hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. november 9. szerda   13:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Harlem Gospel Choir Budapesten
2016. december 9-10. Millenáris Teátrum



  2016. december 9-én és 10-én Budapesten a Millenáris Teátrumban lépnek fel a Gospel műfaj koronázatlan királyai, a New York-i Harlem Gospel Choir tagjai. A különleges koncerten két magyar tehetség, Király Lindával és Arnóczky Noémi is velük énekel majd.
  
  A karácsonyi készülődés közepette, rendhagyó, kihagyhatatlan és különleges előadás várható a Gospel műfaj koronázatlan királyaitól 2016. december 9-én és 10-én a Millenáris Teátrumban valamint a Hotel Boscolo báltermében. A korábbi kirobbanó sikerekre való tekintettel négy koncerttel – két időpontban adják elő műsorukat az afro-amerikai zene nagykövetei, a Harlem Gospel Choir tagjai.
  
  A New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak csodás hangulatába nyer évről-évre betekintést a magyar közönség. A Harlem Gospel Choir koncert mindig tartogat valami újat, meséset, különlegeset a rajongók számára, idén Adele előtt tisztelegnek és a művésznő csodaszép dalaiból válogattak egy csokorra valót. A repertoárból nem hiányozhat a Hello, Skyfall, When we were young… Adele varázslatos dalai a Harlem Gospel Choir előadásában új életérzéssel gazdagítják az közelgő ünnepet.
  
  A műsor két magyar tehetséggel bővül, Király Lindával és Arnóczky Noémivel.
  
  Király Linda amerikai születésű magyar énekesnő. Nyolcéves kora óta énekel, már gyermek korában számos Broadway-siker adaptációban kapott szerepet, mint a 42nd Street, vagy az Annie. Klasszikus zenei tanulmányait tizenkét évesen kezdte, pályája töretlen sikerrel ível egyre magasabbra, több kontinenst is meghódítva. Szeret ingázni a zenei stílusok között. A gospelérzés szeretettel tölti el.
  
  Arnóczky Noémi 5 évesen kezdte zenei tanulmányait, elsőként zongorázni tanult. Karvezetés szakon szerzett diplomát, kimagasló énekesi és előadói képességeit a mai napig nagy sikerrel kamatoztatja. Zenei fantáziája, energiája határtalan, ez érzékelhető lesz ezen a koncerten is.
  
  Aki szeretne ezen a felejthetetlen és lenyűgöző ünnepi zenei kalandban részt venni, az megteheti 2016.december 9-én a Millenáris Teátrumban du 15:00h és este 19:00h-tól, illetve másnap 2016 december 10-én 15:00h és 19:00h-tól a Hotel Boscolo báltermében.
  
  Harlem Gospel Choirról:
  
  New York afró közösségei a mai napig büszke öntudattal őrzik kulturális értékeiket. Az amerikai protestáns felekezetek egyházzenéje megkerülhetetlen hatást gyakorolt a világ egészének muzsikájára a XX. század elejétől kezdve: őseredeti gyökerei a popzene, a blues, a jazz műfajait, és az ezekből kialakult modern zenék egész sorát táplálják.
  
  A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jóhíre által.
  
  jegyek itt válthatók



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kaszás géza    morgan freeman    how to destroy angels    zombie girlfriend    continoom    the town    dr. living dead    taking back sunday    tony macalpine    black procession    unstoppable     született feleségek    godnr.universe    letz zep    spiderman    distorted impalement    fallenintoashes    poisonblack    életképek    soulburners    monster magnet    palaye royale    honeyball    trafó    electric callboy  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!