hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. október 24. hétfő   19:08
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
56 ÉL! EAST zenekar, Pintér Béla, Hanna Projekt közös koncert a 60 éves forradalom jegyében
2016. november 3. (csütörtök), 19h, Budapest Kongresszusi Központ

  Különleges program kel életre 2016. november 3-án 19 órától, az 1956-os forradalom 60. évfordulójához kapcsolódva. Magyarország nagy jelentőségű nemzeti ünnepének kerek jubileumára nagyszabású közös koncertet ad az EAST zenekar, Pintér Béla és a Hanna Project a Budapest Kongresszusi Központban.
  
  60 éve, éppen ezen a napon ugyanis az egész világot bejárta a hír: „Győzött a magyar forradalom!” Mi, magyarok pedig tele voltunk reménységgel és örömmel. Majd alig 24 óra telt el, és minden remény elveszett. Százezrek menekültek el, családok estek szét. A megtorlás sötét évei következtek. Ezután a november után 33 évig még beszélni sem volt szabad a történtekről. Ennek ellenére újra és újra szeretünk belekapaszkodni abba a reménységbe amit ez a forradalom eszméje adott nekünk. Ez a remény az, ami akkor is és a mai napon is átsegíthet minket a hétköznapok viharain. A hit ugyanis hatalmas erő, amit ha megragadunk, bensőnk megújul, életünk megváltozik. Ezen az estén a hit, a remény és a szeretet ad találkozót egymásnak a zene nyelvén. Felidézve a múlt eseményeit, erőt akarunk meríteni és előre nézni az előttünk álló célok és feladatok felé, valamint emlékezni a forradalom névtelen hőseire.
  
  Egy nemzet Európa szívében 60 éve le akarta rázni a rabigát, volt bátorsága lépni a szabadság felé elsőként a nagyvilágban. Ma ugyanaz a szív és ugyanaz a vágy el van rejtve nemzetünkben az itt élő emberek szívében, és várjuk, hogy – lelki értelemben – felemelkedjen országunk. Az estnek három különleges előadója lesz: a legendás EAST zenekar, valamint Pintér Béla – dalszerző, énekes Debrecenből - akinek dalai az egész Kárpát-medencét bejárták, évtizedek óta közvetítve a hitet. Béla legfrissebb, 56-os dalát először hallhatja majd itt a közönség. A két ikonikus előadó mellett a Hanna Projekt is színre lép, különlegesen érzékeny, szívből szóló dalaival járulva hozzá az este emlékezős, nosztalgikus hangulatához, és a méltó emlékezéshez. A program részeként pedig a zenészek mellett további megszólalók mondják el majd, hogy mit jelent számukra 1956.
  
  Az EAST zenekar 1975-ben alakult, több mint 40 éves pályafutásuk alatt 15 albumuk jelent meg. Működése négy évtizedében a hazai progresszív rockzene egyik legsikeresebb együttesévé, nemzetközileg ismert és elismert képviselőjévé vált a csapat. Az elmúlt években teltházas koncerteket adtak többek között a Müpában, a pécsi Kodály Központban, valamint a Szegedi Nemzeti Színházban is. Az EAST tagjai dalaikban örök emberi értékekre és az embereknek adatott reménységre hívják fel a figyelmet. Még az előző rendszer utolsó évében született Wind of change/´56 című daluk, melynek a videoklipjéhez szükséges archív anyagot barátaik titokban csempészték be Magyarországra. A szerzemény végül 1989-ben az egész világot bejárta, angol verzióját pedig minden jelentős televízió- és rádiócsatorna játszotta. Az EAST ´56-os dala a rendszerváltás szimbolikus himnusza lett. Most 2016. november 3-án is kiáltsuk az Ég felé, hogy „Zúgó szél, bontsd ki újra azt a tépett zászlót”..
  
  Mindezt megteheti bárki, aki egy igazán különleges közös koncerttel szeretne emlékezni az idén 60 esztendeje történt eseményekre, és az akkori névtelen hősökre. Az EAST zenekar, Pintér Béla, és a Hanna Project közös estje 2016. november 3-án, a Budapest Kongresszusi Központban, este 7 órakor kezdődik.
  
  A koncert ingyenes!
  Jegyek – korlátozott számban - ingyenes igényelhetők.
  
  A program az 1956-os Emlékbizottság támogatásával valósul meg.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 velvet seal    varga zsuzsa    jaden smith    kőleves    kiske    stormraizer    szabad európa rádió    tnt    hammer concerts    hail of bullets    eric martin    rosie huntington-whiteley    bővebb információk:    artweg    blu-ray    atheist    fifa    vágtató csodaszarvas    paolo fresu    korn    szilvási gipsy folk band    herbaliser    rakamaz    for today    monte cristo  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!