hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2016. április 5. kedd   15:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
NAGY-SZÍN-PAD! a tehetségmutató


  Bagossy Brothers Company, Bohemian Betyars, Esti Kornél, Freddie, Fran Palermo, Mongooz and the Magnet, Marge, Passed, Run Over Dogs, Superstereo, Szabó Benedek és a Galaxisok, Zaporozsec: idén 12 előadó kap lehetőséget, hogy bizonyítsa NAGY-SZÍN-PAD!-érettségét. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az év klubja ad otthont, május 15-én. A közönség mellett ezúttal egy 25 tagú szakmai zsűri is értékeli a résztvevőket: a fesztivál- és koncertszervezők, menedzserek, producerek, és újságírók mellett többek között Zacher Gábor, Janklovics Péter, Buda Marci, Papp Szabi, Wolfie, és a Pamkutya is pontozza a produkciókat.
  
  A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV harmadik alkalommal indítja el a NAGY-SZÍN-PAD! című programot, amely célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen.
  
  Az első NAGY-SZÍN-PAD!-ot 2014-ben a Mary PopKids, a másodikat 2015-ben az Ocho Macho nyerte meg, de az elmúlt két évben a szakmai grémium által választott előadók közül szinte mindenki kiemelkedő eredményeket ért el – elég, ha a Halott Pénz, az Ivan & the Parazol, a Soerii & Poolek, a The Biebers, a Margaret Island, a Middlemist Red, a Kelemen Kabátban, a Cloud 9+, a Turbo, vagy Deniz sikerszériájára gondolunk. „Bár az idei még csak a harmadik Nagy-Szín-Pad!, a fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják: a verseny igazán fontos ugródeszka az összes résztvevő számára.” – mondta Lobenwein Norbert, alapító-főszervező. „Túl azon, hogy a hazai popszakma egyre nagyobb érdeklődéssel figyeli a Nagy-Szín-Pad! résztvevőit, az elmúlt időszakban ez a verseny számunkra is sokat segített abban, hogy a korábbinál sokkal inkább megalapozott döntéseket hozzunk a fesztiváljaink új fellépőit illetően.” - tette hozzá Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! másik alapítója - ők ketten egyébként többek között a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a STRAND - Nagyon Zene Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton főszervezői is.
  
  A tét most is nagy: a győztes idén is meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál Nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es Eurosonic Festivalon, Hollandiában, valamint egy videoklippel és egy 500.000 Ft-os MOL üzemanyag-kártyával is gazdagodik. Minden versenyző, aki részt vesz az elődöntőkön, már nyertesnek számít, hiszen mindannyian számos felkérésre számíthatnak az említett nyári fesztiváloktól, és a MOL Nagyon Balaton eseményeitől is, az elmúlt évben megújult Művészetek Völgye például a Nagy-Szín-Pad! mindhárom döntősét fellépteti a „Völgy” könnyűzenei nagyszínpadán.
  
  A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny főszponzora ismét az OTP Junior. „A verseny a hazai könnyűzenei élet tehetséges fiatal szereplői számára az egyik legjobb bemutatkozási és bizonyítási lehetőség, ezért is érezzük fontosnak azt a támogatást, amelyet az OTP Junior már harmadik éve biztosít az eseménynek. Az elmúlt évek sikertörténetei alapján biztos vagyok benne, hogy az idei verseny 12 indulójának is minden esélye megvan arra, hogy valóra váltsa álmait, és még szélesebb körben megismerjék és megkedveljék zenei világukat. Az OTP Bank új reklámkampánya zenéjét is egy korábbi Nagy-Szín-Pad nyertesnek, a Mary Popkids együttesnek köszönhetjük. Biztosra veszem, hogy a mostani indulók között is lesznek meglepetések és emlékezetes teljesítmények. Hajrá srácok, hajrá Nagy-Szín-Pad!” – mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketingkommunikációs vezetője, aki idén zsűritagként is bekapcsolódik a tehetségmutató versenybe.
  
  A Petőfi Rádió és Petőfi TV idén is kiemelt figyelemmel kíséri a Nagy-Szín-Pad! programsorozatát. „Aki ismeri a tevékenységünket, az minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy az elmúlt évek során milyen sok, ma már tízezreket vonzó sztárzenekar sikeréhez járult hozzá a Petőfi Rádió. A Nagy-Szín-Pad! mostani résztvevői között jócskán találunk olyanokat, akiktől azt reméljük, hogy éveken belül hasonló karriert futhatnak be” – mondta el Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatósági igazgatóság – igazgatóhelyettese.
  A Petőfi TV az elődöntők és a döntő során élőben jelentkezik a helyszínről a résztvevőkkel és a zsűritagokkal készített interjúkkal, exkluzív backstage információkkal, és természetesen a 12 előadó koncertjének legizgalmasabb részleteit is közvetíti, így azok is bekapcsolódhatnak a programba, akik személyesen nem tudnak jelen lenni.
  
