hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2015. május 28. csütörtök   16:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
23. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
2015. július 3-5., Paks

  Hazánk legrégebben és folyamatosan megrendezésre kerülő bluesfesztiválja ezúttal is különleges csemegékkel várja július első hétvégéjén a Paksra látogatókat. Az immár hagyományosan baráti, családi jellegű fesztivál a jól megszokott mederben folytatódik. A színvonalas koncerteket borbarát találkozó, a vasárnapi főzőverseny valamint a kuriózumnak számító templomi hangverseny kíséri.
  Az elmúlt években az énekesnők üde színfoltot jelentettek. Az amerikai Dana Fuchs és az angol Chantel McGregor után az idén különleges csemegének számít, hogy ezúttal a hölgyek uralják a fesztivál színpadát! Napjaink egyik legelismertebb, aktuális sztárja Beth Hart vasárnap lép fel az ESZI sportcsarnokban. Finnországból Ina Forsman, Svájcból Bettina Schelker érkezik, a hazai dívákat Keresztes Ildikó, Pleszkán Écska, Tóth Vera, Garda Zsuzsa valamint a paksi Pintér Petra és Bese Dóra képviseli.
  
  Az idei Gastroblues Fesztivál húzónevei a Jethro Tull egykori gitárosa, Martin Barre, Carl Verheyen és Beth Hart. Beth Hart ma Amerikában a műfaj egyik legfényesebb csillaga, olyan mintha Janis Joplin reinkarnációja lenne! A legnagyobb gitármágusokkal – Jeff Beck, Joe Bonamassa (vele két közös albumot is készített!) és Slash – is szerepelt. Az amerikai Carl Verheyen, akit a közönség inkább a Supertramp gitárosaként ismer. A szakma azonban csodálattal adózik hangszertudásának, sokoldalú tevékenységének. Nemcsak gitározik, hanem zenét szerez, hangszerel, saját zenekarait vezeti és tanít is. Verheyen műsorához csatlakozik a hat saját albummal rendelkező svájci gitáros-énekes Bettina Schelker, aki nem mellesleg profi bokszoló is. Bettina március-április folyamán az Egyesült Államokban turnézott.
  Martin Barre nem szorul különösebb bemutatásra, hiszen a nyolcvanas évek közepétől számtalan alkalommal fellépett hazánkban anyazenekarával, a Jethro Tull-lal, amelyben 43 évig gitározott. Az elmúlt években Martinnak lehetősége volt összehívnia saját zenekarát, a Martin Barre Band-et, amellyel élőben igazi Tull klasszikusokat adnak elő. A zenekar tagjai valamennyien a Jethro Tullhoz hasonló együttesekben játszottak. Az énekmikrofonnál a buzukin is játszó Dan Crisp hallható, George Lindsay dobol, Richard Beesley szaxofonon és klarinéton játszik, Alan Thomson basszusgitározik, Barre pedig a gitár mellett mandolint is penget.
  
  Az idén 60. születésnapját ünneplő Varga János gitáros „Szívvel-lélekkel” című műsorában saját együttesei, a Varga János Project, a Mediterrán Combo és a Zig-Zag Company lépnek színpadra. A Pleszkán Écska nevével fémjelzett Soulbreakers Tátrai Tibort hozza el vendégművészként. Écska ezen kívül egy másik produkcióban is vendégszerepel. A nemzetközileg is elismert fiatal győri bugi-vugi zongorista Dániel Balázs triójával is fellép két alkalommal is. Dániel Balázs egyik tanára éppen Écska édesapja, Pleszkán Frigyes volt.
  A fesztivállátogatók előtt jól ismert és kedvelt Éles Gábor trió vendége Tóth Vera lesz, akivel nemcsak a sportcsarnok színpadon, hanem a templomi koncerten is fellépnek. Tátrai Tibor Szűcs Antal Gáborral közösen is fellép a Latin duóval. Keresztes Ildikó pedig csakúgy, mint pár éve a Póka Egon Experience kíséretével lesz hallható vasárnap délelőtt a szabadtéren. Hozzájuk csatlakozik a kőbányai blueskirály Deák Bill Gyula is.
  
  Ide kattintva megtekinthető a részletes műsor.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
  
Két évtizedes életművét foglalja össze, és egy friss jubileumi dalcsokrot is bemutat szeptember 24-én Budapesten az Il Divo

The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 robin hood    another way    disney    damon albarn    légió    mike portnoy    macbook pro    kretens    civet    dolhai attila    a félszemű    led zeppelin    corrections house    redrum inc.    gutted    terhes társaság    opeth    mais rues des avenue    dreyelands    petőfi csarnok    infection    hammer barlang    egy színésznő lánya    expired passport     kosheen  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!