hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [album]  2015. május 22. péntek   04:26
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Budapest Folk Fest: Folk delicatess idén hat helyszínen
2014. június 10-14. Fonó - A38 - Hagyományok Háza - Kobuci kert - Nagytétényi Kastélymúzeum - Budatétényi Rozárium

  Szám szerint a hatodik Budapest Folk Fest - folk delicatess hat helyszínen, a nép- és világzene legjava 2014. június 10-14-ig. Gyere velünk és élvezd!
  
  Június 10. Fonó 21.00 Fesztiválnyitó gála és egyben Fonó évadzáró: Heveder (Sepsiszentgyörgy) Jámbor István ´Dumnezeu´ csávási prímással, táncház
  A Heveder zenekar muzsikája ízig-vérig erdélyi; színes gönctől mentesen, egyszerűen fejezik ki magukat, mégis egy egész életet szentelnek ennek elsajátítására, s legtöbbször ez is kevésnek tűnik. Nem véletlen, hogy e remek, számos országot megjárt zenekar nyitja a fesztivált, vendégük pedig a legendás szászcsávási prímás, Jámbor István ´Dumnezeu´ lesz! Beköltözik hozzánk az erdélyi tiszta levegő.
  
  Június 10. Hagyományok Háza 19.00 Felsütött a nap az égre – népzenei „karaoke” lemezbeharangozó koncert – Hungarian Folk Embassy és vendégeik. Itt az első népzenei karaoke DVD! A multimédiás kiadvány az azonos című, Rosonczy-Kovács Mihály által válogatott 9 tájegység 150 dalát tartalma¬zó népdaloskönyv anyagát adja közre közel 30 népdalénekes és népzenész közreműködésével. A lemez célja, hogy akkor is tudjunk kíséretre énekelni, ha épp nincsen kéznél egy zenekar; de persze a lemezbeharangozón lesz, olyan vendégekkel mint Bognár Szilvia, Navratil Andrea, Hetényi Milán, a Berka és persze a Hungarian FolkEmbassy.
  
  Június 11. A38 - tetőterasz 20.00 Both Miklós-Szokolay Dongó Balázs duó, Mohammad Reza Mortazavi (IR) ütős party A hazai világzenei színtér két hihetetlenül eredeti és invenciózus zenésze, Both Miklós és Szokolay Dongó Balázs lép fel ezen az estén duóban, valamint egy egészen elképesztő iráni ütőhangszeres virtuóz, Mohammad Reza Mortazavi ad party koncertet. A Berlin mellett élő művész gyökeresen megváltoztatta mindazt, amit az ütőhangszeres muzsikáról eddig gondoltunk.
  
  Június 11. Kobuci Kert 20.00 Bakator, ESZTERLÁNC zenekar koncertje: MEZŐSÉGI dalok, km: Navratil Andrea és Dresch Mihály; utána táncház a Bakatorral. A bakator bora legalább annyira tüzes, mint a banda muzsikája. A Bakator zenekar igyekszik a figyelmet a Hajdúságra és Érmellékre irányítani, hogy a vidéket újra felfedezzék mind a magyar népzene, mind pedig a borkultúra szerelmesei. Az Eszterlánc zenekar hagyományos mezőségi népzenét játszik, kedvelt lemezeiken mezőségi énekesek és zenészek közreműködnek. Ezt a ma esti remek ´cuveét´ ajánljuk mindenkinek két olyan kiváló vendéggel, mint Navratil Andrea népdalénekes és Dresch Mihály (fúvós hangszerek).
  
  Június 12. Nagytétényi Kastélymúzeum Nagytétényi Borbál
  15.00 Van benne muzsika – népzenész borverseny, muzsikál: Pálházi Bence és bandája
  18.00 ünnepélyes eredményhirdetés – népzenész bor átadás
  17.00-18.00 Makám koncertje
  18.30-19.00 Lajkó Félix szóló koncert
  19.30-20.30 Balázs János szóló, majd Lajkó Félixszel duó koncert
  21.00-22.30 Ferenczi György és a Rackajam
  
  Van benne muzsika – népzenész borversenyen a jelenlevő zenészek megválasztják az Év népzenész borát. Fellép a 30. jubileumát nemrég ünneplő Makám. Lajkó Félix és Balázs János - az improvizációs képességeikről híres művészek - első közös lemeze JELSZÓ címmel jelent meg; eufórikus koncertjeiket a pillanat, a kölcsönös tisztelet és öröm alakítja. Az estét a fesztivál elmaradhatatlan vendége, Ferenczi György és a Rackajam fergeteges koncertje zárja.
  
