hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [díjátadó]  2015. november 17. kedd   20:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kitüntették Budapest legsportosabb iskoláit


  A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) és a Főváros közösen tüntette ki azt a 20-20 fővárosi közép- és általános iskolát, amely a 2014/2015. tanévben a legsportosabb intézménynek bizonyult, azaz a legeredményesebben szerepelt a diákolimpiai versenyeken. A 17 000 budapesti diákot megmozgató sportesemény-sorozaton 380 iskola közül 200 intézmény nyerte el a Fővárosi Önkormányzat mintegy 14 millió forint értékű sportszervásárlási támogatását. A legsportosabb 40 iskolát Kőbán Rita, Kásás Zoltán, Dr. Nébald György és Dr. Kamuti Jenő olimpikonok díjazták az ünnepségen.
  
  A Budapesti Diáksport Szövetség a Fővárossal közösen a Városházán, ünnepélyes keretek között díjazta azokat a budapesti iskolákat, amelyek a 2014/2015. tanévben a legjobban szerepeltek a diákolimpiai versenyeken. A 380 részt vevő általános- és középiskola közül a 200 legsportosabb kapott 14 millió forintos sportszervásárlási támogatást, amelyekből 40 iskolának személyesen is gratuláltak az egykori magyar olimpikonok. Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozó, Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Dr. Nébald György vívó olimpiai bajnok és Dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes vívó személyesen is köszöntötték egykori iskoláikat a díjazottak között.
  
  A Fővárosi Önkormányzat idén harmadik éve részesíti kiemelt támogatásban a diáksportot és a diákolimpiai versenyrendszert, amelynek hatására a második tanévben 40 %-kal nőtt a diákok részvétele az egyén- és csapatversenyeken, és a szövetség közel másfélszer több versenyzési lehetőséget tudott biztosítani az iskolák számára.
  ”A sportoló nemzet a kormányzat számára is egy kiemelt stratégiai cél.” – hangsúlyozta megnyitó beszédében a főpolgármester-helyettes asszony „Támogatjuk a programban részt vevő oktatási intézményeket, iskolákat, a testnevelő tanárokat és a versenyek minőségi lebonyolítását is. Önmagában a diáksport megszervezése ugyanis túlmutat a jövőbeni élsportolók kinevelésén, hiszen a rendszeres sportolás népszerűsítésével és a versenyszellem erősítésével olyan fiatalok nevelkedhetnek, akik az élet különböző területein is megállják majd a helyüket.”– fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, akinek egykori iskoláját, a Veres Pálné Gimnáziumot is elismerték.
  
  Az általános iskolás kategóriában a 2014/2015. tanévben a legtöbb pontot a XI. kerületi Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola, a VIII. kerületi Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium és a XXI. kerületi Kazinczy Ferenc Általános Iskola szerezte.
  A középiskolák közül ugyanebben az időszakban a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a X. kerületi Szent László Gimnázium végzett a lista élén.
  A diákolimpiai versenysorozat záróünnepsége ezzel nem ért véget, hiszen a BDSZ december elsején a Magyar Sport Házában megvalósuló díjátadón a diákolimpiai versenyek első helyezettjeit is kitünteti.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zechs marquise    myrath    sum 41    ivan &the parazol    ingyen    crushing caspars    csak kép    edguy    war without end    g3    nyughatatlan    vio-lence    papaver    kőleves    leaner    the inspector cluzo    elijah    totálkár    postmodern jukebox    unsent letters     rém hangosan és irtó közel    rakamaz    jake e. lee    mocsok 1 kölykök    jövő háza  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!