hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2017. április 8. szombat   17:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ezek a legnépszerűbb OKJ-s tanfolyamok - A felnőttoktatás is lehet rugalmas és élvezhető


  A tanfolyami képzéseknek manapság nincs nagy visszhangja, pedig a gyakorlat azt mutatja, hogy nem csak diplomásokra van szükség a munkaerőpiacon. A nők két szakma iránt érdeklődnek a legmagasabb számban, míg a férfiak főként informatikai vagy műszaki területen tanulnának.
  
  Napjainkban is dilemma a tanulni vágyók körében, hogy felsőfokú képzést vagy egy szakmát válasszanak. Valójában az aktuális terület határozza meg, hogy milyen végzettség a célravezetőbb, de sokszor felsőfokú tanulmányok mellett is érdemes OKJ-s tanfolyamokat elvégezni.
  
  A nők által keresett legnépszerűbb tanfolyamok magasan vezető két területe az óvodai dajka és a pedagógiai és családsegítő munkatárs - derül ki a TanfolyamOKJ.hu tanfolyamszervező portál felméréséből. Ezeket a szakmákat nagy lemaradással követik a nőknél következők: kutyakiképző, cukrász, fogászati asszisztens, szociális gondozó, fotográfus, habilitációs kutyakiképző, grafikus és családi napközivezető.
  
  A férfiak által keresett legnépszerűbb tanfolyamok: targoncavezető, C programozó, informatikai alkalmazásfejlesztő, fotográfus, java programozó, villanyszerelő, gumiabroncs-javító és kerék kiegyensúlyozó, hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő és hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő, informatikai rendszergazda, hegesztő.
  
  Léteznek államilag támogatott, ingyenesen elvégezhető tanfolyamok, viszont költségtérítéses tanfolyam esetében rugalmasabb az oktatási terv, az órák összeállítása, így rövidebb idő alatt, a munkaidőhöz jobban alkalmazkodó formában is meg lehet szerezni az OKJ-s bizonyítványt.
  
  Az ország 29 városában jelenleg 650 tanfolyamot kínáló TanfolyamOKJ.hu adatai szerint leginkább a fiatalok érdeklődnek az OKJ-s képzések iránt. Jelentkezőik 31%-a 25-34 év közötti, 26% 18-24 év közötti, 25% 35-44 év közötti és a fennmaradó 18% 45 év feletti. A százalékok megmutatják, hogy az oldal látogatóinak több mint a fele fiatal, pályakezdő, pedig akár nyugdíjasként is elvégezhetőek az OKJ-s képzések.
  
  Szabó Andrea, a TanfolyamOKJ.hu munkatársa elmondta: sokan összekeverik az iskolarendszerű és tanfolyami formában elvégezhető OKJ-s képzéseket.
  
  ”Arról sokan tudnak, hogy két OKJ-s képzést mindenki elvégezhet ingyenesen, mégis gyakori problémaként felmerül, hogy ezt hol és milyen formában tehetik meg. Az OKJ-s képzést iskolarendszerű és tanfolyami formában is el lehet végezni. Utóbbinál alacsonyabb az óraszám, így rövidebb idő alatt elvégezhető az adott szakma. A tanfolyami rendszerű oktatás fizetős. A kettő közti különbséget úgy lehet elmagyarázni, hogy a szakma tanulása olyan, mint a nyelvoktatás. Ha valaki középiskolában tanul valamilyen nyelvet, azt ingyenesen teheti meg. Viszont el lehet menni egy nyelviskolába, ahol az adott nyelvet tanulhatja, de fizetnie kell érte” - nyilatkozta Szabó Andrea.
  
  Az érdeklődők leggyakoribb kérdései ezen felül, hogy van-e hétvégi oktatás, vagy biztosítanak-e gyakorlati helyet. Emellett a fizetéssel kapcsolatos információkról érdeklődnek: milyen vizsgadíjakra lehet számítani, van-e részletfizetési lehetőség, illetve vannak-e kedvezmények. A jelentkezés kapcsán felmerülő kérdések általában a korhatárra vonatkoznak, követelmények iránt érdeklődnek és gyakori kérdés, hogy diploma után van-e lehetőség OKJ-s tanfolyamot elvégezni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tv manci    harm´s way    cannibal corpse    marko hietala    liszt    neurosis    kultúra    the pills    ozone mama    beady eye    az ördög benned lakozik    másnaposok 2    1killembrace    devourment    bal-sagoth    mark zuckerberg    war-head    tracer    papp lászló aréna    carnifex    puss in boots    exploited    kate hudson    sidetracked!    csemer boglárka  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!