hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2016. szeptember 6. kedd   16:14
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megvan a Szemrevaló teljes programja


  Maria Schrader Stefan Zweig – Búcsú Európától című filmje is a filmnapokon debütál
  Szeptember 22. és október 1. között rendezik idén a budapesti Művész moziban a Szemrevaló filmfesztivált. A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvénye immár ötödik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát, eredeti nyelven, magyar felirattal vagy tolmácsolással. 5 tematikus blokkban 18 filmet vetítenek, melyek közül több a legnívósabb fesztiválokon debütált, sőt, nyert díjat. Maria Schrader Stefan Zweig – Búcsú Európától című filmje is itt lesz látható hazánkban először. Egy kisebb válogatást bemutatva Szegeden, Debrecenben és Pécsett is lesz Szemrevaló!
  
  Szeptember 22-én Az állam Fritz Bauer ellen nyitja a Szemrevalót, melyet idén a Legjobb filmnek járó Arany Lolával és öt további díjjal jutalmaztak a Német Filmdíjon. A Folyamatos múlt blokkban, a nyitófilmhez kapcsolódóan vetítik majd a Hivatása államügyész: Fritz Bauer című dokumentumfilmet az NSZK történetének talán legelkötelezettebb államügyészéről, aki a náci bűnösök elleni kemény fellépésével a „korszellemmel szembeni provokációvá” vált az Adenauer-korszakban. Maria Schrader Stefan Zweig – Búcsú Európától című filmje a híres író utolsó éveit mutatja, aki 1936-ban emigrációba kényszerült, s hat évvel később öngyilkos lett. A film a Mozinet forgalmazásában 2017. február 22-én, az író halálának 75. évfordulóján kerül a mozikba. Végül a Szállj, cserebogár! 1945-ben, Bécsben játszódik, és a kilenc éves Christine szemével láttatja az orosz megszállás félelmekkel teli időszakát.
  
  A Talajt vesztett fiatalok egyik filmje a csak 18 éven felüliek számára ajánlott Agónia című osztrák film, melyben két zárkózott bécsi srác, a 24 éves Christian és a 17 éves Alex mindennapjait követhetjük nyomon. A tavalyi Zürich Film Festival Közönségdíját elnyert Amateur Teens azt ábrázolja, milyen helyzetekbe kergeti olykor a közösségi média hatalma a mai középiskolásokat. Az Egy közülünk – mely az idei Max Ophüls-díjon a Legjobb játékfilmnek bizonyult - azt az esetet dolgozza fel, mikor 2009-ben a rendőrség lelőtt egy fiút, aki egy éjjel betört egy szupermarketbe. A Mérges Buddha azt az elkötelezett küzdelmet mutatja be, melyet a Sajókazán az Orsós János roma származású tanár és Derdák Tibor alapította buddhista gimnázium folytat azért, hogy roma fiatalok számára perspektívát nyújtson. Az idei Német Filmdíjon Bronz Lolát nyert 4 királyokban pedig négy eltérő karakterű tizenéves a pszichiátrián tölti a szentestét.
  
  A Szülők mérlegen blokkban vetíti a Szemrevalón az idei Berlinale egyik versenyfilmjét, a 24 hét című német filmet Julia Jentsch főszereplésével, melyben Astrid a terhessége hatodik hónapjában tudja meg, hogy gyermeke Down-kóros. A 2016-os Német Filmdíjon Ezüst Lolát, a legjobb férfi főszereplő és smink díját kapta a Herbert, melyet a kritikusok Fassbinder férfi-melodrámáihoz hasonlítanak. A Pókhálóházban az anya titokzatos démonok parancsára elutazik, három gyermeke pedig így hetekig magára marad. A fesztivál egyik legnagyobb szenzációja a cannes-i filmfesztiválon zajos sikert aratott Toni Erdmann, Németország idei Oscar-díj nevezettje, a Nem történt semmi pedig a svájciak válasza Östlund Lavina című filmjére.
  
  Az ismeretlen blokk egyik tagja a Csodaország című katasztrófathriller, mely aktuális társadalmi kórképet is nyújt egy olyan meglepő helyzetben, amikor a svájciaknak kell menekülniük, a német Vad című abszurd történetben Ania, aki lakótelepi lakásában egy farkassal él. A Klasszikusok újratöltve szekcióban pereg majd a Dürrenmatt - Egy szerelmi történet című dokumentumfilm, melyben az 1990-ben elhunyt szerző nővére és gyermekei beszélnek most először a modern tragikomédia megteremtőjének életéről. Végül a családosok számára igazi csemegének ígérkezik az idei Német Filmdíjon a Legjobb gyerekfilm díját elnyert Heidi, Bruno Ganz-cal a főszerepben. Egy kisebb válogatást bemutatva Szegeden, Debrecenben és Pécsett is lesz Szemrevaló!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zsikla mónika    talking heads    mesevilág    palov & mishkin    czébely csaba    óriásgonzó    volbeat     király!    fading circles    mentor    igor    tony blair    Ø    maci laci    flogging molly    oranssi pazuzu    incantation    the carbonfools    ozzy    slash    client    punnany massif    neokhrome    rumproof    insision  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!