hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2016. március 1. kedd   04:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kedden kezdődik a 2. Magyar filmhét


  A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával a Magyar Filmakadémia szervezésében a Cinema City MOM Parkban rendezik meg a 2. Magyar Filmhetet. A mai hivatalos megnyitó után a rendezvény holnap nyitja meg kapuit a közönség előtt. Március 1-6. között 6 kategóriában összesen 270 film versenyez majd a Magyar Filmdíjért. Zsigmond Vilmosra emlékezve levetítik a Fekete Dáliát, számos fiatal alkotó filmjét is bemutatják versenyen kívül, lesz plakátkiállítás, szakmai és családi nap egyaránt.
  
  Március 1-6. között hat kategóriában összesen 270 film versenyez majd a 2. Magyar Filmhéten a Cinema City MOM Parkban. A programban olyan alkotásokat láthat majd a közönség, mint Rófusz Ferenc Hoppimesék című animációs filmje (március 1-jén, kedden 14 órakor és vasárnap 12:30-kor), melyben Valentin nap reggelén Morci, a mindig durcás hoppifiú ballábbal kel fel, hiszen utálja a szerelmesek ünnepét, utálja a szív alakú léggömböket, a virágokat, és a kézen fogva sétáló szerelmeseket. Aznap 22:20-kor és március 4-én pénteken 18:40 vetítik majd Topolánszky Tamás Yvan Levél istenhez című kisjátékfilmjét, melyben Aladár Végső elkeseredésében egy nap olyan esőt kér az Úrtól, „amilyet még nem látott a világ”. Aladár kívánsága teljesül, de Isten útjai kifürkészhetetlenek...
  
  Március 2-án szerdán 14:45 és vasárnap 19:05-kor lesz látható Novák Tamás Cinema Inferno című dokumentumfilmje, mely eredeti, eddig még nem publikált dokumentumok és nagyon sok fikciós jelenet segítségével tárja fel a Rajk-per és a hozzá kapcsolódó perek hátterét. Március 3-án, csütörtökön 10-kor és vasárnap 18:45-or fut majd Mosonyi Szabolcs Vad Kunság, a puszta rejtett élete című ismeretterjesztő filmje. Csütörtök 20:30-kor és vasárnap 15:10-kor fut majd Fonyó Gergely A Kőmajmok háza című tv-játékfilmje. A történet ugyanabban a házban, de két idősíkon, 1982-ben és harminc évvel később, a mában játszódik. A mai gyerek apa nélkül nő fel, és ez a hiány beteggé teszi.
  A játékfilmek között olyan nemzetközi fesztiválsikerek lesznek újra láthatóak, mint az Oscar-díjas Saul fia (március 4, péntek 21:45), a Fehér Isten (március 5, szombat 20:50), A nagy füzet (március 4, péntek 18:20), a Liza, a rókatündér (március 1, kedd 20:10 és március 4, péntek 17:25) vagy a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (március 1, kedd 22:20). A közelmúlt kiemelkedő sikereit, a százezres hazai nézőszámot túllépő Megdönteni Hajnal Tímeát (március 1, kedd 10:15), az Argo 2-t (március 2, szerda 14:40 és március 3, csütörtök 20:30) és a Coming Out (március 5, szombat 10:30) című vígjátékot is újra moziban nézheti meg a nagyközönség. A sikeres elsőfilmesek közül többek között Zomborácz Virág Utóélet című moziját (március 3, csütörtök 10:30 vagy Horváth Lili Szerdai gyerek című alkotását (március 1, kedd 16:00 és március 2, szerda 20:35) is levetítik a 2. Magyar Filmhéten.
  
  A versenyfilmek vetítésén túl számos kiegészítő program gazdagítja majd a 2. Magyar Filmhét programját. Lesz plakátkiállítás és szakmai nap melynek keretében a Médiatanács – a Magyar Média Mecenatúra programról -, a Filmalap, a Filmiroda, a Nemzeti Művelődési Intézet és a MANDA tartanak ismertetőt. Az első napon a fiatal filmesek – elsőfilmesek és főiskolai, egyetemi hallgatók - is bemutatják majd alkotásaikat, a hétvégén pedig családi mozikkal várják a közönséget.
  
  A 2. Magyar Filmhéten Zsigmond Vilmosra emlékezünk: a legendás operatőr Magyarországon eddig nem látott, forgatási teszt-polaroid képeiből szerveznek kiállítást, valamint levetítik Brian De Palma Fekete Dália című filmjét, melynek fényképezéséért 2007-ben negyedik alkalommal jelölték Oscar-díjra Zsigmond Vilmost.
  
  A filmhet.hu internetes oldalon látható a teljes program, jegyek 800 Ft-os egységáron a Cinema City MOM Park jegypénztáraiban és a www.cinemacity.hu honlapon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 epica    túl jó nő a csajom    heroic    dying wish    devourment    alight    suffocation    stentor    aetarnam    scarlett johansson    fuzzkeyone    magyar rádió gyermekkórus    lara stone    mocsok 1 kölykök    zoolander 2    archer    trixie whitley    newborn    michael amott    rio    újhold    bruce springsteen    sad kolibries    ozirisz    buena vista social club  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!