hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. szeptember 27. kedd   08:31
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Kamelot: saját turnéján, svéd énekessel tér vissza a zenekar
2016. október 13, Barba Negra Klub



  Haven című 2015-ös lemezével minden korábbinál sikeresebb turnékon van túl a Kamelot. A Tommy Karevik énekessel, és vendégénekesnővel színpadra lépő zenekar október 13-án tér vissza Budapestre a Barba Negra Music Clubba, ahol a német Aeverium és a norvég Withem is játszik majd.
  
  A szimfonikus power metal mestereinek tekinthető Kamelot zenekar Haven című 2015-ös lemezével új magasságokba emelte a rájuk jellemző nagyívű és érzelmes hangzást. Mivel a lemez az alkotók szándékai szerint mozifilmekhez illő felejthetetlen hatást hivatott kiváltani, egyszerre tartalmaz komor melankóliát, erőteljes metal futamokat és lelkesítő dallamokat is. A készítést Sascha Paeth producer irányította és Jacob Hansen hangmérnök végezte a keverést. Olyan illusztris vendégeket is hallhatunk a dalokban, mint Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Troy Donockley (Nightwish) és Charlotte Wessels (Delain). A borítót és a látványvilágot Stefan Heilemann és Gustavo Sazes tervezte.
  
  A monumentális összhatás, valamint az új és modern elemek mellett az album a zenekar korai éveit is megidézi; a zenészek a sok érzelemmel és számos szimbólummal is operálnak, és kifejezik a zenekar érzéseit a világ és a civilizáció jelen állapotával kapcsolatban: „A Haven lemezen kitapintható az a nyugtalanító érzés, hogy a világ megőrül körülöttünk, egy hatalmas szürke felhő gomolyog a fejünk felett. A mi feladatunk, hogy megtaláljuk a dolgok napos oldalát, egy olyan lemezzel, amely sötét, melankolikus és felemelő pillanatokat egyaránt kínál a hallgatónak egy megrendült világban. Nagyon büszkék vagyunk ezekre a dalokra és a Haven album sokszínűségére.” - mondta el a lemezről a zenekart vezető gitáros, Thomas Youngblood. Az albumon szereplő My Therapy videóját itt nézhetjük meg:
  
  A lemezt afféle fordulópontként megélő Kamelot masszív világkörüli turnén mutatja be az új dalokat a közönségnek, mely még 2015 nyarán kezdődött egy észak-amerikai és egy európai ággal. Tavaly a Dream Theater oldalán jártak Budapesten, idén ősszel pedig a Haven turné harmadik része kezdődik, melynek második állomása lesz Budapest október 13-án. Ahogy minden alkalommal, ezúttal is vendég énekesnő szerepeltetését tervezi a Kamelot.
  
  A turnén két vendégzenekar vesz részt. A német Aeverium 2013-ban állt össze, és arra törekszik, hogy ötvözze a gótikus, szimfonikus és nu metal elemeit, egyedülálló színt képviselve ezzel a modern metal zenekarok között. Debütáló nagylemezük 2015-ben jelent meg Break Out címmel, a címadó videója pedig itt látható:
  
  A turné másik vendége a norvég Withem, mely 2011-ben indult, és a tagokat többek között a Symphony X, a Pagan´s Mind, a Dream Theater és a Circus Maximus ihlette. A progresszív metal zenekar The Point Of You című első lemeze 2013-ban jelent meg, melyet idén követett a The Unforgiving Road című friss album. Stílusát tekintve a zenekar dalaiban megtalálhatók a direkt metal himnuszok, az emlékezetes énekdallamok és a szimfonikus elemek is. Exit című videójukat itt láthatjuk:
  
  
  a 20 éves Concerto Music bemutatja: Haven World Tour
  2016. október 13., csütörtök 19 óra
  Budapest, Barba Negra Music Club
  Kamelot, Aeverium, Withem koncertek
  Belépő: 5900 Ft, a koncert napján 6900 Ft
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz országos hálózatában, a CD Pincében, a Headbangerben, a Barba Negra jegypénztárában, valamint a www.tixa.hu és a www.concerto.hu weboldalakon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Barba Negra Music

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mary elizabeth winstead    korog    magrudergrind    vomitous    harry potter    werk akadémia    origin    amber schmidt    wall of sleep    lady gaga    jean michel jarre    féktelen harag    tunneleffekt    legion of the damned    hollywoodoo    maximo park    till we drop    the 88    james sullivan    devin townsend    decapitated    ahad & fujak & hautzinger    slipchaos    red square scenario    control human delete  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!