hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2015. október 9. péntek   18:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!


  2015. október 16-18-ig kerül megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Nappal családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros rendezvényterületen egész nap neves fellépők szórakoztatják a közönséget: 3 színpadon 50 együttes 200 fellépővel.
  
  A szervezők másodjára rendezik meg Magyarország legújabb gasztro-kulturális fesztiválját, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivált. Ezúttal még több programmal, már három kolbász utcával, mégis alacsonyabb belépőjegy árakkal. Sőt! A pénteki napon 999Ft-os kedvezményes belépőjeggyel léphet be mindenki a fesztiválra, a péntekre meghirdetett KOLBÁSZVÁSÁR alkalmából. A kolbászvásár péntektől vasárnapig tart, óriási háztáji kolbász és disznótoros választékkal! A pénteki napon főleg a nyugdíjasokra gondoltak a szervezők. Nekik és a mulatós stílus kedvelőknek a „Fásy Mulató” nyújt nosztalgikus kikapcsolódást 17:00-20:00-ig. Szombaton már 09:00-kor nyitja kapuit a budapesti kolbászfesztivál, ahol ingyenes szolgáltatások sora várja a látogatókat: díjmentes parkolás, díjmentes WC használat, valamint díjmentes utazás a „Kolbászfesztivál Busz”-al a rendezvény teljes nyitvatartási idejében, a Vasúttörténeti Park és a Nyugati-Pályaudvar között oda-vissza folyamatosan. A Nyugati-Pályaudvaron egy idegenvezető fogja várni az utasokat, Disznótoros Kolbászfesztivál reklámtáblával. Nem kell aggódni hogyan jut majd haza a látogató a fesztiválról, ha inni támad kedve. A Kolbászfesztivál Busz a napi fesztiválzárás után (hosszabbítás esetén is) a maradék látogatókat visszaviszi a Nyugati-Pályaudvarra. Az autóval érkező látogatók ha nem tudják visszautasítani az invitálást egy italra, akkor nekik az SOS Sofőrszolgálat fog segíteni hazavezetni az autójukat. Természetesen Taxi droszt is lesz a rendezvényen, a CITY TAXI jóvoltából.
  
  Egy újdonsággal kedveskedünk idén a felnőtt látogatóknak: szombaton és vasárnap minden felnőtt jegyhez jár egy borkóstolás a „borterasz” területén, ami a 3-as bejáratnál található. A borászok hazánk híres borvidékeit képviselik majd termelői boraikkal. Ugyanitt avatjuk fel a borospincét, ahol a 8 borász a rendezvény mindhárom napján, 2 óránként bor bemutatót és borkóstolást tart az érdeklődőknek. A borospince két helységét ki is lehet bérelni 10-40 fős baráti társaságoknak, ha zárt baráti körben szeretnének mulatni. A borospince helységfoglalási igényüket a következő e-mail címre adhatják le: ide kattintva
  
  Rengeteg ingyenes szolgáltatás lesz a családosoknak: népi játszótér, ugráló vár, arcfestés, íjászat, jurta, kézműves foglalkoztatók, furulya oktatás, állat simogató, kovácsműhely, vasútmodell és terepasztal kiállítás, mesés és zenés színpadi programok, táncház, kukorica morzsoló, daláló és hagyományőrző termelő eszköz interaktív kiállítás, stb…
  
  Ingyenes programok felnőtteknek: oldtimer autó és motor kiállítás, veterán traktor és stabil motor bemutatók, gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás, fordítókorongozás, tájház múzeum és folklór zenei programok. Újdonság a Szegedi Hagyományőrzők mozsárágyú és a középkori harci eszköz bemutatója. A szervező koncepciója, hogy a belépőjegy megvásárlása után a rendezvény területére belépő látogatók rengeteg ingyenesen igénybe vehető, színvonalas szolgáltatást kapjanak.
  
  Ezen kívül persze -ahogy egy jó gasztro-fesztiválon lennie kell- a fesztivál területén lévő háztáji ételekből és italokból kóstoltatás lesz 3 napon át. A kolbászválaszték egyedülálló lesz Magyarországon! A medvekolbásztól a Csabai Csípősig mindenféle háztáji kolbász megvásárolható lesz, közvetlenül a termelőktől. Csupa olyan háztáji kolbász, ami boltokban nem kapható! A kolbászokon kívül mindenféle disznótoros finomság lesz a tepertőtől a cigánkáig. Ezen kívül kézműves sajtok, méz, lekvár, fűszerek és egyéb ételkülönlegességek lesznek kaphatók. Italokból is óriási lesz a választék! A minőségi borok, kézműves sörök és a primőr pálinkák közül kedvére válogathat az ínyenc közönség.
  
