hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
hírek   2016. május 9. hétfő   09:02
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Európa Projekt: Védd meg a határt! - videóklip és kislemez a modernkori népvándorlás kapcsán


  2016. május 6-án jelent meg az Európa Projekt: Védd meg a határt! című felvétele a Hammer Records gondozásában.
  
  A Barcsik Vali (A Hét Vezér, ex-Napoleon Boulevard, ex-Solaris Fusion), Rudán Joe (Dinamit, ex-Pokogép, ex-P. Mobil), Ráduly Levente (Szkítia, HRB Rock Band), Friskó „Fidó” Péter (ex-Perfect Symmetry), Palancsa Bence (Siberia) és Matus „Matter” Péter (Coda, Rudán Joe Band) alkotta Európa Projekt formáció Védd meg a határt! című dala digitális single formában kerül terjesztésre, így elérhető lesz az összes online zeneáruházban (Deezer, GooglePlay, iTunes, Spotify, stb.), valamint egy videóklip is készült hozzá.
  
  Az alkotók a következőket osztották meg a Védd meg a határt! dallal és az Európa Projekt-tel kapcsolatban:
  
  Barcsik Vali, billentyűs, énekes:
  
  „A rock műfaj, a kezdetektől a nyers, őszinte megnyilvánulást képviselte. Zenészként, bizonyos helyzetekben, merni kell állást foglalni. Súlyos, mindenkit érintő helyzet van. A dalban való részvételem, képviseli az álláspontom, minden politikai befolyástól mentesen. Az ügy, amiért véleményem szerint a dal született, egy család védelme. A szűk család neve Magyarország, a tágabbé Európa.”
  
  Palancsa Gábor, szövegíró:
  
  „A történelem során szinte soha nem látott mértékű népvándorlás az élet minden területén érzékelhető hatásokat generál. Írtam ezt a szöveget, és megkérdeztem zenész ismerőseimet, hogy mit szólnak hozzá. Azok szerepelnek a projektben, akik nem csupán felvállalják a véleményüket, hanem úgy érzik, hogy előadóművészi lehetőségeikkel, véleményformáló erejükkel élniük kell. A meggyőződés, a zene szeretete és az ügy súlya egyaránt motiválja a csapatot.”
  
  Rudán Joe, énekes:
  
  „A dal témájával azonnal azonosulni tudtam. Vérlázító, hogy elmebeteg politikusok idecsalják a keresztény Európába –a mi nevünkben– ezeket az embereket. Fogadjuk be őket, ha tényleg menekültek, és becsületesen dolgozni akarnak. De az ingyenélő, segélyre váró, balhés csőcselékből nem kérünk! Védjük meg a saját határainkat, mert ez a mi hazánk!”´
  
  Ráduly Levente, énekes:
  
  „Amiről a dal szól, az önmagát ismétlő történelem. Megint mi szívunk. Nekünk, keresztényeknek határozott világnézetünk van. Nem kell nagy dolgokról beszélni, nem jó, amit a „nagyok” hisznek. Nekünk nem kell elfogadnunk azt, amit ők akarnak. Itt születtünk, itt halunk meg, és ha kell, megvédjük a családunkat, megvédjük a hazánkat! Engem a lelkem és Isten vezérel. De ez a népvándorlás a pokolból jön és a pokol tüzével fenyegeti Európát. Vállalom a dalt. És tudom, hogy még sok ember gondolkodik hasonlóan.”
  
  Friskó „Fidó” Péter, basszusgitáros, énekes:
  
  „Gábor keresett meg, hogy írt egy szöveget, Levi pedig egy dalvázlatot gitárral, lenne-e kedvem meghangszerelni, kidolgozni, felvenni? Egyből megfogott a dal. Igent mondtam. Énekesi minőségemre csak később lett szükség, de örömmel vállaltam el. Igazi odamondó dal, nincs mismásolás, ahhoz jobban értenek a „Nagy Európai Politikusok”. Pont azt próbáljuk ellensúlyozni.”
  
  Palancsa Bence, gitáros:
  
  „A „Védd meg a határt!” szövegét apa írta, így a közreműködésem nem volt kérdés. Megtisztelő volt együtt dolgozni azokkal, akikre példaként tekintek.”
  
  Palancsa Gábor, szövegíró:
  
  „Ezt a szöveget az Európa ellen irányuló –meggyőződésem szerint vallási alapon szerveződő – invázió hatására írtam. Megkérdeztem a facebookon a zenész ismerőseimet, hogy mit gondolnak róla. Mindenki azonnal igent mondott. Zárójelben jegyzem meg, hogy Joe barátom részéről hatalmas megtiszteltetés, hogy a szólóalbumára én is írhattam szövegeket. És most az elsők közt támogatta a dalt, és vállalta az egyik „főhős” szerepét. A Rudán Joe Band sokat próbált dobosa, Matus Péter barátom személye egyenesen következett. Két fiam közül az idősebb, Bence klasszikus gitárt tanul. Kézenfekvő volt a személye, hiszen ismerte a dalt a születésétől fogva. Ráduly Levente barátom összedobott egy alapdallamot, melynek kidolgozását Bence oldotta meg. Így a klasszikus gitár adja a zenei gerincet. Fidó barátom ötleteivel, hangszerelésével, szépen épülő szólamaival vált teljessé a mű, amit Barcsik Vali billentyűs témái tesznek izgalmassá. Minden közreműködő zenésznek köszönöm, hogy vállalva közös véleményünket, minőségi produkciót hoztak össze!”
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alcest    daniel radcliffe    iphone    o´sullivan    day of mourning    the black dahlia murder    baobinga    therapy?    gulliver utazásai 3d    stormraizer    sworn enemy    shyamalan    through the never    random deeds    luis fonsi    faithless    1g records    manökken proletarz    excrementory grindfuckers    ned evett    dharma    excrementory grindfuckers    jason staham    the avengers    tegnapután  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!