hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [buli]  2017. augusztus 24. csütörtök   04:25
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
FEZEN 20
2017. augusztus 02-05. FEZEN

  Idén 20. évével jubilàlt a Fehérvari Zenei Napok, azaz a Fezen. Augusztus màsodikàtól indult a négy napos fesztivàl, ami a trendtől eltérve, az első nappal indult. A helyszín maradt a jól bevàlt, de màr két kempingben is lehetett ingyen héderelni, regisztràció utàn. A fellépők eltérő műfajokból érkeztek, ami a szervezők tudatos vàlasztàsa volt, hogy minél szélesebb réteg talàljon kedvére valót a rock, a metàl, a pop vagy éppen az alternatív bandàk közül. A rendezvény atyja, Kovàcs Tóni szerint, nem magàtól értetödő fellépőket hoztak a rendezvény öt helyszínére.
  
  A vàlasztàsok jónak bizonyultak, mert minden négy napos bérlet elfogyott, és szombaton telthàzzal üzemeltek. Hàrom kapun lehetett bejutni. Az első bejàrat a vasútàllomàs közelében lévő hídról volt megközelíthető, de mivel itt nem lehetett a sajtós jegyeket àtvenni, egy óràs laza sétàval kezdtem a fesztivàlozàst... Hiànyoltam az útba igazító tàblàkat, ami sem kint, sem bent nem volt megtalàlható. A bejàrathoz végül segítséggel odatalàltam, de egy viszonylag hosszú szakaszon baktattam egy kivilàgítatlan, egy sàvos úton. Szerencsére nem ütött el senki, de ezt jó lett volna, ha a szervezők biztonsàgosabbà teszik.
  A fesztivàlon kp-val és pay passos kàrtyàkkal lehetett fizetni. Üzemelt csomagmegörző, ahol feltölthették a telefont is. Konnektort adtak, töltőt nem. A két színpad között volt ereklye àrusítàs, és dedikàló pont is, ahol a koncertek előtt lehetett a kedvencekkel talàlkozni. Az eligazodàst mobil app is segíthette. Szerveztek véradàst a helyszínre péntekre és szombatra is, ami egy jeles kezdeményezés. Azt nem tudom, hogy ellenőriztek-e vér alkohol szintet.
  Voltak civilek, fesztivàl étkek bőven, borfalu, ahol tíz pincészet képviseltette magàt. Összességében valami mégis hiànyzott. Igen erős volt a biztonsàgi jelenlét, amire természetesen szükség van ekkora tömegnél, de sokszor hallottam őket ordibàlni és tiszteletlenül beszélni olyan helyzetekben is, ahol nem feltétlen lett volna indokolt. Elvette a szabadsàg érzetét a koncertek közötti időben az egész fesztivàlnak a „viselkedj te csürhe” hozzà àllàsuk. Most, hogy kipanaszkodtam magam, nézzük a napokat.
  
  08.02.
  Klasszikusok közül az Ossiàn vonzotta a régi rockereket, a Wellhello és a Halott Pénz pedig az ifjúsàgot inkàbb. Sàtorozott a Honeybeast és Ivan and the Parazol is. Ott volt egy 20 perces hangolàsi probléma, amitől làthatóan a zenészek és a közönség is ideges lett. Biztos csak a meleg miatt. Kàrpótlàsul Ivàn kigombolta az ingét és hàrom fekvőtàmaszt is nyomott, mert jól àll neki az élet... A hàzban metàl dübörgött. A kertben volt tàlalva a Kutya vacsoràja, és utàna Gypo Circus pezsdítette a népet igen nagy sikerrel.
  
