hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2017. október 16. hétfő   11:06
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Testament, Annihilator, Death Angel a Barba Negra Klubban
2017. november 18, Barba Negra Klub



  Kétségtelenül az utóbbi évek legnagyobb thrash metal eseményén vesznek részt, akik november 18-án a Dürer Kertbe látogatnak. A metal zene világában az egyik leghúzósabbnak, legerőszakosabbnak tekintett irányzat, a thrash metal termelte ki azokat a bandákat, akik ma a metal műfaj legkomolyabb neveivé léptek elő világszerte. Elég, ha a Metallica, Megadeth vagy a Slayer nevére gondolunk, akiket valószínűleg senkinek nem kell bemutatni.
  A stadionokat megtöltő csillagokon túl is van természetesen élet a thash metal műfajban, a Brotherhood Of The Snake European Campaign nevű turnéra három olyan csapat szövetkezett össze, amelyek külön-külön is thrash metal legendáknak minősülnek, együttesen pedig egészen letaglózó egész estés élmény várható tőlük.
  
  Egyikük sem ma kezdte a műfajt. Az amerikai Bay Area egyik legfontosabb képviselőjének számító Testament zenekar 1983-ban alakult meg, a kanadai Annihilator egy évre rá, 1984-ben indult útjára, a szintén amerikai, hányattatott sorsú Death Angel pedig 1982-ben jött létre.
  Mára mindhárman a műfaj legelismertebb bandái közé tartoznak, akik elképesztő intenzitású koncertekkel kápráztatják el a közönséget, ráadásul megítélésük sem annyira megoszló a metal rajongók körében, mint mondjuk a Metallicáé vagy a Megadethé.
  
  A Testament eredetileg Legacy néven alakult meg, 1986-tól kezdték el viselni máig használatos nevüket, Legacy pedig végül az első stúdióalbumuk címe lett. Ez és a rá következő The New World Order máig a legfontosabb thrash metal albumok közé számítanak ´80-as évekből. A zenekar kulcsemberei, a gitáros Erik Peterson és a megtermett énekes Chuck Billy, maradandót alkottak a klasszikus tagsággal, Alex Skolnick-kal (gitár), Greg Christian-nal (basszus) és Louie Clemente-tel (dob). A felállás később többször változott a két főnök közül, azonban a lemezeik mindig megütötték a mércét, sőt új ízekkel gazdagodtak.
  Az 1992-es The Ritual albumon egy dallamosabb, könnyedebb irányvonal jelent meg, a rá következő Low és Demonic albumokon viszont egyre nyilvánvalóbb death metal hatások itták be magukat a zenébe. A zenekar tagságának szétforgácsolódása és Chuck Billy súlyos agytumor problémája a Testament végét vizionálta, de Billy sikeresen legyőzte a betegséget, a sorokat is sikerült rendezni, 1999-ben pedig egy újabb csúcslemezzel, a The Gathering-gel sikerült visszatérni.
  
  Egy hosszabb lemez nélküli időszak után a 2008-as The Formation Of Damnation-nel indult be ismét a Testament szekere, aktivitásuk azóta is töretlen. A 2012-es Dark Roots Of Earth és a 2016-os Brotherhood Of The Snake albumaikkal rengeteget turnéztak, utóbbinak promotálására érkeznek most Magyarországra. A tagságot ismét sikerült megszilárdítani, ismét hallható Alex Skolnick boszorkányos gitárjátéka, a dobok mögött a legendás „atom óra”, Gene Hoglan ül, basszusgitáron pedig a szintén istenségnek számító Steve DiGiorgio penget. Igazi „all star” válogatott lép tehát a színpadra a Testament színeiben.
  
