hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2015. december 21. hétfő   04:41
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Zene Határok Nélkül - Ceh Tamás Progam új pályázatai


  Megjelentek az NKA Cseh Tamás Program legújabb pályázati felhívásai, amelyek a hazai könnyűzenei formációk nemzetközi piacra lépését, határon túli magyar koncerthelyszínek támogatását és a könnyűzenével foglalkozó print- és online médiumok segítését célozzák. Mindezek mellett a budapesti Rockmúzeum és a Cseh Tamás Archívum számára meghívásos pályázatokat is kiírt az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma.
  
  Az NKA Cseh Tamás Program a 2015-16-os évadban, az úgynevezett üres adathordozók után szedett jogdíjak Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA) kerülő részének köszönhetően mintegy 960 millió forintot fordíthat a hazai könnyűzene támogatására. A forrás elosztásáról döntő NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium az ősz folyamán már lebonyolította az induló zenekarok és a fővároson kívüli klubok pályázatait, továbbá az előzenekari alprogramra jelentkezőknek, illetve a helyi és kisközösségi elektronikus médiumoknak is nyújtott támogatást. Decemberben újabb nyílt és meghívásos pályázatok kiírásáról született döntés, amelyek immár elérhetőek az NKA és a Cseh Tamás Program honlapján keresztül is.
  
  Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma először írt ki pályázatot Magyarországgal szomszédos államok magyarlakta területein működő könnyűzenei kluboknak magyarországi előadók ottani koncertjeinek a szervezésére. A CSTP nemzetközi piacra jutást támogató alprogramjában megvalósuló pályázat célja, hogy a határon túli magyarlakta területeken olyan könnyűzenei koncerthelyszínek működjenek tartósan, ahol rendszeresen felléphetnek magyar formációk élőzenei koncertekkel. A helyszínenként maximum 3 millió forintos támogatásra 2016. február 1-jéig lehet pályázni.
  
  Ugyancsak most először jelentetett meg pályázatot az Ideiglenes Kollégium a kifejezetten könnyűzenei tematikájú, de legalább egy éve működő nyomtatott és online sajtóorgánumok, blogok számára. A 20 millió forintos keretből egy jelentkező maximum 2 millió forintot igényelhet a 2016. január 26-ig beadható pályázaton.
  A Cseh Tamás Program a magyar könnyűzene külföldi piacra lépést is igyekszik támogatni.
  
  Ennek megfelelően, a tavalyihoz hasonló módon jelent meg a három altémát tartalmazó pályázati felhívás. Pályázni lehet nemzetközi vásárokon és konferenciákon való részvétel támogatására, a nemzetközi szereplést segítő menedzsment költségeinek finanszírozására, illetve külföldi koncertek és turnék megvalósítására. Ez utóbbi esetben fellépésenként 100-600 ezer forint igényelhető a 2016. augusztus 31-ig megvalósuló koncertekre. A nemzetközi piacra jutást támogató alprogram három altémájára január 26-áig lehet pályázni.
  Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma a magyar könnyűzenei örökség megőrzése alprogram keretében meghívásos pályázatokat is kiírt a Rockmúzeumot működtető MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület illetve Cseh Tamás Archívumot működtető Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. számára a jövő évi kutatásaik és rendezvényeik megvalósítására.
  
  A most megjelent pályázatokról várhatóan 2016 februárjában dönt az Ideiglenes Kollégium.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 candlemass    bleubird    the hated tomorrow    sentinels     tompos kátya    sólstafir    rév zenekar    tom cruis    heaven shall burn    chimaira    the agonist    anthony hopkins    burning witches    sworn enemy    the hellacopters    eredet    madball    cadaveres    Ágens    hófehér    mózes réka    underworld 4    the kooks    pure love    ghost brigade  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!