hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [film]  2017. május 19. péntek   04:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megkezdődött a virágvölgy forgatása


  Csuja László, a Filmalap Inkubátor Programjának egyik győztese Enyedi Ildikó mentorálásával a napokban kezdte meg első nagyjátékfilmje, a Virágvölgy forgatását. A coming-of-age történettel keresztezett road movie főszereplői Réti László, többszörös paralimpia bajnok és Berényi Bianka, az EU Cannibal frontembere. A film a tervek szerint jövő ősszel lesz látható a hazai mozikban.
  
  A múlt héten kezdődött és 25 napig tart Csuja László Virágvölgy című nagyjátékfilmjének forgatása Szentendrén, Délegyházán, Budapesten és azon belül is legfőképp Békásmegyeren.
  Keretesbe: Bianka napok óta a városban lődörög, esténként barátoknál száll meg. Próbál ismerkedni, de mindent és mindenkit unalmasnak tart. Egyik délután hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd ha már így alakult, játékból, provokációból apát és otthont keres maguknak. Az ex pasik sorra elhajtják a fura, szőke lányt, mígnem a munkásszállón lakó enyhén értelmi sérült Laci be nem fogadja. Biankának az ad hoc családalapítás izgalmas szerepjáték, míg a társadalom által lefokozott fiú számára halálosan komoly ügy. Bármi áron élhető otthont akar teremteni családjának. Végső kétségbeesésében elköti nagybátyja lakókocsiját. Ezzel azonban kényszerpályára kerül: ha nem akarja elveszíteni friss boldogságát, újabb és újabb bűnt kell elkövetnie…
  
  A film férfi főszereplője, a 21 éves Réti László a 2004-es XII. nyári paralimpiai játékokon Athénban egy arany egy ezüst és egy bronzérmet hozott haza görkorcsolyában, 2010-ben pedig Szentpétervárott műkorcsolya Európa bajnoki címet nyert. A film női főszereplője a 20 éves Berényi Bianka, aki DJ-zik, ruhákat tervez, de leginkább radikális hangvételű zenei projektjével, az EU Canniballal hívta fel magára a kortárs popzene iránt rajongók figyelmét. A garázs-zenét játszó formációnak eddig két EP-je jelent meg (itt lehet meghallgatni: https://soundcloud.com/eucannibal). Az sem titok, hogy a Virágvölgyben is hallható lesz majd néhány számuk.
  
  “A Virágvölgy egy coming-of-age történet. A film kitaszított, a társadalom perifériáján élő emberekről szól: az ő igazságukat szeretném átélhetővé tenni. Lacinak egyik percről a másikra kisfiúból apává kell válnia. A film azt ábrázolja, hogy ezzel a kihívással hogyan küzd meg. A casting majdnem egy évig tartott, a film szereplőinek jelentős része amatőr lesz, akikkel nem történek meg ezek az események, de akár meg is történhettek volna. „Laci szuggesztív, koncentrált tekintete fogott meg, Biankában pedig egy olyan elemi szabadság lakozik, ami egyszerűen elsodort..” – mondja a film rendezője.
  Csuja László 2008-ban fejezte be tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán, 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt években rövidfilmekkel már felhívta magára a figyelmet. Foszfor című kisfilmje – mely némiképp a Virágvölgy előképének is tekinthető – három, Európa Filmdíjra előválogató fesztiválon is nagy sikerrel szerepelt.
  
  A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő írta. Az operatőr Vass Gergely A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével és Enyedi Ildikó mentorálásával készül a Focusfox gyártásában. A produkció 62 millió forint támogatást kapott az elsőfilmeseket segítő Filmalap Inkubátor Programtól. A film teljes költségvetése 82 millió forint. A Virágyvölgy a tervek szerint jövő ősszel lesz látható a hazai mozikban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 waking the cadaver    eron mezza    soundgarden    titanic    prostitute disfigurement    moneyball    anasztaszija makarenko    aether realm    valerian swing    hungarythm    mike portnoy    kovács patrícia    beast in black    nicolas cage    enterprise earth    story of the year    the ocean    nightmare    devildriver    wisdom    díva    hangarvain    atari teenage riot    alice in change    sonata artica  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!