hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [program]  2017. március 7. kedd   15:57
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
2017/18-ban is világsztárokat hoz Budapestre a Müpa


  Joyce DiDonato, Eötvös Péter, Juan Diego Flórez, Jonas Kaufmann, Leonidasz Kavakosz és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok, Rolando Villazón, Pinchas Zukerman és a Camerata Salzburg – világsztárok, kiváló hazai és nemzetközi alkotók, folytatódó nagy sikerű sorozatok és újdonságok a Müpa 2017/2018-as programjában. A következő évad koncertjeire március 10-től vásárolhatók meg a bérletek.
  
  „Rendkívül fontos az a kitüntető figyelem és bizalom, amit a Müpa – Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és legmodernebb kulturális központja – a közönségtől, a szakmától és a művészektől kap immár 12 éve. Ennek egyik legszebb eredménye, hogy az intézmény hűségprogramjához csatlakozók száma átlépte a tízezret. A bizalom meghatározó abban is, hogy a nemzetközi művészeti szcéna legjobbjai érkeznek Budapestre a Müpa kedvéért” – mondja Káel Csaba vezérigazgató, kiemelve, hogy az európai kulturális és kreatív szektorban fontos szerepet betöltő intézmény a 2017/18-as évadra is világsztárokkal, nagyszabású együttműködésekkel és produkciókkal készül.
  
  Jonas Kaufmann igazi zenei csemegével tér vissza a Müpába: Wolf Olasz daloskönyvét a kiváló német bel canto szopránnal, Diana Damrauval énekli 2018 februárjában. Juan Diego Flórez Mozart-áriákkal érkezik, Eötvös Péter a bosszú és megbocsátás témáját boncolgató, Senza sangue című operája pedig A kékszakállú herceg várával egy estén kerül színre. Színpadra lép Leonidasz Kavakosz és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, Pinchas Zukerman és a Camerata Salzburg, itt lesz Lars Vogt és a Royal Northern Sinfonia, valamint Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar is. Osztrák és magyar művek csendülnek fel Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok októberi koncertjén, a német romantika gyöngyszemeivel lép színpadra Kent Nagano és a Hamburgi Filharmónia Zenekara, többek között Sosztakovics és Csajkovszkij műveit szólaltatja meg Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala, a Sanghaji Filharmonikus Zenekar és Muhai Tang pedig Grieg, Beethoven, Tan Dun és Guan Xia kompozícióival érkezik. A régizene műfajában 2018-ban a Müpa olyan kiváló művészeket sorakoztat fel, mint Rolando Villazón, Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro Zenekar, a Freiburgi Barokk Zenekar, és felcsendül Rameau A gáláns indiák című operája Vashegyi György vezényletével, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közreműködésével.
  
  A Müpa fontosnak tartja, hogy minden szezonban kiemelt figyelmet szenteljen a hazai kulturális szcéna egy-egy kiváló alkotójának: 2017/18-ban az évad művésze Szakcsi Lakatos Béla, míg az évad együttese a Nyíregyházi Cantemus Kórus lesz.
  
  Az új évadban is folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar szoros együttműködése, az Európai Hidak sorozat vendége 2017-ben Spanyolország lesz. Az intézmény missziójának fontos része a fiatal tehetségek felfedezése-bemutatása is. Az Európai Hangversenytermek Szervezetével (ECHO) közösen megvalósított Rising Stars program keretében a Müpa jövőre is egy teljes hétvégét szentel a nemzetközi zenei élet legújabb csillagainak.
  
  2017/18-ban is különleges könnyűzenei és világzenei koncertek, újcirkusz-produkciók, irodalmi programok, táncelőadások, ifjúsági és gyerekprogramok színesítik majd a kínálatot. A jazz rajongóinak – mások mellett – Branford Marsalis, Dianne Reeves, Szakcsi Lakatos Béla és Chris Potter koncertjével készül a Müpa, ismét lesz New Orleans Swingfesztivál, Jazz Showcase, Jazztavasz, majd visszatér a hazai könnyűzene krémjét felvonultató Hey, June! Továbbra is repertoáron lesznek a Recirquel Újcirkusz Társulat lenyűgöző produkciói, a Müpa világhírű orgonájának rajongói pedig a klasszikus orgonahangversenyek mellett számtalan különleges, műfaji határokat feszegető koncerten hallhatják „a hangszerek királynőjét”. Az opera szerelmeseit – immár 10 éve – Metropolitan-közvetítésekkel várja az intézmény, míg a népszerű irodalmi sorozat, a Literárium – többek között – Závada Péter, Nyáry Krisztián és Kornis Mihály estjeivel folytatódik majd.
  
