hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2004. június 10. csütörtök   17:25
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Falcongate: Blood Red Roses


  Nagy lelkesedéssel vettem kezembe a barnás színárnyalatokban pompázó új Falcongate anyagot a Blood Red Roses-t. Egy negyed” kép a falon, rózsák, undorító tapéta a falon, s egy picit maszatos albumcím. Mi lehet ez? gondoltam, s gyorsan utánanéztem miről is van szó valójában.
  
  A csapat hardcore, emo, rock, punk stílusokkal ruházza fel magát, de többszöri meghallgatás után sem találtam rá az első kettőre a korongon. A gyulai arcok akik lassan tíz éve pusztítanak” a hazai underground színtéren külsőleg igényesnek mondható, de zeneileg kevésbé fogós anyagot sikerült összedobniuk. Kezdjük az elsővel.
  
  A borítót már említettem, s ehhez szervesen kapcsolódik egy karcos, úgy századelejei kép a bandáról (színesben!). Az angol nyelvű szövegek mind megtalálhatók a bookletben, s a hátlapon található fotó is szerintem nagyon király. Igaz én elsőre abban bíztam, hogy a zene hatására utal az angol felirat. (Fasten seat belt Kapcsolja be a biztonsági övet) Nézzük tehát magát az anyagot, hisz ez az ami fontosabb számunkra.
  
  Szerintem igazi punk-rock anyagot hallhatunk, a HC totál távol áll ettől a zenétől. Elsősorban a lendületet, energiát és a lelkesedést hiányoltam a dalokból. Az induló nóta a Stroke Of Lighting még a gyorsabb és jobbik fajtából való. Egyszerű téma, alá Gyimesi Ádám tökéletes angol kiejtése. S, hogy mi hiányzik? A változatosság, az egyediség, az újszerű elgondolások. A második szám zakatoló monoton bevezetőjét csak a refrén jól eltalált dallama tudja felejtetni egy pillanatra. Itt egyébként beugrott a Blink182 egy-egy rész erejéig. A kezdeti egyhangúságból a Layed Out ébresztett. Végre éreztem egy kis életet a gitárhangzásban és a vokálban is. Nagyon tetszett az ordítós” és Ádám váltakozva éneklős rész is. A következő számban már fel-fel fedeztem némi háttér bekiabálásokat ami némileg javította a szám hangulatát, sőt a végére igen intenzívvé vált a core” része a nótának. S végre megérkezett a SZÁM. Végre valami extrát hallhattam a You Spoiled The Plan-ben. Kellemes téma, a Fill out this moment” közös énekélése” nagyon durván jól el van találva, s a továbbiakban is ez a más” típusú ének belekeverése Ádám hangjába nagyot dob a dalon, mely egyébként tökéletesen átadja a kilátástalanság és hiányérzet hangulatát - amiről a szöveg maga is szól -. Ezek után úgy reméltem, hogy beindul a gépezet, s a Too Loud For You mintegy egyperces ráadásként még tovább növelte az előző nóta intenzitását, de a címadó dal ismét bepunnyasztott”.

  Nekem túlságosan egyszerűnek tűnt az egész, olyan semmitmondónak éreztem. Nem úgy a Just A Promise-t. Nem tudom miért lett csak ennek a címe kisbetűvel írva - nálam pont ez érdemli meg a nagybetűs írást - de ez megint egy jó kis beindulás. Egy jó kis beindulós vallomás egy lánynak, aki youre driving me crazy” (megőrjít) s akit úgy érzem nagyon szeretek. Ezek után a Killer Inside durva váltás, de megfogja az embert. A gyilkos benned van és ha nem találod felfal” (egyébként a killer nőnemű!). A szám második felében furcsa háttérzajok, károgós hangok hallhatók ami totál elüt az eddigiektől, de mindenképp ad valami furcsa ízt a nótának. (Azt hiszem ez az amikor a változatosságra és egyediségre gondoltam.) S ismét váltunk az Its All Yours akusztikus lírai megszólalása nagyot szól. Ádámnak végre hallani, hogy kellemes hangjával, hogy bolondít, s hogy énekli meg a kitisztulás, a napfény a boldogság eljövetelét, s a félelemtől való megszabadulást kicsit mi is átérezzük. Én itt zártam volna az anyagot, mert az utolsó szám már nem sokat dob viszont visszakanyarít a korong elején érzett hangulathoz.
  
  Összességében nem rossz az anyag, vannak rajta olyan ötletek amiért érdemes beszerezni, mert azokat hallani kell. Ennek ellenére sokkal erősebb korongot vártam, mind témailag, mind mondanivalóban. Ha osztályozni kéne azért 7-esnél nem kapna rosszabbat (10-es skálán) de én többet vártam a fiúktól.
  
  Blood Red Roses:
  01. Stroke of lighting
  02. Two steps left
  03.Wrong way
  04. Layed out
  05. Heart to replace
  06. You spoiled the plan
  07. Too loud for you
  08. Blood red roses
  09. Just a promise
  10. Killer inside
  11. Its all yours
  12. Trip over



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ill disposed    devildriver    fekete sereg    zechs marquise    hardcore    survivors zero    vildhjarta    hupikék törpikék    dilis szerelem    takáts eszter    a gyűrűk ura    fertőzés    srecna mladina    kowalsky meg a vega    mechanical sound empire    astronautalis    slipknot    fifa    little fockers    code    crossfaith    guardista    witkin    pribojszki band    supernem  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!