hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2015. július 10. péntek   04:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Cannibal Corpse: nyári death metal darálás a Barba Negra Trackben
2015. július 22., szerda 18h, Barba Negra Track



  Július 22-én ismét Budapesten játszik a death metal műfaj egyik legismertebb képviselője, az amerikai Cannibal Corpse. A megbízhatóan minőségi és brutális zenét szállító csapatot ezúttal szabad téren, a Barba Negra Music Trackben láthatjuk majd, ahol a műfaj egyik legjobb hazai képviselője, a Kill With Hate, valamint a szintén hazai Omega Diatribe játszik előttük.
  
  Valószínűleg senki sem hányja a Cannibal Corpse szemére, hogy alig több mint fél évvel legutóbbi, novemberi koncertjük után ismét Budapestre érkeznek. Az amerikai death metal banda ugyanis megbízhatóan magas színvonalon teljesít, ami brutális, energiától kirobbanó élő fellépéseiken ugyanúgy érezhető, mint stúdiólemezeiken. A csapat legutóbbi, 13. kiadványa a Skeletal Domain címet kapta, és megjelenése óta a banda folyamatosan úton van: a tavaly őszi európai fellépések után egy észak-amerikai turné következett a Behemoth-tal, majd idén nyáron Európát is újra bejárják Corpsegrinderék, ősszel pedig Latin-Amerika kerül sorra.
  
  A Cannibal Corpse az extrém death metal egyik legismertebb képviselője – a több mint 25 éve létező csapatot 2009-ben egyenesen a műfaj legjobbjának titulálta a brit Metal Hammer magazin. Az biztosan elmondható, hogy a zeneiparban végbemenő változások, és a hagyományos hanghordozó-eladások mértékének zuhanása a jelek szerint nem rántja magával az amerikai csapatot, épp ellenkezőleg: az elkötelezett rajongók kitartanak a banda és a lemezvásárlás szokása mellett, így a Cannibal Corpse rendszeresen megjelenő lemezei is egyre előkelőbb helyeken végeznek a slágerlistákon. A Skeletal Domain 8800 első héten eladott példánnyal került a Billboard 32. helyére, míg a 2012-es Torture 9600 darabbal érte el a 38. helyet. Ugyanez a darabszám a 2009-es Evisceration Plague című lemeznél a 66. helyhez volt elég.
  
  A budapesti koncerten ezúttal két hazai csapat alapozza majd meg a zúzós hangulatot: az amerikaiak előtt Magyarország egyik legismertebb és legsikeresebb death metal bandája, a Kill With Hate játszik. A csapat igen mozgalmas hónapokon van túl: a megszokott hazai koncertek mellett két európai turnén is részt vettek tavasszal, ahol többek között Hollandiában, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában és a visegrádi országokban is felléptek. A zenekar nemrég elbúcsúzott Hartvig Márton gitárostól, akinek a helyét jelenleg a Superbuttból és a Watch My Dyingból is ismert Kovács Attila tölti be. A banda jelenleg új dalokon is dolgozik.
  
  A műsort a groove-os gitárhangzással és extrém énekkel jellemezhető, súlyos metal zenét játszó Omega Diatribe nyitja majd. Az eredetileg 2008-ban alakult budapesti zenekar névválasztását egy sci-fibe illő történettel magyarázza: a sztori szerint létezik egy titkos, ősi írás, amit egy ismeretlen, földönkívüli civilizáció hagyott hátra. Az írás valójában egy szerződés az emberiség és az idegenek között, és a Föld bolygó használatára vonatkozik, ezt nevezi a kormány Omega Diatribe-nak. A szerződés kimondja, hogy pontosan meddig használhatjuk a Földet, és ha ez az a határidő lejárt, akkor az idegenek visszajönnek értünk és - a már úgymond öntudatra ébredt - embereket egy magasabb fejlettségi szintű bolygóra telepítik.
  
  A csapat új EP-je február közepén jelent meg Abstract Ritual címmel. A kiadványon a jól ismert amerikai dobos, Kevin Talley (Suffocation, ex-Daath, ex-Misery Index, ex-Six Feet Under, ex-Chimaira, ex-Dying Fetus stb.) játszik.
  
  
  
  a Concerto Music bemutatja:
  2015. július 22., szerda 18 óra
  Budapest, Barba Negra Track
  Cannibal Corpse, Kill With Hate, Omega Diatribe koncertek
  Belépő: 3990 Ft, a koncert napján 4990 Ft. Kedvezményes, 2990 Ft-os jegyek elérhetők a concerto.hu oldalon.
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a www.barbanegra.hu és www.concerto.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 scene    napalm death    s-modell    jack és jill    európa kiadó    public image ltd    metallica    astronautalis    jon oliva    polod    alvin lee    danny elfman    grape    semmiből a semmin Át    flúg    török ferenc    hegyalja fesztivál    dolhai attila    bárka színház    guano apes    darkrise    d.o.c.    esben and the witch    revolution renaissance    drünken bastards  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!