hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2017. május 15. hétfő   16:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
VI. Gere Jazz Fesztivál
2017. június 9–10. Gere birtok - Villány

  Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén is új, ez alkalommal hamisítatlan provence-i hangulattal várják a finom borok és különleges koncertélmények híveit a VI. Gere Jazz Fesztiválra.
  
  A koncertfolyamot a mára Európa-szerte jegyzett Harcsa Veronika indítja állandó partnere, Gyémánt Bálint lebilincselő gitár-kíséretével. A tanulmányai és magánélete miatt egyre több időt külföldön töltő énekesnő itthoni fellépéseinek száma az utóbbi években érezhetően megfogyatkozott, így minden hazai koncertje különleges eseménynek számít. Veronika előadásmódjában a báj és az intellektus kifinomult énektechnikával párosul, melyet Gyémánt Bálint bravúros gitárjátéka tesz teljessé. Megszámlálhatatlan közös koncertjük eredője az a magas fokú egymásra hangoltság, mely koncertről koncertre mindig újat mondó zenei párbeszédükben érzékelhető. A duó koncertje után a pénteki nap programját a hazai jazz másik megkerülhetetlen dívája, a popzenében is minőségit alkotó Váczi Eszter és zenekara folytatja. A nem csak hangzásában, de megjelenésében is stílusos kvartett dalaiban a zene mellett a szöveg is fontos szerepet kap. Az énekesnő saját költeményei mély érzelmeket fogalmaznak meg, melyeket fanyar, néhol melankolikus, de minden esetben szerethető humor tesz könnyen befogadhatóvá.
  
  A táncolni vágyók idén sem csalódnak majd. A péntek esti hangulatfelelős a méltán népszerű Irie Maffia frontembere, a ghánai–magyar rapdíva, Sena lesz, aki ezen az estén saját formációjával lép színpadra. Kísérői a hazai jazz- és popszcéna ismert egyéniségei, élükön a Hammond-orgona nagykövetével, Premecz Mátyással. A Shakespeare-szonett-feldolgozásaival is nagy sikert arató Sena ezzel a felállással hozza igazán önmagát, megmutatva egyéniségét és azt az őserőt, mely leginkább sajátja.
  
  A fesztivál második napján, szombaton a sort a Manouche swinget a pop zenével briliánsan ötvöző Pankastic! nyitja. Eredeti stílusuk, melyet „Django-Pop”-ként aposztrofálnak, a boldog békeidők jazz-es hangzásvilágát ötvözi a világzene kreatív egyediségével. A különleges megszólalást a modern zenei keretek között unikálisnak számító cimbalom is garantálja. A Pankastic! után a fesztivál egyik, de nem egyetlen világklasszisokból álló formációja veszi át a stafétát. A Kossuth- és Liszt-díjjal is elismert gitárvirtuóz, Snétberger Ferenc partnere a trombita egyik legnagyobb jelenkori mestere, Markus Stockhausen lesz. Kettejük közös munkájaként született meg az a megindítóan szép, andalító zenei anyag, mely a Streams névre keresztelt albumon látott napvilágot. Szintén közös munkájuk eredménye a kiugró kritikai elismerést kiváltó Joyosa című lemez, melyen Arild Andersen bőgőn és Patrice Heral dobon működik közre. A rendkívüli művészek alkotta zene plasztikus, ritmikus, mégis szelíden hömpölygő. A fesztivál záróakkordjait szolgáltató világsztár formáció magyarországi fellépéseit mindig hatalmas várakozás előzi meg. A közönség kedvence, a francia Nouvelle Vague a MÜPA-ban és az A38-on több ízben adott teltházas koncertet. A rádiók lejátszási listáin aranyérmes feldolgozásaik és saját szerzeményeik egyszerre csengnek ismerősen, és ajándékozzák meg eredeti játékossággal a hallgatóságot. A koncert létrejöttének izgalmas apropója, hogy Olivier Libaux, a zenekar vezéregyénisége egy ideig elhivatott borászként is tevékenykedett, így „műértőként” nagy örömmel fogadta el a Gere Birtok felkérését.
  
  Noha a borászat nyolc generációs korához képest az idén hatodik alkalommal életre hívott programsorozat fiatalnak mondható, mégis mostanra hagyományként számon tartott fesztivállal várja Villány a jó ízlés elhivatott rajongóit. A program rendezői és a borászok közösen szavatolják, hogy a Gere Birtok exkluzív kerti partija idén is maradandó élményekkel ajándékozza meg vendégeit.
  
  Helyszín: Villány, Erkel Ferenc u. 2/a.
  Jegyár: Pénteki jegy: 12.900 Ft, szombati jegy: 16.900 Ft, kétnapos jegy: 24.900 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
  sam worthington    trial    így neveld a sárkányodat    jörg uken    eddie murpy    vulture industries    earth wind & fire experience    another way    rupert grint    spiritual beggars    short sharp stock    halflives    thekillingscreens    dörner györgy    palmetta    oliva    smash mouth    antonio carlos jobim    millennium-trilógia    stubborn    poison of marvel    arkhorrl    liszt ferenc    scooter    marilyn manson  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!