hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2015. március 16. hétfő   16:52
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Március 22-én kult filmzene az A38-on Claudio Simonetti és a Goblin előadásában


  Idén április 10-18. között fut majd Budapesten a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, de már március 22-én megkezdődnek az eseményhez kötődő programok: vasárnap 20 órakor az A38 Hajón egy igazi kuriózum várja a közönséget: a horror egyik legnagyobb mestere, az olasz Dario Argento 1977-es klasszikusa, a Suspiria (Sóhajok) eredeti filmzenéjének komponistája, Claudio Simonetti zenésztársaival élő koncerten adja elő a filmzenét, miközben a kultikus film pereg a vásznon.
  
  Az olasz horror-rendező, Dario Argento 1977-es Suspiriája (Sóhajok) a mai napig kultikus tisztelettel övezett klasszikusa a műfajnak. A német expresszionista filmet, a misztikus-erotikus thrillereket az olcsó slasherrel és a Cinecitta szerzői filmjeivel keverő giallo műfaj egyik alapköve. A film máig tartó hatásához a pazar látványvilágon és csodás díszlettervezésen túl még egy fontos dolog járult hozzá: a rendkívül atmoszférikus filmzene. A Sóhajok kísérőzenéjét a korszak egyik legfontosabb olasz progrock-zenekara, a Goblin írta és játszotta fel. A Goblin zenei agya a brazil származású billentyűs-komponista, Claudio Simonetti volt, aki számtalan horrorfilm zenéjét szerezte, Argento jó pár munkáján kívül például David A. Romero alapművének, A holtak hajnalának zenéjét is.
  
  A Goblin feloszlásokkal és újjáalakulásokkal tarkított pályafutása 2013-ban vett új fordulatot, amikor Simonetti saját Goblin-utódformációjával Londonban tartott pár vetítéssel egybekötött koncertet, amiken élőben adta elő a Sóhajok filmzenéjét, természetesen a filmmel a háttérben. Azok sikerén felbuzdulva Simonetti úgy döntött, hogy több koncertet is tart. Így érkezik március 22-én Budapestre, az A38 Hajóra ez a kivételes előadás, Dario Argento horrorklasszikusa, élő filmzenével, maga a zeneszerző előadásában. A mozi-koncert egyben felvezető-beharangozó eseménye az áprilisban zajló Titanic Nemzetközi Filmfesztiválnak. A koncert előzenekara a Trottel Stereodream Experience. Rupaszov Tamás kísérletező együttese mára szakított a gyökereit jellemző punkkal, és meditatív, sodró, misztikus hangzások jellemzik.
  
  Április 10-18. között Budapesten idén is öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, a Titanic, mely 2005-óta versenyfesztiválként is működik. A fesztivál 2015-ben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén előreláthatólag 50 filmet láthat majd a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kamikaze scotsmen    simpson család    guns n roses    pure love    adrenaline mob    hugo    koncert    blood incantation    christina aguilera    aquincum    mason    dillinger escape plan    soulburners    milarepa    omnivium    jeroen tel    bogoz    svart crown    killswitch engane    rózsaszín pittbull    douglas mccarthy    pomogácsok brutal monsters    iscream    alter bridge    brainlust  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!