  A fesztivál két fő területből áll. A kisebbik terület a Víztorony Park, ahol szabadtéri színpad, állatsimogató, népi játszótér, veterán traktorok, cséplőgép, Csabai Tájház, borterasz és vékonykolbász utca található. A borterasz előtti területen lesznek délelőttönként a disznóvágás és feldolgozás bemutatók. A disznóvágás hagyományát a világon egyedülálló módon, 100% hagyományőrző módon mutatja be a szervező: A kivéreztetett malacot a területre az 1964-es Warszawa kisteherautó hozza majd be. Egy 100 éves traktor fog meghajtani egy működőképes 115 éves cséplőgépet, amelybe felül búzakévéket töltenek be az aratók. Az alul kipotyogó szalmán fogják a böllérek megperzselni a malacot, utána pedig a hagyományőrző módon feldolgozzák a malacot a fülétől a farkáig. A programban résztvevő aratók, a böllér és a mészáros mind hagyományőrző viseletben mutatják be, hogyan történet 100 évvel ezelőtt egy „disznóvágás.” A helyszínen kolbászgyúrás bemutató is lesz! A fesztiválra felépített 140 éves Csabai Tájház előtt fogják elkészíteni a világhírű Csabai Kolbászt és mindenféle egyéb disznóságot. A tájházban régiségek kiállítás lesz megtekinthető, kolbászkóstolással egybekötve.
  A nagyobbik park a Vasúttörténeti Park, ahová a Víztorony Parkon keresztül vagy a főbejáraton át (1-es bejárat) lehet eljutni. Itt lesz a „Vastagkolbász utca” és a „Disznótoros utca”, valamint a „Gasztro utca”, „Kézműves utca” és a „Vásártér”. A Vasúttörténeti Parkban számos Vasutas interaktív program lesz: gőzmozdonyozás, kerti vasú 5 szerelvénnyel, hajtányozás, sínautó és lóvasút. Nem mindennapi dolog lesz a gőzmozdonyozás a masiniszta mellett állva, ami csak ritkán adatik meg még ezen az egyedi helyszínen is, Európa legnagyobb vasúttörténeti parkjában. A második színpad a „Disznótoros sátor”-ban lesz felállítva, ahol folklór zenei programok, valamint neves fellépők lesznek egész nap. Szintén újdonság, hogy ettől az évtől a Disznótoros sátorban is lesz hagyományőrző disznó feldolgozás és kolbászgyúrás bemutató.
  
  A harmadik színpad az Orient csarnok színpada. A 3.000 négyzetméteres fűtéssel ellátott mozdonygarázs egy óriási retro rendezvényterem. Az időjárástól függetlenül lehet itt bulizni. A frissen sült kolbászokat és mindenféle disznótoros ételt a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon öt helyen, Magyarország legjobb vendéglátója készítik. 3 napon keresztül mindhárom színpadon folklór, nosztalgia és neves zenei előadók váltják egymást.
  Hatalmas zenei kínálattal várjuk a látogatókat, immár 3 színpadon. Pénteken az idősebb korosztálynak szeretnénk kedveskedni a „Fásy mulató”-val, szombaton fiatalos fesztiválnapot tartunk. Vasárnap a nosztalgia jegyében állítottuk össze a zenei kínálatot, magyar és külföldi slágerekkel. Tekintettel a hatalmas rendezvényterületre, nagy gondot fordítunk a látogatók helyszíni informálására arról, hogy a három színpadon mikor milyen fellépők következnek. A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon a következő előadók és együttesek fognak fellépni: Digital együttes, Tolnai András nótakirály, Nótár Mary, Kis Grofo, Varga Viktor, Fásy Ádám és Fásy Zsüliett, Bebe, Zoltán Erika, Sláger Tibó, Jolly és Suzy, Handa-Banda gyerekzenekar, Halasi citerások, Fonó Néptánc Csoport, Kiskunhalasi Népdalkör, The Apples együttes, Peller Anna nótaénekes, Mága Zoltán zenekara, Room Service együttes, A la Carte együttes, Girán Péter gitárművész, Kolbászfesztivál Big Band, ABBA Sisters, Kökény Attila, LL Junior, Curtis és GWM, Anti Fitness Club együttes, ős P.Box együttes, Hahó gyerekzenekar, Group ´n Swing zenekar, Classic Beat Band együttes, Buda Folk Band, Borra-való folklór együttes, A Madarak együttes, Fatima, Pataki Attila, Bihari Gellért humorista, Páli Petra operett csoport, Soltész Rezső, Grácia hegedűtrió, Aradszky László, Dolly Roll, Varga Miklós és Csongrádi Kata. Ezen kívül a 10 hektáros rendezvényterület számos pontján lesznek utcazenészek és szórakoztatók elhelyezve.
  
