hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2017. augusztus 25. péntek   13:38
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Richie Kotzen az A38-on
2017. szeptember 13. A38



  Ősszel ismét saját zenéjével tér vissza Budapestre a Mr. Big és a Winery Dogs gitárhőse, Richie Kotzen. Ezúttal idén megjelent 21. nagylemeze, a Salting Earth dalait hallgathatjuk meg, szeptember 13-án az A38 Hajón.
  
  A gitárvirtuóz Richie Kotzen tinédzserként robbant be a heavy metal és hard rock világába, villámgyors játéktechnikájának köszönhetően. Első három lemezét, köztük a saját néven kiadott, 1989-es debütáló albumot a Shrapnel kiadónál készítette el, majd a Posion nevű party metal csapat tagja lett, de egy közös album után inkább szólóban folytatta. Több sikeres kiadvány után, a ‘90-es évek végén már a Mr. Big tagjai között találjuk, és a Vertú nevű fúziós zenekarban is szerepet vállalt. 2007-ben már a 14. nagylemezét adta ki, majd hamarosan a Winery Dogs nevű supergrouphoz csatlakozott, Mike Portnoy és Billy Sheehan mellett. Idén áprilisban pedig a 21. szólóelemez érkezett, Salting Earth címen. Az ehhez készült egyik videó a My Rock címet kapta
  
  
  
  Kotzen az új lemezen megpróbált egy kicsit hátralépni az elmúlt években követett zenei irányaitól, hogy aztán két lépést tehessen előre egy új, konvencióktól mentes irányba. Ez a lemez az első komolyabb munkája a 2015-16-ban lebonyolított Winery Dogs turné óta, mely a hatalmas sikereket elérő Hot Streak lemezhez kapcsolódott. A regenerálódás után Richie ezúttal ismét az önálló munkára koncentrált, és egyedül Julia Lage énekhangját vette igénybe a Make It Easy cmű dalban.
  
  A lemez készítéséről Richie a következőt nyilatkozta: “Igazából nem szánt szándékkal alakul úgy, hogy a lemez elkészül, és én vagyok az egyetlen előadó rajta. Ez azért történik, mert mindig így írtam a dalokat és rögzítettem az ötleteim. A ‘80-as évek végén az első stúdiómat a szüleim istállójából alakítottuk ki. Meglehetősen elzárva nőttem fel, és így hamar rá kellett jönnöm arra, hogy ha szeretném meghallgatható formába önteni a fejemben lévő zenét, akkor ezt egyedül kell csinálnom.” Az End Of Earth című dal videóját itt láthatjuk.
  
  
  
  A megszokott gitárszólók és vibráló vokálok mellett az előadó érzékenyebb oldala is megmutatkozik a lemezen, a lecsupaszított hangzású zárótétel, a Grammy formájában. “Azt a dalt a lehető legfurcsább módon, a létező legrosszabb időzítéssel találtam ki - mondta el Richie. - Egy este, amikor egyedül voltam otthon, egyszer csak arra ébredtem fel, hogy még félálomban egy teljes refrén dallama jár a fejemben, amit most azonnal fel kell vennem, különben örökre elveszhet. Így végül gyorsan összeraktam egy egyszerű dob ritmust, és akusztikus gitáron feljátszottam rá a dallamot. A szöveg ezt követően már szinte magától jött, reggel 6-ra pedig készen is volt a dal. Később szerettem volna további hangsávokat hozzáadni, de ahogy újra és újra lejátszottam a felvételt, úgy éreztem, hogy van benne valami igazán személyes, amit csak elrontana, ha hozzányúlnék, így végül úgy hagytam, ahogy volt.”
  
  Kotzen igazi zenei küldetése ugyanakkor a zene élő bemutatása az embereknek. “Az igazi megnyilvánulási formám a turnézás - élőben játszani amennyit, amikor és ahogy csak lehetséges. Ez egyike azoknak a kevés élményeknek, amit nem lehet másolni, ellopni vagy letölteni. Az élő koncert egy olyan emberi élmény, ahol az előadó és a közönség is ad és befogad, és ehhez az érzéshez semmi sem hasonlítható.” Európai turnéja szeptember 13-án érkezik Budapestre, ahol az A38 Hajón hallhatjuk majd, Mike Bennett dobos és Dylan Wilson basszusgitáros, valamint egy kiváló német kortárs blues rock zenekar, a The Konincks kíséretében, akinek Daytime / Nighttime című friss EP-jükről itt hallgathatunk meg a Staring at Walls című számot.
  
  
  
  
  a Livesounds bemutatja: Salting Earth Tour
  2017. szeptember 13., szerda 20 óra
  Budapest, A38 Hajó
  Richie Kotzen, The Konincks koncertek
  Belépő: 6500 Ft
  Jegyek kaphatók az A38 Hajón, CD Pincében, illetve a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában, valamint a www.a38.hu és a https://tixa.hu webáruházban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kick ass    zoli band    darkest hour    fridvalszki mark    keeper of dreams    skyforger    metallica    holmes    alba hyseni    tom hanks    mörbid carnage    slipchaos    massive aggressive    within the ruins    offspring    ladánybene 27    sterbhaus    hegyalja fezstivál    goodbye darjeeling    balaton sound    anna & the barbies    grave maker    jag panzer    soundgarden    inferia  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!