hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [kiállítás]  2016. február 17. szerda   21:27
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Orsi Mild kiállítása Budapesten
HellóAnyu!, 2016. március 1-12.

  Orsi Mild (sz. Budapest, 1979) magyar származású, Svédországban élő művész és pedagógus. Számtalan kiállítása volt az utóbbi években, legfőképp Svédországban, de Magyarországon is, Spanyolországban, Észtországban és az Ålandi szigeteken. Pár éve beválasztották a Svéd Művészegyesület tagjai közé. Tagja a Svéd Vizuális Szerzôi Jogi Társaságnak is, festményeit szerzői jogok védik. A Skandináv Ház közreműködésének köszönhetően Orsi Mild festményei március 1-12. között a VII.kerületi HellóAnyuban! lesznek megtekinthetők. A megnyitó március 1-jén, kedden lesz 18 órakor. Július 11-i megnyitóval pedig művész édesapjával, Móczi Sándorral fog közösen kiállítani Jánossomorján.
  
  Mild egy festménye most is megtekinthető Budapesten; az Interartex nemzetközi művészeti-kiállítószervező jóvoltából február 6-i nyitással egy csoportos kiállításon vesz részt a ferencvárosi Flux Galériában. A tárlaton svéd alkotók munkáját mutatják be. Orsi Mild a „Dörr” (”Ajtó”) c. munkájával vesz részt a kiállításon. A festmény a Belgrád rakpart hangulatát idézi és több Mild-ismertetőjelet is fel lehet rajta fedezni. Ilyen például a halacskás víz vagy a magányos ember figurája, ami több festményen is felfedezhetô, és azért érdekes, mert Orsi Mild állatfigurákat fest emberi alakok helyett. A svéd csoportos kiállítás február 19-ig tekinthetô meg a galériában.
  
  Mild változatos kiállításokon vesz részt, mert célja, hogy minél szélesebb közönség megismerhesse a festményeit. Ezért állított ki már könyvtárakban, éttermekben, de évente többször részt vesz zsűrizett kiállításon is. Így került sor például arra, hogy a svédországi Dalarna tartományban lévő nivós Szépművészeti Múzeumban mutatták be festményeit egy csoportos kiállításon. Ebben az épületben a klasszikus svéd festők munkái mellett Picasso is megtalálható. Nagy megtiszteltetés volt ugyanazon a helyen kiállítani! Az észtországi Tartuban is részt vett két festménnyel, a kiállító helyszín az ország legrégebbi Szépművészeti múzeuma. Vagy Stockholm belvárosában a Tavaszi Szalon-kiállitáson, ahol szintén egy zsűrizett, csoportos kiállításon vett részt és ami akkora siker volt, hogy a megnyitóra 1400 látogató jött el! Orsi Mild rendszeresen állít ki kisebb galériákban is, egyénileg vagy csoportosan, művészkollégákkal.
  
  Festményei több hivatalos helyszínen is megtalálhatók, így orvosi rendelőkben, irodákban, iskolákban és művészegyesületeknél. A Scandic szállodalánc több hónapos kiállítás keretében mutatta be festményeit, amik az egyik stockholmi szállodájukban lévő konferenciatermeiket díszítették.
  
  Számtalan eladott festmény és kiállítás van a háta mögött, rendszeresen támogat kórházakat és ajánl fel festményt jótékonykodásra. Festményeit kicsik és nagyok is kedvelik, idén felkérték egy kiállításra, ahol egy svéd idősek otthonában fogja bemutatni a képeit, és tart majd egy rövid előadást. Változatos művészeti munkásságának köszönhetően egyre többen ismerik festményeit.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 stan lee    grinderman    oneheadedman    atreyu    simple plan    the prodigy    fekete kovács kornél    qss    5 yards    gifts from enola    the order of chaos    heaven shall burn    war from a harlots mouth    long road    paul greengrass    our existence is punishment    rocktogon    titanic    cataract    as heavens collide    abhorrence    kampfar    deep inside    pogues    divine damnation  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!