hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [program]  2015. szeptember 9. szerda   17:04
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kiemelkedő újcirkusz siker Hollandiában


  A Recirquel Újcirkusz Társulat a Cultura Nova fesztivál kiemelt előadójaként aratott hatalmas sikert nemzetközi publikum előtt a múlt hét végén A Meztelen Bohóc című előadással.
  
  A társulat magyarországi turnéját megszakítva indult hódító útjára, hogy a Müpa produkcióként létrehozott A Meztelen Bohóc című előadást angol nyelven mutassa be Hollandia egyik legrangosabb kulturális fesztiválján. Kitüntetett figyelem övezte a produkciót, ugyanis a Cultura Nova fesztivál teljes arculatát az előadásra alapozta, így a városban és a környező településeken mindenütt a társulat képei köszöntek vissza. A Müpa és több külföldi és vidéki színház színpadán elért sikereikhez hasonlóan, Hollandiában is álló tapssal üdvözölte a közönség a magyar művészeket.
  
  Ősztől a társulat, melynek eddigi 149 előadását több mint 85 ezer néző látta, folytatja országos turnéját Debrecen, Békéscsaba, Szolnok, Veszprém, Dunaújváros és további városok meghívására. A Müpában a 2015/16-os évadban is látható mindhárom telt házas sikerrel futó produkció: a Cirkusz az Éjszakában, A Meztelen Bohóc és a Párizs Éjjel. A társulat legújabb előadása, a Non Solus, október 15-én debütál a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Müpában.
  
  A Recirquel nemzetközi meghívásai is sorra gyarapodnak. Decemberben az újcirkusz hazájának fővárosában, Párizsban játszanak egy hónapig, januárban Santiago de Chile várja a társulatot, utána a tavalyi dél-francia turné folytatódik. Márciusban Bogotában Latin-Amerika legnevesebb színházi fesztiválján vesznek részt majd´ három héten keresztül. Ezt követően Tel-Avivban és Montreálban, a Cirque du Soleil által épített TOHU újcirkusz központban lépnek fel a szakma legjelesebb képviselői előtt.
  
  Magyarország első újcirkusz társulatát, a Recirquel-t Vági Bence koreográfus, rendező alapította három éve a legtehetségesebb magyar artistákkal, akik a hazánkban még kevéssé ismert műfajban magas művészi minőségben jelenítik meg a komoly hagyományokkal bíró cirkuszművészet, tánc, színjáték, ének, és zene összhangját. Eddigi három egész estés produkciójuk valamennyi korosztálynak élvezetet nyújt a Müpa repertoárján.
  
  A Recirquel Társulat Magyarország első újcirkusz társulata. Vági Bence a Sziget Fesztiválon mutatta be első újcirkusz előadását a Baross Imre Artistaképző legtehetségesebb diákjaival a 2012-es Sziget Fesztiválon. A Recirquel címen létrehozott előadás kirobbanó sikert aratott, így felkérést kapott, hogy az előadással ünnepeljék a Sziget Fesztivál 20. születésnapját a Millenárison.
  
  A 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztiválra kérte fel Vitézy Zsófia és Káel Csaba a fiatal csapatot, hogy készítsék el az első egész estés újcirkusz előadásukat, mely Cirkusz az Éjszakában címmel hamar a fiatalok mágnesévé vált a Müpában.
  
  A többségükben a bemutatót követően végző fiatal cirkuszművészek Vági Bence vezetésével úgy döntöttek, hogy szakítva az idén 65 éves artistaképző korábbi hagyományaival nem indulnak külföldre munkát keresni, hanem összefognak, és Magyarországon honosítanak meg egy sajátos Közép-kelet Európai újcirkusz irányzatot, mely megtartva az erős cirkuszi szaktudást mívesen elegyedik a zenével, tánccal és színházművészettel.
  
  A 2013 nyarán alakult Recirquel Újcirkusz Társulat az oroszországi Kubana Fesztiválon aratta első külföldi sikerét Bang! című produkciójával, melyet több ezer néző „Szpászíbá” kiabálással üdvözölt a taps közben. Oroszországból azonnal a Sziget Fesztiválra repült a társulat, hogy a Sziget és Müpa közösen alapított Cirque du Sziget helyszínének fő előadásait játssza a fesztivál minden estéjén. A társulat kapott felkérést a X. Nemzetközi Cirkuszfesztivál nyitó előadásának megtartására is a Müpa Fesztivál Színházában.
  
  A 2014 évi BTF-en került bemutatásra A Meztelen Bohóc című produkció, melyet a Brassai művésznéven világhírűvé vált erdélyi származású Halász Gyula fotóművész képei által ihletett Párizs Éjjel produkció követett előbb a Cirque du Szigeten, majd a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.
  
  A Cirkusz az Éjszakában produkció 2014 decemberében dél-Franciaországban Marseillesben, Arcachone-ban, Saint-Maxime-ban, és Bayonne-ban turnézott, és aratott álló tapsos sikert minden helyszínen.
  
  Nemzetközi meghívásai sorra gyarapszanak, áprilisban Szerbia első újcirkusz előadását tartották Újvidéken, majd a múlt héten Hollandiában mutattak be a magyar tehetségek. Decemberben az újcirkusz hazájának fővárosában, Párizsban játszanak egy hónapig, januárban Santiago de Chile várja a társulatot, utána a tavalyi dél-francia turné folytatódik. Márciusban Bogotában Latin-Amerika legnevesebb színházi fesztiválján játszanak majd három héten át, a követező évadban pedig Tel Avivban, majd Montreálban, a Cirque du Soleil által épített TOHU újcirkusz központban két héten át mutatják be a magyar cirkuszművészet egyediségét a szakmai legjelesebb képviselőinek.
  
  Idén nyáron a Magyar Táncművészeti Fesztivál záró előadását tarthatta a társulat, nyáron a debreceni és szarvasi szabadtéri színpadokon lépett fel, majd a nyíregyházi Vidor Fesztivált nyitotta meg Trükkök című produkciójával. Ősztől a Müpában repertoáron játszott előadásai és külföldi meghívásai mellett országos turnéra indul Debrecen, Békéscsaba, Szolnok, Veszprém, Dunaújváros, és további városok meghívására.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gamma ray    existance    scary face    heaven & hell    vasko krapkata    underground magazin    sziget 2012    synchronring    stiff bastard    the last airbender    radics béla    inception    backpackers’ spring    apey and the pea    just go with it    prince    edge of paradise    demoscene    pfa    o´sullivan    cult of luna    dark moor    cadik    godot    daath  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!