hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2017. október 20. péntek   04:46
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
15 éves a Gödör Klub - születésnapi fesztivál
2017. október 26-29., Gödör Klub

  Fellépnek:
  Kaláka – Fonó zenekar – Jordán Tamás – Grecsó Zoltán
  Müller Péter Sziámi AndFriends – Korai Öröm – Balaton
  Ági és Fiúk /Kontroll/ – ef Zámbó Happy Dead Band /Bizottság/
  
  Az első 15 év! a Gödör Klubban – még az Erzsébet téren – az első gitárhang 2002 októberében szólalt meg. Azóta sok minden történt, a Gödör Klub rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, költöznie is kellett, de létezik és most születésnapi mulatságra hívja a közönségét 2017. október 26-29. között.
  
  A Gödör Klub szervezői igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy legyen benne minden, ami a Gödör Klub: kiállítás, irodalom, koncertek, kortárs tánc és színház.
  A fesztivál október 26-án 18.00 órakor irodalmi programmal kezdődik a Spicc stúdióban. Nagy Gabriella íróval Üvegház című könyvéről és készülő regényéről Csontos Erika irodalomkritikus beszélget. Sorozatszerkesztő, házigazda: Bárdos Deák Ági. Az Ajánlom a könyvedet elnevezésű programot követően, 20.00-tól a Kaláka együttes verskoncertje lesz hallható a Gödör Klubban, majd újraindul a hosszú évekig, nagy sikerrel működő táncház.
  A születésnapi fesztiváltól kezdve minden hónapban kétszer, csütörtökönként Belvárosi Táncház néven várják a táncházra vágyó közönséget. Hiánypótló programról van szó, mivel az apró folkkocsmák és a művelődési házak néptánc tanfolyamai mellett eddig hiányzott a belvárosi kulturális életből egy igazi, nagyszabású táncház. Ennek szakmai vezetője Tárkány-Kovács Bálint Junior Prima díjas népzenész, házigazdái pedig Fundák Kristóf és felesége Fundák-Kaszai Lili, Felszállott a páva győztes néptáncművészek, táncoktatók. Muzsikál az Emerton-díjas, idén 25 éves Fonó zenekar, Agócs Gergellyel és Pál István „Szalonnával” az élen. A moldvai csángó talpalávalót a PásztorHóra zenekar húzza, Bergics András és Szlama László vezetésével. Az est házigazda-néptáncegyüttese az Angyalföldi Vadrózsák.
  
  Október 27-én 18.00-kor a Beugrik csak nem esik le című kiállítás záróeseménye lesz. A kiállításon Gajzágó Donáta és Kovács Lola, valamint Kovács Tamás installáció, festmény, print, grafika, mozgókép munkái láthatók. A záróeseményen a DJ Wind zenél a Spicc stúdióban.
  A Gödör Klubot 15 évvel ezelőtt a Sziámi koncertje nyitotta meg. Ezért (is) az éppen új nagylemezén dolgozó Müller Péter Sziámi AndFriends együttes koncertje lesz a pénteki napnak az egyik fő attrakciója 21.00 órától. A zenekar derűsen és merészen termékeny, innovatív, ugyanakkor szigorúan és lazán hagyományőrző alkotócsoport. Mint neve is mutatja, kipróbált baráti társaság, amely egyenként és együtt is megjárta a szocializmus és a posztkapitalizmus legjobb tűrt és tiltott formációit. Ebből következően ők azok, akik folyamatosan karbantartják az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi, a korai Európa Kiadó és néhány más fontos, megszűnt vagy ritkán létező formáció fontos dalait. Ezek a számok ma újra ugyanúgy – ha nem erősebben – hatnak, mint megszületésük pillanatában. Az utóbbi években sorra születtek a figyelemre méltó, idén őszre remélhetőleg a harmadik CD-t is megtöltő, de egyenként is fontos saját új szerzemények, melyek közül a Szeretni még idén döbbenetes sikert hozott. Ez lett minden idők itthon legtöbbször (123 módon) feldolgozott magyar dala, amelyet lefordítottak lovári és szinto cigány nyelvre valamint jiddisre és angolra is. A koncerten eljátsznak néhány dalt a most készülő, Ne vess magadra! című lemezről is.
  Az est második, nem kevésbé fontos fellépője a Korai Öröm zenekar lesz, akik a Gödör születésnapjára egy különleges, retrospektív koncerttel készülnek: 1995-től kezdődően a legjobb szerzeményeiket veszik elő. Ezen a koncerten a zenekar ígérete szerint a szokásos lenyűgöző vizuálhoz olyan dalok társulnak majd, amelyeket a Korai Öröm csak nagyon ritkán, vagy már nagyon régen adott elő.
  A két koncert között Grecsó Zoltán: Vizes című performansza látható.
  
  Szombaton, október 28-án 21.00-tól a szervezők időutazásra invitálják a közönséget, a ’80-as évek underground zenéivel. Legendás zenekarok dalai elevenednek meg: A Kontroll Csoport dalait az Ági és Fiúk az eredeti Kontroll tagok közreműködésével adja elő. A Balaton együttes hazánk egyik legautentikusabb, ma is működő underground zenekara is fellép. Víg Mihály, a zenekar vezetője, dalszerzője idén 60 éves. Az A.E. Bizottság dalait az ef Zámbó Happy Dead Band kelti életre. A Gödör Klubban ennek a zenei világnak nagyon erős hagyománya van, és ezt a hagyományt fontosnak tartják és őrzik.
  
  Október 29-én Platón: Szókratész védőbeszédét láthatja a közönség Jordán Tamás előadásában. A mai, hétköznapi öltözetben elmondott beszéd, amelynek bírái, az athéni bírák maguk a nézők, egy olyan erkölcsi normát kíván felmutatni, mely kiveszőben van. Helytállásról van szó, az “ügyekhez” való ragaszkodásról, arról, hogy az “erény és igazságosság” fontosabb, mint a pénz.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 skalar music hungary    az emlékmás    in mourning    jeff scott soto    excrementory grindfuckers     adam sandler    pet needs    supernem    xentrix    svart crown    teknocannibaal    queensryche    heisler zsófia    paradise lost    első osztályú vidéki srácok    nemadomfel    attack attack    lacuna coil    gotthard    zsákbamacska    carnivore diprosopus    gwyneth paltrow     daniel craig    phoenix    chuck schuldiner  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!