hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2015. június 25. csütörtök   04:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ingyenes koncertekkel ünnepel a 15 éves Nightbreed Fesztivál




  Egynapos, ingyenes koncertsorozattal ünnepli 15. születésnapját a Nightbreed Fesztivál. A több éves szünet után visszatérő dark-goth-death-black találkozó a megszokott helyszínen, Ecsegfalván várja az egykori és új látogatókat július 4-én, ahol egy családias hangulatú este keretében a De Facto, a PG Csoport, a Dying Wish, a Vale Of Tears, az Autumn Twilight, az October, a Paradise Host és a The Trees szerepel majd.
  
  15 évvel ezelőtt, 2000-ben keresztelték át Nighbreedre a korábban Rock-Alföld néven futó fesztivált, mely minden évben a magyar underground rock és metal zenekarok fontos országos seregszemléjeként jelentkezett a Dél-alföldi falu, Ecsegfalva művelődési központjának udvaráról. A helyszínválasztás amúgy nem véletlen, hiszen a legismertebb magyar dark zenekarok, így a De Facto, a Garden Of Eden, ill. a PG Csoport zenészeinek jó része innen származik. Talán éppen ennek köszönhető az, hogy a helyi lakosok minden évben nagy szeretettel fogadták a fesztiválra érkezőket, akik így valóban baráti közegben tölthettek el közösen egy hétvégét, eme vadregényesen szép természeti környezettel körülvett, a Hortobágy-Berettyó partján fekvő községben.
  
  2015-ben egynapos, ingyenes programmal tér vissza a Nigthbreed, a korábbi fesztiválok rendszeres fellépőit felsorakoztatva. A zenekarok közül nem egy csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem látható már élőben, ami tovább emeli az esemény különlegességét.
  
  Az egyik nagy visszatérő a De Facto lesz, mely 8 év szünet aktivizálta magát néhány hónappal ezelőtt. A zenekar nem csak nosztalgia jelleggel állt össze, hanem egyből belevetették magukat a dalszerzésbe, és új stúdióalbumon dolgoznak, melynek megjelenése karácsonyra várható. A lemezen szereplő dalok stílusukat tekintve szerteágazóak lesznek, de összeköti őket a De Factóra jellemző egyediség és gondolatiság.
  
  
  
  A fesztivál rendszeres vendége az 1986-ban alakult PG Csoport is. A szabad és magyar gondolatiságú koncertjeik révén híressé váló zenekarra szövegcentrikus, rockos zenei irány jellemző, melyet saját maguk az „Alföldi zene” meghatározással jellemeznek, első lemezük címét idézve. Fennállásuk 25. évének alkalmából, Alföldi Rock címen egy dokumentumfilm is készült a PG Csoportról a Kossuth-díjas Szomjas György rendezésében, 2012-ben. Egy évvel később Vidnyánszky Attila állította színpadra a Világvége-szerelem című zenés darabot, melyet a Csokonai Színház társulata és a PG Csoport közösen adott elő. A zenekar 2015-ben új anyaggal jelentkezik, melynek a tervek szerint Ezüstbojtár lesz a címe – a koncerten ebből is kapunk ízelítőt.
  
  A püspökladányi Dying Wish is rendszeres Nightbreed fellépő – a dallamos death metal zenekar utoljára 2013-ben adott ki egy EP-t Crimson Blood címmel, jelenleg pedig új dalokon dolgozik. A szintén fellépő death-thrash brigád, a Vale Of Tears is új dalokkal készül, tavaly pedig a 2009-ben felvett albumuk, az Illdisposed Inner Interest jubileumi, digitális kiadásával lepték meg a rajongókat, amely két bónusz dalt, valamint egy Placebo és egy Nine Inch Nails feldolgozást is tartalmaz.
  
  Az Autumn Twilight és az October a dark-gothic rock vonalat erősíti majd. Az Autumn Twilight csak elvétve, évi egy-két koncert erejéig áll össze, az October viszont nemrég aktivizálta ismét magát, így ez a két ecsegfalvi koncert igazi hiánypótló lehet a műfajt kedvelőknek. A fesztivált egy kiváló Paradise Lost tribute zenekar, a Paradise Host, valamint a határozott, sallangmentes, lendületes angolszász rockzenét játszó The Trees nyitja.
  
  A koncertek előtt egy film is levetítésre kerül, mely a 2013-ban váratlanul elhunyt Halmos Béla pályafutását mutatja be. Halmos Béla prímás, népzenész, Széchenyi-díjas népzenekutató, aki a zenei tudományok kandidátusa és a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Rendkívül sokoldalú, színes egyéniség volt: maradandót alkotott a hazai táncházmozgalom egyik elindítójaként, muzsikusként, pedagógusként, népzenekutatóként egyaránt. Hét évig a PG Csoport zenekarral is közösen dolgozott, sok helyen –így Ecsegfalván is – koncertezett. A filmet barátai, munkatársai állították össze.
  
  A jubileumi Nightbreed egyik fontos célja, hogy összehozza a korábbi évek fesztiválozóit egy jó hangulatú, családias nap erejéig. Ennek jegyében a fesztiválra nincs belépő, és az utazást megkönnyítendő egy külön buszjárat is indul majd Budapestről, ami közvetlen a helyszínre visz, és másnap onnan indul vissza. Az oda-vissza útért mindössze 5000 forintot kell fizetni. A buszra előzetesen kell jelentkezni – erről és minden egyéb fontos kérdésről tájékozódhatunk a Nightbreed Facebook oldalán.
  
  15. Jubileumi Nightbreed Fesztivál
  2015. július 4., szombat 15 óra
  Ecsegfalva, Művelődési Központ
  De Facto, PG Csoport, Dying Wish, Vale Of Tears, Autumn Twilight, October, Paradise Host, The Trees koncertek
  A belépés díjtalan.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
  daniel craig    heaven and hell    az emlékmás    concrete    hol van ilyenkor a rendőrség?    james mcavoy    a kandúr    the clash of the titans    admiral’s arms    revocation     született feleségek    inspector cluzo    vallenfyre    danielle spencert    stonedirt    nyírség táncegyüttes    rotting christ    haiti    velőrózsák     self deception    war from a harlots mouth    pattinson    red dragon cartel    talizman´s    bam margera  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!