hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2015. március 26. csütörtök   04:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Apocalyptica: új lemezzel és énekessel érkezik Budapestre a cselló-metal zenekar
2015. október 11., vasárnap 19 óra, Barba Negra Music Club



  Október 11-én, a Barba Negra Music Clubban mutatja be a hazai közönségnek nyolcadik, Shadowmaker című új lemezét az Apocalyptica. A több mint 20 éve működő finn zenekar védjegye, hogy rock és metal ihletésű dalait elsősorban csellók segítségével szólaltatja meg – az új lemezen és a turnén pedig egy kiváló új énekes, Franky Perez is segítségükre lesz ebben.
  
  Április 17-én jelenik meg az Apocalyptica nyolcadik, Shadowmaker című albuma. A zenekar időről időre újabb dalokat és videókat hoz nyilvánosságra a lemezről, így a rajongók a címadó mellett a Till Death Do Us Apart és a Cold Blood című tételeket is megismerhették már.
  
  
  
  A lemezt a Nick Raskulinecz Grammy-díjas producer (Foo Fighters, Deftones, Mastodon) közreműködésével készítették. Eicca Toppinen lelkesen fogalmazott a közös munkát véleményezve: „A legjobb dolog, ami az új lemezzel történhetett, az Nick bevonása volt: a tavaly augusztusi előkészítő szakaszban rengeteg tanácsot és biztatást kaptunk tőle, és mindannyiunkat lenyűgözött kreativitása és energikussága.
  
  Az Apocalyptica történetében komoly hagyománya van a vendégelőadók, zenészek és énekesek bevonásának: a korábbi lemezeken többek között Gavin Rossdale (Bush), Dave Lombardo (Slayer) és Ville Való (HIM) is feltűnt. A friss lemezen a koncepció változott kicsit, ugyanis ezúttal a teljes kiadványon egy állandó énekes, Franky Perez hallható, aki ráadásul a turnén is részt vesz majd. Perez 2003-ban adta ki első saját lemezét, később pedig a Scars On Broadway nevű bandában tűnt fel, a System Of A Downból ismert Daron Malakian és John Dolmayan oldalán. Az elmúlt években Perez Slash szólólemezén is feltűnt, de együttműködött Dave Kushnerrel (Velvet Revolver), Scott Shrinerrel (Weezer) és Joey Castillóval (Queens Of The Stone Age) is.
  
  Eicca nemrég így nyilatkozott az új lemezről és énekesről: „Mindig nehéz anélkül beszélni egy stúdióalbumról, hogy az ember ne tűnjön kukacoskodó zenésznek.. én azt gondolom, hogy a Shadowmaker újfajta kiadvány lesz az Apocalyptica történetében, különösen azért, mert a teljes lemezen egy énekessel dolgozunk, ami a kiadványt egységesebbé és szilárdabbá teszi.
  
  A legutóbbi, 7th Symphony című album turnéja után egyéves szünetet tartottunk, ami alatt egyáltalán nem foglalkoztunk az új lemezzel, így a pihenőidő letelte után mindenki lelkesen vetette bele magát a dalszerzésbe. Franky már az előkészítő munka alatt, több héten át velünk együtt próbált, ami szintén sokat segített abban, hogy kiforrott dalok szülessenek. A teljes lemezen közreműködő énekes keresése amúgy tudatos döntés volt a zenekar részéről, mert az egységesebb zenei arculat mellett ez a turnét és a zenekar életét is egyszerűsíti, hiszen nem kell a terveinket több különböző, külsős énekes programjával összeegyeztetnünk.
  
  Amikor a menedzserünk kiadta az albumra és a turnéra szóló megkeresést, 20-25 jelentkező küldött választ, akik közül öt főtől kértünk demo felvételt, hármójuk pedig a lemezen is szereplő Hole In My Soul egy részletével is kipróbálhatta magát. Végül egyértelműen Franky mellett döntöttünk, aki ráadásul rá is ért a felvétel és a turné tervezett ideje alatt. Ezzel együtt Franky nem állandó tagként csatlakozott a zenekarhoz, a meghívás – egyelőre - csak a lemezre és a jó két évesre tervezett koncertezős időszakra szól…
„ - mondta el Eicca Toppinen.
  
  Az Apocalyptica tavasszal a Sixx:A.M. vendégeként játszik Észak-Amerikában, ősszel pedig Európa következik: október 11-én Budapesten, a Barba Negra Music Clubban játszanak majd. Jegyek már kaphatók, a legeltökéltebb rajongók pedig akár VIP jegyet is vásárolhatnak, amely az új lemez mellett a zenekarral való találkozás lehetőségét is biztosítja.
  
  A Concerto Music bemutatja: Apocalyptica feat. Franky Perez Live
  2015. október 11., vasárnap 19 óra
  Budapest, Barba Negra Music Club
  Apocalyptica koncert
  Belépő: 7900 Ft, a koncert napján 8900 Ft
  
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Barba Negrában és concerto.hu.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 metalmania    thom yorke    ocean eyes    dragonforce    magyar rádió gyermekkórus    anvision    rick rubin    cimbaliband    premonition 13    emily browning    bejelit    possessed    the killers    the green hornet    charlie st. cloud    prince    69 eyes    alcest    anna&thebarbies    dark shadows    social free face    world war z    we butter the bread with butter    grinderman    volumefeeder  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!