hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2016. március 21. hétfő   04:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ensiferum, Fleshgod Apocalypse koncertek a Barba Negrában
2016. április 10., vasárnap 19h, Barba Negra Music Club



  Európai turnéjának ráadáskörében is visszatér Budapestre az Ensiferum. A finn epikus folk metal hősöket ezúttal a szimfonikus death metalt játszó olasz zenekar, a Fleshgod Apocalypse kíséri, mely King című új lemezét mutatja be. Az április 10-én, a Barba Negra Music Clubban látható koncert harmadik fellépője a dán Heidra.
  
  Áprilisra újabb európai turnét jelentett be az Ensiferum. A finn folk metal zenekar diadalmas évet tudhat maga mögött: nem csak az öreg kontinens országait, hanem Oroszországot, az Egyesült Államokat és Kanadát is végigjárták 2015-ben. Budapesten is megfordultak: tavaly éppen március 15-én játszottak a magyar fővárosban, ahol a nagy érdeklődésre való tekintettel a koncertet végül a tervezettnél nagyobb helyszínre kellett költöztetni. A zenekar most ismét útra kel, hogy meglátogassa azokat a városokat, amelyek legutóbb kimaradtak, és visszatérjen azokra a helyszínekre, ahol a legforróbb hangulatú bulik kerekedtek ki 2015-ben – Budapest is az utóbbiak között van.
  
  A finn zenekar tavaly megjelent lemeze, a One Man Army begyűjtötte a slágerlista első helyét helyét hazai pályán, és szerte a világon is jól szerepelt, ide értve a digitális értékesítési csatornákat, így például az iTunes-t is, ahol az öt legmagasabb helyen nyitó előadó közé kerültek be a metal műfajon belül.
  
  Az Ensiferum története immár két évtizedre tekint vissza. A folk metal hatásokkal kevert, epikus hangvételű death metal zenét játszó csapat legutóbbi lemezét az eddigi leginkább kimunkált alkotásukként értékelte a Metal Hammer magazin, míg a Loudwire a folk metal egyik legjobb darabjaként, a MetalSucks pedig tüzes és harcias albumként mutatta be. Az elsősorban analóg eszközökkel rögzített album felvételei 2014 őszén zajlottak Anssi Kippo producer (Children Of Bodom, Impaled Nazarene, Entwined) közreműködésével, Finnországban.
  
  
  
  A turnéra ezúttal az olasz extrém metal színtér új zászlóvivője, a Fleshgod Apocalypse kíséri el a finneket. A 2007-ben alakult öttagú csapat minden korábbinál gyorsabban és sikeresebben építette fel saját, innovatív death metal műfaját, mely a legnagyobb klasszikusok – így a Morbid Angel, a Deicide vagy a Cannibal Corpse – és Haydn, Mozart és Beethoven, vagy éppen híres filmzene írók, így Hans Zimmermann vagy John Williams zeneiségét gyúrja össze.
  
  A 2013-as Labyrinth után idén februárban jelent meg új stúdióalbumuk, King címen. Ahogy korábban, ezúttal is hosszú és küzdelmes munkát jelentett az új dalok megírása, hiszen a tagok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden új szerzeményben az összes hangszer – ide értve az éneket is – pontosan megkomponált, egységes egésszé összeálló szólamot képviseljen, így biztosítva a végeredmény komplexitását. Ahogy az összes korábbi, az új lemez is szervesen ráépül az előző kiadványra, de ezúttal jól érezni a zenekar érettebbé válását, amelyet az időközben eltelt három év, és a rengeteg fellépési lehetőség biztosított.
  
  A zenekarra eddig is jellemző volt a koncepciózus szövegírás: az Agony azokról a szenvedésekről szólt, amelyek agresszívvé tehetnek egy embert, a Mafia pedig az olasz bűnszervezet módszereit mutatta be, míg a Labyrinth a knósszoszi labirintus világába kalauzolt. Hasonló mondanivalóval bír a King album is: az énekes-gitáros Tommaso Ricciardi elmondása szerint a lemez „egy olyan régi világról szól, amely lassan halad az elmúlás felé. A maga módján ebben a világban a király az egyetlen pozitív szereplő: ő az, aki jelképezi az igazságosságot, a tartást és a bölcsességet, amelyet a nemtörődömség és a középszerűség lassan elemészt. Azt gondoltuk, hogy ez a szimbolika kiválóan mutatja be azt a felháborító érzést, amely a saját társadalmunk és korunk hanyatlását látva eltölt bennünket - egy olyan korban élünk, mely jobban hasonlít a középkorra, mint a 21. századra. Természetesen a történetnek van pozitív üzenete is: mindenkiben megtalálhatók ennek a királynak a jellemvonásai, csak éppen hagyni kéne ezeket a felszínre törni: meg kell találjuk a bátorságot ahhoz, hogy kiálljunk azokért az értékekért, amelyekben hiszünk.”
  
  
  
  A turné harmadik fellépője egy dán zenekar, a Heidra lesz. A 2006-ban alakított együttes számos különböző metal műfaj hatásait gyűjti össze: a black metal nyersességét ötvözi a szimfonikus és power metal előadók dallamosságával és a folk metal dalok hangzásvilágával. A zenekar 2014-ben nyerte meg a dán Mighty Music kiadó tehetségkutatóját, aminek köszönhetően elkészíthette első stúdiólemezét: az Awaiting Dawn-t két éve adták ki.
  
  
  
  a Concerto Music bemutatja: The Return Of One Man Army Tour 2016
  2016. április 10., vasárnap 19 óra
  Budapest, Barba Negra Music Club
  Ensiferum, Fleshgod Apocalypse, Heidra koncertek
  
  Belépő: 4900 Ft, a jegyértékesítő hálózatokban április 1-től ill. a koncert napján 5900 Ft
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, a CD Pince, Headbanger üzletekben, valamint a concerto.hu és a TIXA weboldalakon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ingrowing    faith no more    day of mourning    suffocation    wind rose    ray davies    amber heard    locust on the saddle    foo fighters    winter    vadvirágok blues band    képzelt város    gábor andrás    esti    jucifer    tesseract    ladytron    harrison ford    deák bill gyula    1349    heaven & hell    after the burial    shades of grey    für anikó    skillet  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!