hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [pályázat]  2016. szeptember 2. péntek   16:06
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Akkor sincs tragédia, ha nem vettek fel! 3 millió forintért pályázhatnak a fiatalok


  A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása projekt jó lehetőség azoknak a felvételizőknek, akik nem jutottak be az áhított egyetemre vagy főiskolára, de szívesen kezdenének vállalkozásba. A program résztvevői hasznos képzésekben részesülnek és minimum 2 millió, de maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra jogosultak.
  
  A pótfelvételi ponthatárok kihirdetése nem mindenki számára volt örömteli. Akik nem jutottak be az áhított egyetemre vagy főiskolára, most biztosan csalódottak, azonban számukra sincs veszve minden. Úgy is felfogható, hogy most nyertek egy évet, s ezalatt az idő alatt akár saját vállalkozásukat is beindíthatják.
  
  ”A legfontosabb, hogy ne keseredjenek el, hiszen számos egyéb lehetőség áll rendelkezésükre. Ezek közül kiemelkedik a most induló Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása program a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI), az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) megvalósításában. Ez a program az Észak-Alföld és Közép-Dunántúl régiókban élő18-25 év közötti pályakezdő, vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező fiatalok számára teszi lehetővé, hogy saját vállalkozást indítsanak. Ez remek lehetőség a felvételt nem nyert hallgatók számára is, hiszen nem csak szakmai képzésben részesülnek és gyakorlati tudásra tesznek szert, hanem anyagi támogatást is kapnak a vállalkozás indításhoz„ - mondta Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary operatív vezetője.
  
  A GINOP 5.2.2 konstrukció keretében 400 új vállalkozás elindulását támogató Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása program során a fiatalok első lépésként üzleti képzésben részesülnek, mely lehetővé teszi, hogy minden szükséges tudást elsajátítsanak saját vállalkozásuk elindításához és működtetéséhez. Az üzleti képzés végeztével a résztvevők a megszerzett tudás és az elérhető segédanyagok felhasználásával, a vállalkozási ötletük megfogalmazásától eljutnak az üzleti terv elkészítésének fázisáig. Ebben szakmailag felkészült és tapasztalattal rendelkező szakemberek, képzők és mentorok biztosítanak folyamatos tanácsadást és útmutatást, majd indulásuk első évében is segítik az újdonsült vállalkozásokat. Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították saját vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak újdonsült vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére.
  
  Bár a vállalkozás indítási hajlandóság még mindig nagyon alacsonynak tekinthető a fiatalok körében, szerencsére találunk pozitív kivételeket. Többen pont a felvételt nem nyert hallgatók közül kezdtek sikeres vállalkozásba.
  
  ”Sok inspiráló történettel találkoztunk, mint például Zsófié, aki tavaly jelentkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafikai szakára, akkor azonban nem nyert felvételt. Az egyetem helyett saját vállalkozásba kezdett és az eltelt egy évet munkával, vevői körének kiépítésével és cége megerősítésével töltötte. Idén sikeresen felvételizett, a programnak köszönhetően pedig csoporttársaival ellentétben már gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik, és maga tudja finanszírozza megélhetését„ - tette hozzá Kovács Zsolt.
  
  További részletek és jelentkezés a pályázat honlapján (vallalkozzmagyarorszag.hu) vagy a Széchenyi Programirodákban irodákban személyesen.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anna karenina    when death comes    structures    dharma    dan fogelman    scarify    instant    fish!    sidetracked!    secret chiefs 3    dark moor    kruder & dorfmeister    isten kezében    nightmare    vended    david byrne    crusted    69 eyes    minority sound    b2b3 trió     király!    utódok    what we all come to need    james newton howard    atreyu  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!