hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2015. július 22. szerda   16:55
nincsen hozzászólás

szerző: Leslie
Brutal Assault 2015 - Európa legnagyobb extrém metal fesztiválja
2015. augusztus 5-8., Csehország, Jaromer



  1995-ben egy helyi kis vállalkozásként cseh és szlovák grind zenekarokkal hozták létre Jaromerben a Brutal Assault fesztivált, ami idén már a jubileumi 20. alkalommal kerül megrendezésre a Josefov-erőd falai alatt. Az elmúlt majd két évtized alatt az apró cseh fesztivál gyakorlatilag a világ egyik legnagyobb extrém metal fesztiválja lett, mely ugyan a felölelt stílusok tekintetében kibővült, azért manapság is a súlyos zenék híveinek okoz kellemes napokat. Death, grind, thrash, punk stílusban aki számít a zenei életben, az már járt a fesztiválon. Természetesen a zenei paletta bővülése magával hozta a rajongók számának növekedését is és a kezdetekhez képest manapság már 15-18.000 zenerajongó keresi fel minden augusztusban Jaromert.
  
  És hogy a zene mellett mi az, ami miatt mondjuk én is már 2008. óta rendszeresen előfordulok itt? Maga a szervezés mondhatjuk, hogy rendkívül profi. Két tökéletesen egyforma hatalmas színpad van felépítve, köztük egy óriási kivetítőn követhetjük a koncerteket, ha netán nem akarunk az első sorokban küzdeni, vagy csak meg akarunk nézni kényelmesen egy ismeretlen bandát. A két színpadon egymást váltják a koncertek, vagyis folyamatosan egymást követik a bandák, nincs üresjárat. A fesztiválterület óriási, az erőd falai alatt kanyarog. Hatalmas market várja az érdeklődőket, ahol szinte mindent kapni, ami ehhez a stílushoz és életvitelhez kapcsolódik. Külön teremben folyamatosan horror-mozi működik, ahol a klasszikusoktól a legbetegebb japán horrorig mindent láthat az ember. Külön pihenősátrak, chill-out zone, vízipipa sátrak biztosítják a lazuláshoz a helyeket. Elmaradhatatlan természetesen a sör és a helyi klasszikus kofola, több tucat étkezde kínál mindenféle világ-kaját: görög, kínai, mexikói, indiai, helyi cseh specialitás és persze a madarske langose.
  
  És hogy a fesztiválon kívülre is kitérjünk: maga a Josefov-erőd (Pevnost josefov) az 1780-as években épült és gyakorlatilag Jaromer óvárosának is nevezhetjük. Érdemes a földalatti katakombákat és a történelmi múzeumot is megnézni. Ha időnk engedi, a közel 100 000 lakosú Hradec Kralove-t is meglátogathatjuk, mely a járás központja. A történelem tanúsága szerint már az őskorban is lakott volt a terület. Ha még egy kicsit messzebbre tekintünk, Kutna Hora is megér egy kirándulást a világhírű csonttemplomával és katedrálisával.
  
  Az idei fesztivál pedig ismét tartogat óriási koncerteket. Cannibal Corpse - talán senkinek sem kell bemutatni a death legendát, Corpsegrinder Fischer és társainak darabolását láthatják a kannibál rajongók, At The Gates - Bécsben nemrég már láttam őket a Morgoth-tal, akkor is látványos, igen hangulatos bulit nyomtak, látni kell, Cradle Of Filth - Danit is újra láthatják a rajongók. Biohazard - a brooklyni HC legenda az átalakulás után ismét lezúzza Jaromert. Death metal klasszikusok egész sora érkezik: Asphyx, Bloodbath, Blood Red Throne, Kataklysm, Krisiun, Vader, a grindereknek pedig Squash Bowels, Rectal Smegma és Brujeria okoz majd örömet. Ha legendákat akarunk látni, akkor a Death To All kihagyhatatlan, ahol Schuldiner mester volt társai nyomják a klasszikus Death nótákat. Aztán ott a Marduk, minden black metal alapja, vagy az ugyancsak stílusalapnak nevezhető Napalm Death. És ami még várakozással tölt el? Ill Nino, Kreator, Sepultura, a thrash alap Nuclear Assault Dan Lilkerrel, a Pro-Pain és a Ratos De Porao. Azért ez egy nagyon ütős retro összeállítás! És akkor a Triptykon-t még nem is említettem Tom G. Warrior vezetésével.
  
  A jegyár 74€ + 3€ kezelési költség 2014. május 1. és 2014. július 31. között, ami a fesztivál valamennyi napjára érvényes. 80€ a belépő ára a helyszínen, mely a fesztivál teljes időtartamára érvényes - már amennyiben nem fogy el addigra!
  
  További információk a fesztivál weboldalán.


Kulcsszavak:
  brutal assault 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Brutal Assault fesztivál weboldala

 kapcsolódó cikkek: 

Brutal Assault 2015

Brutal Assault 2015 - pár változás a programban

Brutal Assault 2015 - itt a részletes beosztás

Brutal Assault 2015 - változások a programban

Brutal Assault 2015 - nyerj belépőt a fesztiválra
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 kapcsolódó fotók: 

Brutal Assault életképek - 2015. augusztus 5.-8., Brutal Assault 2015

Brutal Assault kiállítás - 2015. augusztus 5.-8., Brutal Assault 2015
 kapcsolódó videók: 

Brutal Assault 2015 fesztivál trailer
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 szexhead    johnny knoxville    ez basic    amber smith    a lány és a farkas    cryptopsy    audun kleive    angertea    beast in black    kézdy luca    the cribs    skáld    hangsúly    sacha baron cohen    hang-súly    we bought a zoo    headcat    téglás zoli    cosmogenesis    night is the new day    sadist    mission: impossible ghost protocol    biohazard    foamo    ska-p  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!