  AZ ELŐDŐNTŐK IDŐPONTJAI:
  április 23. Bagossy Brothers Company
  április 24. Bohemian Betyars
  április 25. Esti Kornél
  április 26. Freddie
  április 27. Fran Palermo
  április 28. Mongooz and the Magnet
  április 29. MARGE
  április 30. Passed
  május 1. Run Over Dogs
  május 2. Superstereo
  május 3. Szabó Benedek és a Galaxisok
  május 4. Zaporozsec
  
  DÖNTŐ: május 15.
  
  AFTERPARTIK AZ ELŐDÖNTŐSÖKKEL
  A koncertek után az Akvárium Klub VOLT barjában az aznapi fellépőkkel bulizhatnak a rajongók. Többek között lesz Bohém Balkán Party, Esti Kornél, SuperStereo, Galaxisok és Passed DJ set, Marge 80´s Pink Partyjába pedig az énekesnő jó barátai, a The Biebers-es Puskás testvérek is bekapcsolódnak.
  
  A SZAVAZÁS
  A közönség az elődöntők napjain este 8-tól másnap este 8-ig szavazhat az aznap fellépő zenekarra SMS-ben, bármely mobilszolgáltató 4422-999-es alapdíjas telefonszámán a zenekar kódjával, Instagramon a #nsz #zenekarkódja hashtagekkel ellátott képekkel/videókkal, valamint a nagyszinpad.com-on egyetlen kattintással. Egy telefonszámról naponta 5 SMS szavazatot fogadunk el, Instagramon egy profilról naponta 5 kép tölthető fel, míg a nagyszinpad.com-on naponta 1 voks adható le. Május 5-én este 8 órától újra megnyitjuk a szavazást, innentől május 8-án este 20 óráig az összes előadóra lehet szavazni.
  A 3 döntős nevét május 9-én reggel jelentjük be a Petőfi Rádióban.
  Ekkor újraindítjuk a szavazást, a 3 továbbjutó zenekarra egészen a május 15-i döntőig lehet szavazni, ahol élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad! győztese.
  
  
  ÚJDONSÁG: SZAKMAI ZSŰRI
  A NAGY-SZÍN-PAD! idén újítást vezet be a szavazást illetően: a közönség mellett egy 25 fős ítész-csapat is értékeli majd a 12 előadót. A zsűriben helyet kaptak fesztivál- és koncertszervezők, zenei szerkesztők, újságírók, producerek, filmrendezők, menedzserek, előadók, de akad köztük képzőművész, sőt, még zenerajongó toxikológus is. Az elődöntők során, ahogy a közönségnek, úgy nekik is 24 óra áll majd rendelkezésükre, hogy pontszámaikkal és kommentjeikkel értékeljék a produkciókat.
  ”Ha felkapom a fejem az már jó” - tartja Zacher Gábor toxikológus. „Nem a zene minősége és az aktualitása számít, hanem az, hogy legyen egy jelensége a produkciónak” - nyilatkozta Papp Szabi, a Supernem frontembere. „Csapjanak óriási bulit, ahol mindenki eldobja az agyát! Végül is ez egy koncert lényege!” - tette hozzá Janklovics Péter humorista, előadóművész. „Szeretem, amikor minden mindennel egy egységet alkot, a háttér-animáció, a fények színvilága, a zene érzelmisége, a styling, a haj, a mozdulatok, a gegek, az átkötők, sorolhatnám, mert akkor érzem, hogy amit látok, az egy komolyan vett munkafolyamat eredménye” - egészítette ki Vermes Orsolya, többek között Fluor menedzsere, valamint a Pilvaker és a Magyar Klipszemle szervezője. Ef Zámbó István képzőművészt a kreativitással, Wolfie-t az erős dalokkal, SIXX-et a magabiztos színpadi jelenléttel, humorral, Gerendai Károlyt pedig a hiteles előadásmóddal lehet megnyerni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jeff bridges    epica    no return    wovenwar    kilian    kid rock    windfall    a tolvajok városa    hammer barlang    overcast    csak kép    septicmen     anthrax    starbenders    emma stone    the ghost inside    tatu18    keep north    hipno5e    sárkányvadászok    hófehér és a vadász    kick/ass    smici    trent reznor    malacka és a tahó  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!