hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2017. május 26. péntek   04:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Indul az 5. MOL Nagyon Balaton!


  Nagyfesztiválokat, különleges programokat, világsztárok egész sorát és több száz hazai előadót, valamint jobbnál-jobb gasztronómiai élményeket ígér idén nyárra a MOL Nagyon Balaton. A gondozásukban megjelent és országszerte fellelhető Balaton Magazin és a Best of Summer kiadvány ugyancsak a legizgalmasabb balatoni eseményeket és a legjobb helyeket mutatja be, az online térben és a közmédia csatornáin pedig egyaránt kiemelt szerephez jut a Balaton. Idén először négy, balatoni esemény egy-egy gigantikus köztéri Balaton- felirattal gazdagodik, a MOL Nagyon Balaton “Check-In” játék fődíjaként pedig autót is nyerhetnek azok, akik több eseményt is meglátogatnak a tó körül. Májustól-októberig idén már ötödik alkalommal, 30 helyszínen egymilliónál is több vendéget várnak a MOL Nagyon Balaton eseményeire.
  
  A májusban lezajlott Ultrabalatonon már tavaly is 25 ország közel 8000 sportolója indult, ez a szám idén tovább emelkedett, hiszen rengetegen kaptak kedvet ahhoz, hogy a 220 kilométeres távot csapatversenyzőként teljesítsék.
  
  Júniusban nyit a Plázs Siófok, amely káprázatos, fehér homokos strandjával már tavaly is több mint 150 ezer vendéget vonzott. A megújult helyszín még lenyűgözőbb dekorációt kapott, és baldachinos ágyakkal körbevett medencével várja azokat, akik a Balcsin is a tengerparti hangulatot élveznék, naplemente után pedig többek között a Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, Majka & Curtis és a TNT koncertjén bulizhatnak a nézők. A Budapest Bár ezen a nyáron háromszor is koncertezik a Balaton közelében: június 17-én ők nyitják a Balatoni Nyár programsorozatot Révfülöpön, néhány nappal később a balatonföldvári Kultkikötőben vernek horgonyt, július végén pedig a kapolcsi Művészetek völgyében lesznek láthatók.
  
  A nyáron a Balaton térségében is egymást érik a fesztiválok: az alsóörsi Everness már ötödik alkalommal kínál tartalmas programokat a tudatosság, az egészséges életmód és a környezetvédelem iránt elhivatottaknak, olyan fantasztikus előadókat felsorakoztatva, mint Jakupcsek Gabriella, Vámos Miklós, Grandpierre Attila, vagy Gyuri bácsi, a bükki füvesember.
  
  A június 17. és 18. között Gyenesdiáson rendezett Los An Gyenes pin-up lányokkal, veterán autókkal, agyontetovált rockandroll-arcokkal és vérbeli rockabilly zenével hozza el a Balcsi partjára a Kalifornia-életérzést.
  
  A június 10-11-én zajló Nemzeti Regatta több mint vitorlásverseny: a 171 éves Balatoni Hajózási Zrt. által életre hívott eseményen amatőr vitorlázók és közéleti szereplők szállnak vízre, és idén már 50 település csapata versenghet a leggyorsabbnak járó díjért. Eközben a parton gasztronómiai élmények, valamint a Honeybeast, a Margaret Island és a Hooligans koncertje várja a nézőket.
  
  Június 23-tól augusztus végéig látogathatók a Kultkikötő rendezvényei: Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonfenyves mellett Kéthely szolgáltatja a helyszínt többek között a Budapest Bár, a Quimby, Rúzsa Magdi és Lajkó Félix koncertjének, de a programba belefér a slam poetry fesztivál, a bábjáték és színházi ősbemutatókat is láthat a közönség. Balatonfüreden idén nyáron is pezsgő programok várják a turistákat: júniusban Könyv-Bor-Jazz fesztivál, júliusban az V. Anna fesztivál, augusztusban pedig a Balatonfüredi Borhetek.
  
  Apropó, bor: július 14-én indul a Badacsony Bor7, amelyen a régió szinte összes borászata jelen lesz, a 9-én startoló a balatonboglári Parti Pezsgésen pezsgő, habzó, gyöngyöző nedűket, és finomabbnál finomabb helyi sajtokat-sonkákat kóstolhatnak a kulináris élvezetek kedvelői. Akik szeretnék megismerni Hévíz, Keszthely, Szentgyörgyhegy, Tihany, Balatonfüred, vagy Siófok történelmét, csatlakozhatnak a Hosszúlépés tematikus sétáihoz, a nagyobb távokat bevállalóknak pedig a Kéktúrát javasoljuk, amely a felvidék legszebb részeire viszi a résztvevőket.
  
  Július 5-én az elektronikus zene veszi át a hatalmat Zamárdi strandja felett: a tizenegyedik Balaton Sound talán az eddigi legerősebb line-uppal készül. Többek között Kygo, Hardwell, Armin Van Buuren, Axwell / Ingrosso, Afrojack, Dua Lipa, a Galantis, G-Eazy és Jason Derulo is megpörgeti majd a fesztiválra érkezőket. A nyugisabb élményre vágyókat várja a Művészetek Völgye, Pink Martinival, Nouvelle Vague-gal, a Hiperkarmával, az Anna and the Barbies-zal, az Irie Mafiával és a Kiscsillaggal, a VeszprémFesten pedig többek között Tom Jones és Prince egykori zenekara, a New Power Generation koncertezik, belvárosát pedig 4 napra elfoglalják az utcazenészek, és indul a Veszprémi Utcazene Fesztivál. A KeszthelyFest kiváló lehetőséget kínál a történelmi városmag megismerésére és az önfeledt szórakozásra, hiszen a programok (többek között Magna Cum Laude és Szekeres Adrienn koncert) ingyenesek, és a belváros területén zajlanak majd.
  
