszott, többeknek saját gondolataik fogalmazódtak meg az együttes dalszövegeiben. Hallhattuk a címadó dalt, a Believer-t, a The Kiss Off F..k you!”-s indítását iszonyat jó a dal közepén a téma, az egész terem beindult a nótára -, a Pity For None-t az egyik legjobb dal szerintem a korongon s azt hiszem a Crush All Fakes-et is lenyomták. (Ez még a régebbi EP-ről való, a My True Love-ról.) Összességében nagyon súlyos volt a koncert, élvezhető és kimerítő” perceket okoztak nekünk a NY-i arcok.
  
  Végül a legnagyobb név, a Champion lépett a színpadra. A Seattle-i csapat egyike a legismertebb straight edge bandáknak, s Kultis produkciójuk maradandóan be is bizonyította, hogy van miért imádni” őket. Igaz, hogy maga a stílus nekem nem fekszik annyira, de a lelkesedésük, a hihetetlen átéléssel megénekelt dalok, az érzés, hogy nyújtani akarnak, hozzáadni valamit életünkhöz, örök élmény marad. Jó volt hallani, hogy az ő közegükben még megvalósíthatónak tűnik s erre buzdítottak minket is -, hogy mindenkit egyenlő számba vegyenek, s attól még, hogy valaki új vagy más, nem kell lenézni és kirekeszteni egyből a magunk kis színteréről”. Lehet, hogy van benne valami?
  
  Eredeti, 80-as éveket idéző, tiszta HC-t küldtek a fiúk, tele energiával, odaadással, helyenként dallamokkal megtűzdelve, s végtelen lelkesedéssel átitatva. Élmény volt, s nem csak nekem, hanem az egymást gyepáló” több tucat arcnak is akik ott őrjöngtek végig a pódium előtt. Két anyaguk van, s mi másról válogathattak volna, a Come Out Swinging és a Count Our Numbers mindkettő kijött már a Bridge9 gondozásában, de akit érdekel a Champion a Join The Team Player Records most dobott piacra egy a két albumot átfogó anyagot(!!) dalait hallhattuk, s elég sokat, mert azért ők sem a balladáikról híresek. Egyébként ha valaki kíváncsi az együttesre a www.xchampionx.com oldalon több okosság” is található.
  
  Igazán velős és fárasztó felhozatal volt tehát az este folyamán, s ezt most a szó jobbik értelmében gondoltam. Remek bandák, igényes és változatos zenék, hangulat s nem utolsó sorban értelmes mondanivaló. Remélem sok ilyenben lesz még részünk. Köszönet érte a szervezőknek



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Champion

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bedlam    óperentzia    emily browning    marion cotillard    jessie j    ingested    vexilium    easy a    rockélet        queens of the stone age    szexhead    insane    hellalive    kissi´ dynamite    civet    my gift to you    coliseum    poisonblack    wolfsbane    diane krüger    doherty    rdø    inception    vortex  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!