hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2016. október 5. szerda   04:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Jutalomjáték – október 27-étől a mozikban!
Magyar-angol vígjáték Brian Cox-szal

  A Bourne-rejtély, az X-Men 2. és a Trója sztárja, a legendás angol színész, Brian Cox és a gyönyörű, fiatal tehetség, a magyar-osztrák származású Coco König főszereplésével 2016. október 27-én kerül a hazai mozikba a derűs, szellemes és életigenlő JUTALOMJÁTÉK című magyar-angol vígjáték, a Mythberg Films gyártásában, az A Company Hungary forgalmazásában, szinkronizáltan és feliratosan egyaránt. Elkészült a film előzetese és plakátja!
  
  Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik. A JutalomJáték egy derűs, szellemes, életigenlő alkotás, melyben Brian Cox, a legendás angol színész (A Bourne-rejtély, az X-Men 2. és a Trója) ismét emlékezetes alakítást nyújt. Dorottyát a magyar-osztrák származású, tehetséges fiatal színésznő, Coco König alakítja, aki az ausztriai Akademientheater és Burgthearter, valamint a német Berliner Ensemble színpadát egyaránt meghódította már, de a párizsi Odeonban is fellépett, Luc Bondy Ivanov-rendezésében. A JutalomJáték után a december végén mozikba kerülő szuperpodukcióban, az Assassin´s Creed-ben is forgatott.
  
  ”A film a komédia és a tragédia erőteljes keveréke. Számomra nem kevésbé fontos az a „kettős nézőpont” is, amelyet annak köszönhetek, hogy a Magyar Népköztársaság bölcs vezetőinek hála sikeres magyar filmrendezőből visszafokozódtam (vagy talán előléptem) bécsi sofőrré. Filmrendezőként különösen izgatnak az éles kontrasztok, jelen esetben az ellentét – és remélhetőleg – összhang egy nagy formátumú, tekintélyes angol színész és egy látszólag félénk, ízig-vérig kelet-európai karakter között. Tehát ezt a filmet is jellemzi az említett „kettős nézőpont” – nyilatkozta a film rendezője, Edelényi János.
  
  
  
  
  Edelényi János 1976-ban az ország elhagyására kényszerült. 1977-ben Izraelbe emigrált, ahol azóta is él. 1991-ben társírója és producere volt a Tékozló apa című nagyjátékfilmnek, amelyet Michael York és Liv Ullmann főszereplésével az Oscar®-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos rendezett. 2009-ben társírója és rendezője volt a számos díjat elnyerő Príma primaverának. Edelényi 2007-ben megkapta a rangos Pro Cultura Hungaria díjat.
  
  A JutalomJáték forgatókönyvét Gilbert Adair, Edelényi János és Tom Kinninmont írták, az operatőr Máthé Tibor, a zeneszerző Pacsay Attila, a hang designer Zányi Tamás, a producerek Berger József, Steve Bowden és Charlotte Wontner, a co-producer Romwalter Judit. A film 2016. október 27-én kerül a hazai mozikba szinkronizáltan és feliratosan egyaránt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ziskó    attila    absu    budapest hardcore    mardi gras    due date    obscene extreme    eric bana    rhcp    super 8    coffins    takáts eszter    angra    waszlavik    ana moura    norma jean    falcongate    noctem    keeper of dreams    uzipov    the offspring    we are the ocean    tatu 18    i killed the prom queen    the specials  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!