  Július 28-án a Tihany-Szántódi révből a MOL Nagyon Balaton egyik legizgalmasabb programját kínálva indulnak Kompkoncertek: a kikötőből két komp indul el, melyek a Balaton közepén összekapcsolódnak, és már indul is a buli! A közönség idén július 28-án a Stereo MC’s és szeptember 16-án a Tankcsapda koncertjét élvezheti a különleges helyszínen, augusztus 25-én pedig elsősorban a kisgyermekes családoknak kínálnak programot, az Alma zenekar zenei aláfestésével.
  
  Kortárs művészetek strandpapucsban? Ez az ART Placc a tihanyi rév szomszédságában, a parti nyárfás ligetben, amely szombatonként nyüzsgő piactér, július végétől augusztus végéig pedig az ország legizgalmasabb művészeinek ad lehetőséget a bemutatkozásra.
  
  A tavalyi nagysikerű koncertje után idén augusztusban visszatér a Paloznaki Jazz Piknikre az Incognito, de bizonyára rengetegen várják a Kool & the Gang, a Matt Bianco ft. New Cool Collective, a Group ‘n’ Swing, vagy a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató idei elődöntőseit, Jónás Verát és a The Qualitons-t is.
  
  A nyári vakáció két utolsó nagy fesztiválja idén is a Strand és a B.my.Lake lesz Zamárdiban. Olyan világsztárok érkeznek a Strandra, mint John Newman, a Bastille, Icona Pop, Parov Stelar, Alan Walker vagy Alle Farben, de a magyar pop-élmezőnyt képviselő Wellhello, Vad Fruttik, Quimby és Halott Pénz is színpadra lép majd, míg Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválján a műfaj legnagyobb, legígéretesebb nevei szerepelnek.
  
  Balatonozz, pecsételj és nyerj egy autót!
  
  A MOL Nagyon Balaton szervezésében június 10-én az egész régió eseményeit érintő játék indul, értékes nyereményekért. A “Check-In” pecsétfüzetekhez országszerte a Best of Summer kiadványban, fesztiválokon és júliustól a MOL-kutakon juthat hozzá bárki. A játékosoknak nincs más dolguk, mint legalább öt, MOL Nagyon Balaton eseményt felkeresni és ott begyűjteni 1-1 pecsétet a check-in pontokon, és 5000 Ft értékben vásárolni a játékban résztvevő bármely MOL-benzinkúton. A pecsétfüzetek beküldői között 50 db VIP-bérletet sorsolnak ki 2018-as balatoni fesztiválokra, gazdára talál 250 db Balaton póló, családi nyaralás a Hotel Residense Siófokban, a fődíj pedig egy Volkswagen Beats Up!
  
  Balaton feliratot kap négy balatoni település
  
  A MOL Nagyon Balaton és a Magyar Turisztikai Ügynökség ajándékaként mostantól minden évben négy balatoni település vehet át egy-egy nagyméretű, köztéri BALATON feliratot, amelyet a települések közterein állíthatnak fel. Idén Zamárdi, Keszthely, Tihany és Révfülöp büszkélkedhet ezzel az ajándékkal, amely előtt bizonyára rengeteg fotót készítenek majd a turisták.
  
  Pimaszúr ott alszik – a Balatonon
  
  Papp Gergő „Pimaszúr” idén nyáron családostól-kutyástól a Balatonon alszik, ott, ahol éppen éri az este – hotelben, kempingben, vagy épp a kissé ütött-kopott SKY III-as villanymotoros csónakjuk fedélzetén. „Szó szerint felülünk a legelső hullámra, és csak megyünk. Ahol elfáradunk, vagy ahol elfogy az áramunk, ott kikötünk, és megszállunk, miközben vízen és parton egyaránt más szemmel, új szemszögből láthatjuk az egyébként is imádott balatoni világot” - mesélte lelkesen. Pimaszúrék természetesen a kamerájukat sem hagyják otthon: a várhatóan a Tüskevár és a Szeleburdi család hangulatát egyszerre felelevenítő kalandjaikat a a MOL Nagyon Balaton (facebook.com/ NagyonBalaton) Facebook oldalán követhetik az érdeklődők.
  
  TOP 100 jó hely
  
  A WeLoveBalaton csapata egész évben járja a Balatont, hogy felfedezze a legjobb helyeket. Régi és újabb versenyzők, klasszikusok és titkos tippek egy helyen: a Balaton magazinban megjelenő listájuk összegyűjti az idei nyárra felfedezendő éttermeket, cukrászdákat, fagyizókat, strandbüféket, múzeumokat és sportos célpontokat is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 felföldi péter    killchain    jackson browne     j.j. abrams    rivers run dry    omen    butcher babies    napokon    losing season    illúzió    frank blackfire    motörhead    war without end    atkinson    life of agony    helstar    rihanna    age of agony    world war z    eron mezza    oliva    kalan mikla    tyson    jon oliva’s pain    beastie boys  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!