  Míg Chuck Billy-ék bandájának zenéjét mindig színezte az aktuális tagok magukkal hozott stílusa, a kanadai Annihilator a kezdetektől fogva a gitáros Jeff Waters vízióját tükrözte. Persze az ő zenésztársai is mindig hatással voltak az albumok végső képére, de a sűrű tagcserék miatt az Annihilator végül mindig Jeff Waters körül forgott. A banda két hibátlan lemezzel, az Alice In Hell-lel és a Never, Neverland-del indította a pályafutását, ahol csak egy-egy dalban olyan töméntelen mennyiségű, elsőosztályú gitárriffet és -szólót szórtak el, amelyekre más zenekarok karriert építhettek volna.
  Az 1993-as Set The World On Fire már egy dallamosabb, heavy metalosabb lemez lett, de akármit is adtak ki, Jeff Waters összekeverhetetlen riffelése mindig átszőtte a zenéjüket. A sűrű tagcserék miatt sosem tudott az Annihilator igazán első ligás névvé válni, pedig rászolgáltak volna. Olyannyira, hogy az 1997-es Remains lemezen már teljes egészében Waters vett fel minden hangszert.
  
  A 2000-es évekre újabb erőre kapott az Annihilator, amihez két karakteres énekes is kellett. Joe Comeau az Overkill gitárosaként volt ismert, mielőtt énekesként beszállt az Annihilator-be, Dave Padden pedig 2003-ban érkezett és ő végül 2014-ig ki is tartott Waters mellett.
  A legutolsó Suicide Society albumon Jeff Waters maga énekelt a gitározás mellett (erre korábban is többször volt példa), a jelenlegi tagságot pedig ma Aaron Homma (gitár), Rich Hinks (basszus) és Fabio Alessandrini (dob) alkotja. A koncert idejére már meg fog jelenni a For The Demented című friss lemez, amelyet ismét a régi albumok hangulatához visszakanyarodónak jellemeznek Waters-ék.
  
  A Death Angel zenekart négy filippínó származású amerikai alapította meg 1982-ben, akik ekkor még alig ütötték meg a 14-15 életévet. A borzasztóan fiatal csapat már a korai időszakban is feltűnést keltett az intenzív koncertjeivel, 1985-ös demojuk bizonyos Kirk Hammett bábáskodása mellett készült. Az 1987-es első nagylemez, a The Ultra-Violence megjelenésekor a tagok még mindig 20 év alatt voltak, az elsöprő lendületű lemeznek pedig máig a thrash metal műfaj legintenzivebb alkotásai között van a helye.
  Az 1988-as Frolic Through The Park-kal már megkezdték a zenei kalandozást a kíméletlen thrash metal határainak tágítására, ami végül az Act III albummal tetőzött, ami egy kifejezetten sokszínű, olykor funkos határú lemez lett. A zenekar felívelő karrierjének egy majdnem halálos autóbaleset vetett véget, ami egy időre fel is oszlatta a zenekart.
  
  Bár a tagok (különböző kombinációkban) nem fejezték be az egymással való zenei közreműködést, csak 2001-ben léptek fel ismét Death Angel-ként, amit a 2004-es, igen jól sikerült visszatérő album, a The Art Of Dying követett. A gépezet lassan újra beindult és azóta a Death Angel újra meghatározó tényezője lett az amerikai thrash metal műfajnak. 2009 óta a tagság is stabil, ma Mark Osegueda (ének), Rob Cavestany (gitár), Ted Aguilar (gitár), Will Carroll (dob) és Damien Sisson (basszusgitár) alkotja a zenekart.
  Utolsó két albumuk, a 2013-as The Dream Calls For Blood és a 2016-os The Evil Divide továbbra is feszülnek a nyers erőtől, de mégis annyi emlékezetes fordulat és dallam üti fel a fejét, hogy a Death Angel zenéjét semmiképpen sem lehet egydimenziósnak nevezni.
  A thrash metal műfaj undergroundjának három, talán legfontosabb bandáját láthatjuk november 18-án egy színpadon. A Testament, az Annihilator és a Death Angel mindannyian elképesztően erősek élőben, így aki kőkemény metal zenére szeretne vadulni egyet, a Barba Negra klubban megteheti.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Barba Negra Music

 kapcsolódó szervező: 

Hammer Concerts

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 keresztesi botond    salt    long play 33 1/3    iron man 2    szelíd teremtés    sunday fury    nicole kidman    trixie whitley    dóm tér    vicky sunday    melting clouds    neurotic    tim ries    underworld 4    vályi péter    cameron    emily blunt    sherlock homes    jack nicholson    burden    wakachuka    neurosis    aaron sorkin    hailee steinfeld    the burning aces  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!