hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2016. október 11. kedd   15:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Brian Cox a Jutalomjáték premierjére Budapestre érkezik
A filmben nyújtott alakításárért a BAFTA skóciai szervezete a legjobb filmszínész díjára jelölte

  Az Emmy-díjas, Golden Globe-díjra jelölt legendás skót színész, Brian Cox új filmje, a JUTALOMJÁTÉK premierjére hamarosan Budapestre érkezik. A JUTALOMJÁTÉK bemutatójára a film női főszereplője, a magyar-osztrák származású, tehetséges fiatal színésznő, Coco König is a magyar fővárosba látogat. A derűs, szellemes és életigenlő magyar-angol vígjáték a Mythberg Films gyártásában, az A Company Hungary forgalmazásában 2016. október 27-én kerül a hazai mozikba, szinkronizáltan és feliratosan egyaránt.
  
  Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, betegen pedig még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, ráadásul nagy Shakespeare-rajongó, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik: Michael megenyhül, egykori önmagát látja a lány törekvésében, Dorottya pedig barátra talál az idős színészben. Sir Michael lánya viszont ráébred, hogy Dorottyát milyen szándékok vezérelték a házba, és gondolkodás nélkül felmond a lánynak. Sir Michael ettől teljesen összeomlik, kórházba kerül, és immár önmagának kénytelen feltenni a kérdést: „Lenni vagy lenni?”
  
  Az 1946-ban született Brian Cox korunk egyik leghíresebb színpadi színésze. Filmes karrierjét a 70-es években tévéfilmekben kezdte. Az áttörést Az embervadászban dr. Hannibal Lecter megformálása hozta számára. Cox több tucat filmben és tévésorozatban szerepelt, köztük olyan nagy költségvetésű produkciókban, mint a Mocskos zsaruk, A kör, az X-Men 2., majd a Trója és a Bourne-rejtély. Munkásságát BAFTA- és Emmy-díjjal ismerték el, 2003-ban pedig a Brit Birodalom Érdemrendje parancsnoki fokozatával tüntették ki. A JUTALOMJÁTÉK-ban nyújtott fantasztikus alakításáért a Brit Film- és Televíziós Akadémia, a BAFTA skóciai szervezete a napokban a legjobb filmszínész díjára jelölte. A filmet már közel 25 ország vásárolta meg moziforgalmazásra, köztük az Egyesült Államok és Kanada is.
  
  A film női főszerepét a magyar-osztrák származású, tehetséges fiatal színésznő, Coco König alakítja, aki az ausztriai Akademietheater és Burgtheater, valamint a német Berliner Ensemble színpadát egyaránt meghódította már, de a párizsi Odeonban is fellépett, Luc Bondy Ivanov-rendezésében. A JUTALOMJÁTÉK után a december végén mozikba kerülő szuperpodukcióban, az Assassin´s Creedben is forgatott. Coco tehetsége mellett szépségével is kitűnik: a Vogue magazin a 2016-os cannes-i vörös szőnyeg egyik legjobban öltözött sztárjává választotta.
  A JUTALOMJÁTÉK-ban az önmagát alakító Roger Moore, valamint a Négy esküvő és egy temetésből is ismert Anna Chancellor is feltűnik, Brian Cox lányát pedig A zongoristából is ismert Emilia Fox játssza. A JUTALOMJÁTÉK rendezője Edelényi János, a forgatókönyvet Gilbert Adair, Edelényi János és Tom Kinninmont írták, az operatőr Máthé Tibor, a zeneszerző Pacsay Attila, a hangmester Zányi Tamás, a producerek Berger József, Steve Bowden és Charlotte Wontner, a koproducer Romwalter Judit. A film 2016. október 27-én kerül a hazai mozikba szinkronizáltan és feliratosan egyaránt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 krist novoselic    heisler zsófia    emilrulez    mr. big    jon favreau    divine ascension    wings of love    geir westby    pacino    stereomilk    greg graffin    brujeria    brutal knights    choice with no voice    stagediving    ivan &the parazol    reflected    vono box    testcsere    forgotten tales    mundruczó kornél     red hot chili peppers    the all-american rejects    blood    nyírség táncegyüttes  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!