  Június 13. Budatétényi Rozárium
  A Budapest Folk Fest nép- és világzenei színpada a Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozóján.
  
  Nagyszínpad
  Romano Drom (16.00-tól) A zenekar egyedi zenei világával zajos sikert aratva járja be a világot, mára az egyik legkeresettebb, világzenét játszó roma együttes.
  Muzykanci (PL) (18.00-tól) A lengyel népzenei szcéna egyik legkülönlegesebb formációja. Számos rangos díjat tudhatnak magukénak, repertoárjukat a hagyományos lengyel muzsika mellett a zsidó, cigány, valamint kárpát medencei és balkáni zene ihlette.
  Muzsikás (20.00-tól) A legendás Muzsikás együttesről Hamar Dániel, alapító tag: „Mi megpróbáljuk úgy megtanulni, ahogy a mi mestereink muzsikálták, azonkívül azt a szerepét is elsajátítani a zenének, hogy örömet, bánatot, feszültséget oldjon.”
  Kerekes Band (22.20-tól) „Fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és a pásztorfurulyával, melyeknek játékában a punk, a funky és a dance keveredik a magyar népzenével” (a Songlines Top of the World válogatásában)
  
  Kisszínpad:A kisszínpadon remek zenekarok muzsikálnak akusztikusan.
  Naszály zenekar (14.00-től)
  Babra (17.00-től)
  Düvő (19.00-től)
  Góbé (21.20-tól)
  
  Június 14. Budatétényi Rozárium
  A Budapest Folk Fest nép- és világzenei színpada a Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozóján.
  
  Nagyszínpad
  Söndörgő (16.00-tól) A Söndörgő Európa egyik legnépszerűbb magyarországi együttese. „A múlt év nyarán megjelent Tamburocket 2014 októberében az európai világzenei rádiósok listájának első helyén állt. Ez a lemez hozta meg számukra a balkáni áttörést is” (quart.hu)
  Buda Folk Band (17.45-től) A közös ars poetica szerint a népzenész, a népdalénekes nem vonhatja ki magát a jelenkor millió zenei hatása alól. A Buda Folk Band szintén dobogós helyre jutottak a WMCE rangos toplistáján.
  Tara Fuki (CZ) (19.30-tól) A Tara Fuki 2000-ben jött létre, amikor a két - egyébként gyermekkora óta zenével foglalkozó - csellista hölgy egymásra talált Brno-ban. Kezdeti közös improvizációik során kialakult köztük az a zenei világ, melyet folyamatosan csiszolva létrehozták félreismerhetetlenül egyéni, gazdag kifejezőeszközökkel bíró, lendületes zenéjüket; ma már nemzetközi fesztiválok visszatérő vendégei.
  Dresch Folk Quartet (21.10-től) „Nincs még egy alkotó, aki így ötvözné az amerikai fekete jazz harmóniamenetét és improvizációs technikáját a magyar népdalkinccsel és lelkülettel, akinél e két egymástól távoli világ ennyire míves és természetes egységet alkotna.”
  Kisszínpad A kisszínpadon remek zenekarok muzsikálnak akusztikusan.
  Zsikó zenekar (14.00-tól)
  Ziránó bábszínház: Babszem Jankó (17.00-tól)
  Kontra duó (Brasnyó Antal és ifj. Csoóri Sándor „Sündi”) (18.45-től)
  Szeder (20.30-tól)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 milla jovovich    hardcore    jubileum    the crown    péterfy bori love band    titanic    odett és a go girlz    tv manci    rachel mcadams    children of bodom    darkthrone    jambalaya    christina aguilera    close your eyes     daniel craig    think again    dark fortress    sum 41    lugosi lászló    bécs    balázs elemér    anjou lafayette     christoph waltz    dimebag darrell    armored dawn  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!