  A belépőjegyet elővételben továbbra is meg lehet vásárolni az ország területén bárhol az ismert jegyirodákban, vagy interneten keresztül. Az interneten vásárolt HOMEticket jegyeket a 2-es jegypénztárnál kell beváltani normál belépőjegyre, majd a 2-es bejáraton lehet belépni a fesztivál területére. Az országos jegyirodákban vásárolt elővételes jegyekkel mindhárom bejáraton át be lehet lépni.
  A rendezvény helyszínén a belépőjegyek nem csak készpénzzel vásárolhatók meg, hanem bármilyen bankkártyával, mindhárom fajta SZÉP Kártyával, OTP Cafeteria, Erzsébet és Sodexo Utalványokkal is.
  Ha kolbász vagy italvásárlás közben elfogy a készpénz, akkor sincs gond, hiszen az Orient csarnok bejárata elé telepített OTP ATM-ből lehet majd készpénzt felvenni.
  
  A rendezvény nyitva tartása: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-23:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig. Igény esetén a Disznótoros sátorban és az Orient csarnokban hosszabbítás!
  Ne feledjék, a „Kolbászfesztivál Busz” díjmentesen igénybe vehető minden látogató részére, a rendezvény teljes nyitvatartása alatt. A busz folyamatosan jár a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza. (A busz csak a fesztivállátogatók részére vehető igénybe. A busz a két megálló között sehol sem fog megállni!)Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2023. május 30. - 2023. május 31.
Pantera dupla koncert a budapesti Barba Negra Red Stage-en
2023. június 1.
Post Human European Tour - Bring Me The Horizon (Papp László Budapest Sportaréna)
2023. június 2.
Új dalokkal, friss műsorral érkezik Dan Patlansky
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A 40 éves Mandel Quartet koncertjei a budapesti Festetics Palotában
A Pünkösdi hétvégén többféle táncház, koncert és Parvathy Baul (IN) előadása is várja az érdeklődőket a Fonóban
Jubileumi programmal várja a közönséget a Zsámbéki Nyári Színház
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Az idén 20 éves Oncompass Medicine a Fehér Ház partnere lett a rák ellenes harcban
Művészettel nevelés, művészetre nevelés – 6. Művészetpedagógiai Konferencia
A Sziget Fesztiválra is be lehet kerülni a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóról
Májusi koncertek a Fonóban: világzene, kamarazene és improvizatív jazz vizuális élményekkel
 kiemelt 
Voivod + Crowbar a Durer Kertben
  
Kőkemény metal-hadjárat érkezik Budapestre, mivel a legendás kanadai progresszív thrash metal zenekar, a Voivod és az amerikai sludge metal ikonok, a Crowbar felkészülnek a Dürer Kertben tartandó felejthetetlen koncertjükre, amelyet június 7-én tartanak

Új dalokkal, friss műsorral érkezik Dan Patlansky
Új dallal jelentkezett az Asking Alexandria, melyet a Budapest Parkban is hallhatunk
Gojira + Conjurer + Urne Budapesten
Comeback Kid az Analog Music Hall-ban
 friss hozzászólások 

Epica, Apocalyptica (3)
Telling Secrets: magyar hátterű csapat bontogatja a szárnyait a tengerentúlon (2)
Megjelent a Hickory zenekar új dala (2)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gaudi-nagy tamás    wisdom    nvyllund    anna phoebe    twenty-eight ways to bleed    emmure    szenteleki gábor    lake of mind    szin    the new roses    paul greengrass    maradandó károsodás    cher    pókember    bikini    postmodern jukebox    frankenstein    septicflesh    ivan reitman    ingrowing    paul di’anno    mission: impossible ghost protocol    milarepa    ryan dunn    a legszebb dolog  

r47
Copyright 2000-2023 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!