hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2015. július 21. kedd   17:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Tátrai Tibor és a JUNK BIG BAND
2015. augusztus 22., Kobuci kert

  Augusztus 22-én egy olyan, európai szinten is egyedinek mondható nagyzenekari fellépésnek lehetünk részesei a Kobuci kertben, amely a minőségi zenei élmény mellett számos különlegességgel is szolgál. A JUNK BIG BAND jazz-funk stílusa és a zenekar 20 fős felállása önmagában is kuriózum, a gitáros legenda Tátrai Tibor és Kováts Vera énekesnő vendégszereplésével viszont a funkytól, az R´n´B-ig, a blues-tól a soul-ig fog szárnyalni a zene az óbudai éjszakában.
  
  A jazz-funk műfaja már az 1970-es években fellelhető volt Amerikában és Angliában is. Sokhangszeres, dinamikus, ugyanakkor komoly zeneiséggel rendelkező műfaji keveredésről van szó. Mindezt a beszédes nevű JUNK BIG BAND formáció egy újító felállásban műveli, ugyanis a klasszikus big band formációt és hangszerelést ültetik át a funky zenére, mindezt vegyítve latin dallamokkal és elektronikus, modern zenei hatásokkal is. A színpadon ez egy igazi, igényes zenei szórakoztató show-vá alakul át, amely során a zenekar a saját szerzemények mellett a stílus és a köré csoportosuló műfajok ismert és népszerű dalait adja elő a saját értelmezésében.
  
  Nem sok hozzájuk hasonló, a big band adottságait a karakteres funky műfajjal ötvöző formációt ismerünk Európában, közülük is kiemelkedik a zseniális francia banda, az Electro Deluxe. Rajtuk kívül a svéd Nils Landgren csapata és a német Joo Kraus modern big band szerzeményei jelentenek inspirációt az együttesnek.
  
  A JUNK alapvetően egy 10 fős funky csapatként járja az országot és a legnagyobb budapesti klubokat. A JUNK BIG BAND formáció megvalósításának ötlete már évek óta foglalkoztatta a zenekart, és végül 2014-ben állt először színpadra a nagyszabású produkció. Azóta valamennyi koncertjüket hatalmas elismerés fogadta, és talán ennek is köszönhető, hogy 2015 tavaszán a gyöngyösi Jazz és Bor zenei rendezvényre Tátrai Tibor is elfogadta meghívásukat az első közös koncertre.
  
  Legközelebb augusztus 22-én láthatjuk ismét együtt Tátrai Tibort és a JUNK BIG BAND-et Budapest egyik leghangulatosabb nyári koncerthelyszínén, a Kobuci kert színpadán. Egy modern nagyzenekar sokszínű zenei világában jelenik majd meg a Tibusztól ismert utánozhatatlan gitár hangzás, virtuóz szólók és az igazi blues életérzés. Az az este valódi zenei kuriózumként szolgál majd, s nem csak a műfaji fúzió szerelmeseinek. Az este vendége lesz a legnagyobb országos tehetségkutatónk fiatal döntőse, Kováts Vera, akit már korábban is láthattunk a zenekarral közös fellépés keretében.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 apey    a vadon törvényei    the agonist    structures    balatoni boli    koós réka    warfect    jessica biel    eros ramazotti    kissi´ dynamite    watch my dying    mastic scum    fleshgod apocalypse    cancer bats    jim carrey    enslaved    billy corgan    dilis    ladytron    genitorturers    coffins    bruce dickinson    arany album    dolhai attila    olimpia  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!