  08.03.
  A mai nap Ossiànja a Lord volt. Az ütőkàrtya pedig a közel 70 éves Alice Cooper, aki koncertje alatt többször ruhàt vàltott, nőt vert, kényszer zubbonyt viselt, szerelmi bànatàban andalgott, majd lefejeztette magàt... Voltak erős hatàsú részek, az biztos. Nem arra jàtszott, hogy hangulatot teremtsen, és csàpoljon a tömeg, inkàbb hatàst akart elérni, ami sikerült is. A közönség sokszor volt csendben, amíg emésztette a làtottakat. Előre koreografàlt volt a teljes előadàs, nekem inkàbb cirkuszi mutatvànyhoz volt hasonló, de azért egyszer làtni kell. A màsik színpadon a House of pain okozta a következő meglepetést, mikor akusztikus gitàrok kerültek elő. A sàtorban aznap Péterfy Bori és a Belga is megsült. Méltatlanul a délutàni óràkra maradt a Lóci jàtszik, pedig hangulatilag megérdemeltek volna egy későbbi időpontot is. Szintén a kertben nyomta Takàts Tamàs is, aki mindig pocsolyàba lép.
  
  08.04.
  Ez volt a hivatalos szülinapja a Fezennek, ezért tüzijàték is volt a Tankcsapda koncert utàn. Fellépett a Brains és Shaggy is, aki fergeteges hangulatot és össztàncot teremtett. Nagyon kellemes meglepetés volt nekem, igazi pörgős, de jól követhető ritmusokkal. Az alternatív vonalat a Kiscsillag képviselte. A következő érzelmi megérintés azonban a kertben volt, ahol Ripoff Raskolnikov jàtszott igazi mélabús blues zenét. Mit lehet tenni, ha a csajok mindig lelépnek.... Összhangban volt az egész megjelenés- öltönyben és szigorúan kalapban- a zene tiszteletével és örömével.
  
  08.05.
  A zàrónap retróban volt igen erős. Délutàntól beköltöztek a 90-es évek: Betty Love, Fresh, V-tech és Animal Cannibals. Némi kijózanító komolysàgot hozott utànuk a Vad fruttik, de nem maradtunk így, mert Scooter folytatta az idő utaztatàst, a közönség pedig kajàlta. Egyszer voltunk fiatalok, na. Aki nem bírta a technót, megszabadulhatott tőle a sàtorban, ahol Pàsztor Anna borzolta a kedélyeket a sajàt, jól megszokott, de szerethető módjàn, illetve Ganxsta Zolee kàromkodta el a tutit.
  Összességében mindenki talàlhatott szàmàra izgalmas programot, akàr a koncerteken, akàr az egyéb sàtrakban, a hajnalig tartó mulatsàgokon. Sajnàlom a kedvet romboló aprósàgokat. Jobb lett volna nélkülük...


Kulcsszavak:
  alice cooper     takács tamás blues band     ripoff raskolnikov     shaggy     ivan &the parazol     ÖrdÖg     house of pain     a kutya vacsorÁja 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó előadók: 

A Kutya Vacsorája
Amorf Ördögök

 kapcsolódó cikkek: 

Beindult a tolerancia Alice Cooper ellen, a transzneműekkel kapcsolatos véleménye alapján

Alice Cooper a genderidiotizmusról

AZ Ördögkatlan legyőzte az esőt

Alice Cooper új kislemezt adott ki, White Line Frankenstein címmel, vendég Tom Morello

Alice Cooper üzenete a magyaroknak: Legyetek ott!- Hollywood Vampires Budapesten
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kapcsolódó fotók: 

ALICE COOPER - 2017. augusztus 02-05. FEZEN 20

TAKÁCS TAMÁS BLUES BAND - 2017. augusztus 02-05. FEZEN 20

RIPOFF RASKOLNIKOV - 2017. augusztus 02-05. FEZEN 20

SHAGGY - 2017. augusztus 02-05. FEZEN 20

IVAN &THE PARAZOL - 2017. augusztus 02-05. FEZEN 20

ÖRDÖG - 2017. augusztus 02-05. FEZEN 20

HOUSE OF PAIN - 2017. augusztus 02-05. FEZEN 20

A KUTYA VACSORÁJA - 2017. augusztus 02-05. FEZEN 20
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rómeó vérzik    dan patlansky    true grit    war of ages    michelle rodriguez    bioberber    love and other drugs    zombie11    valentin nap    world invasion    massive attack    data animal    mtv hungary    tony macalpine    maria brink    nanny mcphee    anna& the barbies    kiss    systemhouse33    wind rose    impro school    kassák lajos    morgoth    spread eagle    long distance calling  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!