  A Müpa kiemelten fontos küldetésének tekinti, hogy folyamatosan bővítse a gyermekeknek, családoknak és fiataloknak szóló programjai körét. A Matinékoncertek – Szenvedélyek sorozatának részeként az új évadban Fülei Balázs zongoraművész, Kelemen Barnabás hegedűművész, a Talamba Ütőegyüttes és Szabó Dénes karnagy vezetik be az ifjúságot egy-egy hangszer és műfaj varázslatos világába, a Műhelykoncerteken pedig a gyerekek bepillantást nyerhetnek egy mű születésének különleges folyamatába, kulisszatitkaiba.
  A zenebarátok idősebb korosztályának idén is műfajilag változatos összeállítással, a Seniorok évada bérlettel kedveskedik az intézmény.
  
  A Budapesti Wagner-napok egy évtizedes sikere mára kitüntetett rangú Wagner-kultuszhellyé avatta a Müpát. A New York Times cikke egyenesen a Bayreuthi Ünnepi Játékok mellé emelte a Fischer Ádám művészeti vezetésével megvalósuló Budapesti Wagner-napokat. Évről-évre egyre több néző érkezik Magyarországra kifejezetten azért, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem páratlan akusztikájú és atmoszférájú terében hallhassa Wagner lenyűgöző műveit. 2018-ban a Budapesti Wagner-napokon debütál a Trisztán és Izolda a milánói rendező-dramaturg, Cesare Lievi rendezésében, a művet Fischer Ádám vezényli, akárcsak a már nagy sikert aratott, Matthias Oldag-jegyezte Tannhäusert. Ismét látható Kovalik Balázs nagy sikerű rendezése, A bolygó hollandi, az operát ezúttal Marc Albrecht, a Holland Nemzeti Opera karmestere dirigálja.
  
  A sajtó képviselői a sajtótájékoztatón a Hello Wood design csoport látványos, fénydobozokból épült installációján tekinthették meg a jövő évad világsztárjainak neveit és megismerkedhettek a Müpa izgalmas fejlesztéseivel: speciális VR-készülékek és 360 fokos videók segítségével nézhettek körbe A kékszakállú herceg vára előadáson és pillanthattak be a Recirquel Újcirkusz Társulat életébe. Káel Csaba vezérigazgató kiemelte: a Müpa számára, ahogy a program összeállításában, úgy a kommunikáció és a marketing területén is rendkívül fontos az új formák felfedezése, az innováció. Ennek elismerése az elmúlt évben kapott több megtisztelő reklámszakmai díj is. „A cél természetesen az, hogy a különleges eszközökkel és digitális tartalmakkal arra inspiráljuk az embereket, hogy koncerteken, előadásokon, hangversenyeken tapasztalják meg, hogy mi is a Müpa. Olyan hely, ahol a művész és a néző is azt érzik: szeretek itt lenni. Ahol a jelenlét és az élmény igazán fontos.” - foglalta össze a vezérigazgató.
  
  A Müpa a 2017/18-as évadra 14 különböző sorozattal és bérlettípussal készül. Március 8-tól a Müpa+ hűségprogram ezüst, arany és platina szintű tagjainak biztosít elővásárlási lehetőséget az intézmény, a nagyközönség számára március 10-től lesznek elérhetők a bérletek a Müpa jegypénztáraiban és online, a mupa.hu weboldalon keresztül.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 electric bastards    when death comes    jackson browne    lost society        van még remény    anna karenina    illúzió    shyamalan    anselmo    arctic monkeys    skalar music hungary    shaggy    turbo    nagyfiúk    artifact    warner bros.    queen    kispál    motörhead    dragonforce    tri state corner    whispered    greg bennick    vadvirágok blues band  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!