hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
hírek   2017. április 19. szerda   08:23
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Niburta: vissza a gyökerekhez


  Alább a Niburta zenekar sajtóközleménye található:
  
  Régen adtunk hírt magunkról, szóval úgy gondoltuk, érdemes beszámolnunk röviden az elmúlt időszak eseményeiről, jelenlegi projektjeinkről és jövőbeli terveinkről. Aki figyelemmel kísérte a Niburta Facebook-oldalát, az láthatta, hogy tavaly nyáron volt egy nagy szakadás a zenekaron belül. A második lemez munkálatainak vége felé a teljes tagság úgy döntött, hogy kilép Hormai Balázs, „Busó”, a zenekar vezetője, alapítója és frontembere mellől és külön úton folytatják tovább, részben szakmai, részben személyes nézeteltérések és az eltérő jövőbeli tervek okán. Ebből fakadóan a 2016-os esztendő, mely egészében a lemez és az ahhoz kapcsolódó videoklipek háttérmunkáival telt, összes eredménye elveszett a Niburta számára.
  Szerencsére a kezdeti sokk után a sorok hamar rendeződtek: Balázs a régi, klasszikusnak mondható irányhoz való visszatérés mellett döntött, melyben első társaként Horváth Martina Veronika visszatért a zenekarba a közönség nagy örömére. Novemberre Balázs és Martina mellé felsorakozott egy, a régitől kissé eltérő, de izgalmas teljes felállás:
  A gitárokért az Ann my Guardból ismert Varga Krisztián; a basszusszekcióért nagybőgőn (!) Arday Dániel (Tárkány Művek); a dobokért a Wisdomból, Mytra-ból és Dreamgrave-ből ismert Tóth Tamás; a népi hangszerekért és torokénekért pedig Erdei Dávid felelnek, illetve sessionzenészként a Folkfree-ből és Face ’n’ Base-ből ismert Hajas Gábor (tekerőlant, sampler) is közreműködik a Niburta munkájában.
  
  A vérfrissítés pedig a régi irányvonalhoz való visszakanyarodás mellett újításokat is hozott: egyrészt a balkáni, belső-ázsiai és kelet-európai dallamok mellett közel-keleti, kelet-ázsiai és ausztrál népi témák is megjelennek didzseridú (yidaki), duduk és egyéb egzotikus hangszerek bevonásával, másrészt például dzsesszes, funky-s vagy épp elektronikus hatások is felfedezhetők lesznek a készülő dalokban.
  Ahogy ez is mutatja, már javában dolgozunk az új dalokon és a tervek szerint év végére előrukkolunk az új nagylemezzel. Azonban jelenlegi fő projektünk nem más, mint visszatérni a színpadra, méghozzá azonnal egy nemzetközi turné keretében!
  
  Amint a tagság fixálódott, még 2016 legvégén belevágtunk régi álmunk megvalósításába az Old Buso Productions-zel közösen. A New Wave of Folk Metal turné (illetve reményeink szerint turnésorozat) elsődleges célja, ahogy azt neve is sejteti, a folk metal innovatív, modern irányzatát képviselő csapatok összefogása, a „folkcore” eljuttatása minél több országba, városba és ezzel együtt a közönség zenei és kulturális látókörének kitágítása. Az első, idei turnusba a korábbi lengyelországi koncertjeink során megismert Netherfellt és a fiatal és egyben nagyon ígéretes erdélyi román E-an-na-t vontuk be.
  Az eredeti koncepcióban egyébként a bolgár Khanъ is szerepelt, ők azonban belső problémáik miatt sajnos idén nem tudnak velünk tartani. Mivel elég gyorsan, mondhatni rekordidő, alig pár hónap alatt szerveztük le a turnét, sajnos több tervezett állomásról le kellett mondanunk, így a bolgár mellett a szlovák, cseh, illetve osztrák és szlovén állomások sem valósulnak meg idén szervezési nehézségek és egyéb problémák okán, de ami késik ugye...
  
  A kompromisszumok ellenére így is komoly sikernek tartjuk, hogy egy hétállomásos regionális turnén tudjuk bemutatni új felállásunkat, ellátogatva mindhárom országba, lengyel és román barátainkat pedig elhozva a hazai közönségnek is a Dürerbe. Erre a turnéra a korábbi dalainkból álló, egyfajta „best of Niburta” szettel készülünk. Ezt afféle gesztusnak szánjuk hűséges közönségünk irányába, hogy ezzel is megköszönjük kitartásukat és támogatásukat, mely minden nehézségen és csapáson átsegítette a bandát a múltban és viszi előre továbbra is a kijelölt úton.
  
  A NWOFM ’17 turné állomásai:
  Április 20. – Krakkó (PL), Alchemia
  Április 21. – Varsó (PL), VooDoo Club
  Április 22. – Chorzów (PL), Red & Black
  Április 27. – Kolozsvár (RO), The Shelter
  Április 28. – Suceava (RO), 31 Motor´s Pub
  Április 29. – Iași (RO), Underground
  Május 05. – Budapest (HU), Dürer Kert



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 harloch    filter    hernádi judit    persefone    civil sziget    strokes    tim ripper owens    venom inc    rise against cover    nin    bëlga    johnny english    dream theater    dragonforce    odin    guano apes    lady gaga    il divo    gasometer    mörbid carnage    metalcamp    ihsahn    drawing    bloodlet    more than a thousand  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!