hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2017. május 30. kedd   18:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Magyarországon is elbúcsúztatják Chris Cornell-t


  A Soundgarden május 17-ei fellépése után tragikusan hirtelen elhunyt az együttes énekese, Chris Cornell. Az 52 éves zenészlegenda holttestét az MGM Detroit hotelben találták meg - a hírek szerint öngyilkosságot követett el. Hamvait a Los Angeles-i Hollywood Forever temetőben helyezték végső nyugalomra május 26-án.
   
  A Soundgarden és az Audioslave énekesének halálával a Seattle - grunge és rocktörténelem egyik legnagyobb alakját veszítette el a zenésztársadalom. Magyarországi tisztelői, akik közül sokan személyesen is kötődnek Cornellhez, egy nagyszabású emlékest keretében kívánnak méltóképp búcsút venni tőle a budapesti A38 Hajó koncerttermében, június 23-án.
  
  A ”No one sings like you anymore” elnevezésű esemény főszervezője Pintér Miklós, a Grungery – Sound of Seattle főszerkesztője, művészeti vezetője pedig a Soundgarden tribute zenekar (Superunknowns) és az Ozone Mama énekese, Székely Marci.
  
  „Nem túlzás azt állítani, hogy a ’90-es évek, seattle-i grunge zenéin felnőtt generációnkat sokkolta Chris Cornell halála”- mondja Pintér Miklós. – „Talán azért is, mert a tragikusan fiatalon elhunyt Andy Wood (Mother Love Bone) munkásságát csupán a Pearl Jam sikerei révén ismertük meg, Kurt Cobain, Nirvana-frontember elvesztésének idején csupán tizenévesek voltunk, Layne Staley, Alice in Chains énekes halála pedig a függősége miatt sajnos nem ért teljesen váratlanul senkit sem. Chris Cornell azonban egy aktív, ereje teljében lévő, háromgyermekes családapa volt, telis-tele távlati tervekkel. Semmi sem utalt arra, hogy eldobni készül az életét! Döbbenetes és rendkívül szomorú, hogy Chris halálával a nagy seattle-i grunge négyesből – Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Nirvana – mára csupán Eddie Vedderék maradtak életben. Egy nagyon szép emlékesttel készülünk, ami remélhetőleg méltó búcsút és valamiféle megnyugvást hoz majd a magyar rajongók számára.
  
  A június 23-ai eseményen koncertek, vetítések, színpadi beszélgetések, továbbá egyenesen Seattle-ből érkező videóüzenetek elevenítik majd fel Chris Cornell életútját és munkásságának legfontosabb mozzanatait, hogy a közös megemlékezésen túl egy valóban teljes és megnyugvást hozó élményt kapjanak a résztvevők, a szervezők és a fellépő művészek egyaránt.
   
  „Chris Cornell az egyetemes popkultúra megkerülhetetlen egyénisége, korunk egyik legnagyobb rockénekese volt. Zenei munkássága hosszú évek óta inspirációként szolgál számomra. A bakancslistám egyik legelőkelőbb helyén állt, hogy lássam őt élőben is, sajnos azonban ez már nem fog megvalósulni.  A mai napig is felfoghatatlan számomra, ami történt” – mondja Székely Marci. „- Ezen az estén olyan zenészbarátokkal lépünk fel, akiknek ugyanolyan sokat jelent Chris zenei hagyatéka, mint számunkra, szeretnénk méltóképpen megemlékezni róla.”
   
  A Chris Cornell emlékesten fellép többek közt Galambos Dorina (River Of Lust, Mrs. Columbo), Kövi Lóránt (Flop), Ormai Bertold (Basement, Stone Pilots), Pálinkás Tomi (ex-Isten Háta Mögött, Tej), Székely Marci (Ozone Mama, Superunknowns), Tanka Balázs (Kaldera, Turbo) és Vörös András (Ørdøg, ex-Superbutt), továbbá a Basement, a Flop és a Superunknowns zenekar. A zenei újságírók közül Lénárd László és Uzseka Norbert (HammerWorld), Draveczki-Ury Ádám (Shockmagazin), Pintér Miklós (Grungery-Sound of Seattle), valamint Tresó T Tibor (KultPresso - a Lánchíd Rádió törzsasztala) vesz részt a színpadi beszélgetéseken.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eye for i    wave goodbye    katona tamás    ana moura    thy catafalque    fit fat    crown the lost    taking back sunday    pop ivan        neal morse    turunen    cain    isis    nicko mcbrain    the amity affliction    foster the people    lemez kuckó    parajelenségek 3    crow 7    xandria    grieved    master boot record    ghost    the dictator  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!