hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2015. március 12. csütörtök   09:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Varga János 60
2015. április 24. MOM

  Varga János a magyar zenei élet reprezentáns képviselője, emblematikus zenei figura, izgalmas, szenvedélyes dallamok szerzője, akinek már korai gitárjátékában is jellemző volt az indiai és arab népzene dallamvilága - a jazz és a rock lüktetésével, magával ragadó nagy ívű improvizációkkal - melyet az utóbbi években készített lemezein és koncertjein egyaránt élvezhetünk.
  Rendkívül sokrétű és gazdag pályája számos művet és produkciót sorakoztat fel. Szerző, aki albumok során szereplő kompozíciókkal büszkélkedhet, de írt balettzenét, létrehozott avant-garde zenei csoportot, nemzetközi csoporttal közös szerzeményekből álló kiadványt jelentettek meg, közreműködött vendégként vagy tagként zenei felvételeken, készített vizuális művekhez zenét, műsorokhoz számos főcím zenét, hozzájárult több tucat reklámfilm sikeréhez alkotói team zeneszerző tagjakén, nem is szólva saját, szerzői lemeziről.
  
  Az ex-East alapító tag, gitáros maratoni koncertre készül. Pályafutásának néhány állomását érintve átfogó képet kapunk egy gazdag zenei pályáról, annak különböző stílusú zenéiből. A prog-rock, a blues-rock, ugyanúgy megtalálható Varga János zenei palettáján, mint a latin, vagy a fúziós világzene. Az áprilisi koncerten a két, mostani korszakot megelőző zenekara a Zig-Zag Company blues-rock és a Mediterrán Combo virtuóz, temperamentumos latin programja után lép színpadra a Varga János Project az eddig megjelent három albumuk legjobb dalainak válogatásával. A műsor fényét hivatott emelni a Projecthez csatlakozó Sturcz Quartet, akikről azt érdemes tudni, hogy az utóbbi években olyan világsztárokkal dolgoztak, mint a Jethro Tull, Ian Anderson és folyamatosan turnéznak és készítenek felvételeket Al di Meolával. Velük közösen, ezen a napon kerül bemutatásra a sorban negyedik VJP album. A 2015. április 24-i, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló koncert igazi zenei csemege lesz mindenkinek, aki szereti a modern, instrumentális zenét és szeretne átélni egy olyan élményt, amikor 14 kiváló muzsikus játszik „Szívvel, lélekkel”!
  
  Tetőtől talpig szakáll, gitár, örök kópé szemek. Hozzá annyi energia, hogy jobb banánköztársaságokat könnyedén lát el árammal. Varga Jánosnak több ismertetőjegyre nincs szüksége. (Hetesi Péter Pál/G3)
  
  ... egy konokul tehetséges ember, aki nem volt hajlandó eladni a lelkét egy tál lencséért. Mi több nem is savanyodott bele. Varga János tette a dolgát: zenét szerzett, gitározott, szalagra vette, kiadót keresett. (...) Ritka, amikor sem hős, sem áldozat nem óhajt lenni az ember. (Hetesi Péter Pál/G3)
  
  ... megvan a saját stílusa, az óriási tudása, és ráadásul igazi dalokat írt, amik önmagukban is megállják a helyüket. (...) Vannak régi hard rock és metal ősöket idéző témák éppúgy, mint elborulások vagy szépséges, finom részek, és annyira változatos, mégis egybe tartozó az egész (...) (U.N. / 9)
  
  ... a mester a legendás idők óta tett egy-két kitérőt a fúziós dzsessz (Crack Orchestra), az alternatív megszólalás (Art Reactor) és a húzós rock (Cik-Cakk Company) területeire. (T.Z.)
  Játéktechnikája, magabiztossága ámulatba ejtő, zeneszerzői kvalitásairól nem is beszélve. (paya)
  
  Varga ezúttal is jó érzékkel kerüli el az instrumentális, progresszív zenék csapdáját: egy percre sem válik unalmassá, elvonttá, végig lendületes, feszes marad. (Dr. Carter)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 red´s cool    butcher babies    root    wass albert    marry me in vegas    lowbau    sons of apollo    az ördög benned lakozik    billy gibbons    lafaro    starset    rosario dawson    shutter island    the bourne legacy    lowbau    volt 2011    septicmen     mike portnoy    werk akadémia    harrison ford    vl45    duff mckagan    3d    kassák lajos    ismeretlen férfi  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!