hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2015. február 24. kedd   18:22
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Casino Bangkok = Jay Lumen
2015.március 6. Péntek, Corvintető

  Jay Lumen, jelenleg az egyetlen olyan hazai DJ-énk és zenei producerünk, aki évek óta állhat színpadon tízezrek előtt, évről-évre bizonyítva, hogy az igényes (nem kommersz) elektronikus zenével is elérhető az igazi, akár a világsiker. Számos falat tört már át elsőként, melyről mindenki azt hitte lehetetlen egy magyar ember számára.
  
  Jay Lumen dalait a világ szinte minden elismert (techno és tech-house) DJ-je játssza és az összes az elektronikuszenében jelentős kiadó jegyzi. Első magyarként jelent meg a Global Underground, a Cadenza gondozásában és szerepelt már Drumcode, Off Recordings, Octopus, 100% Pure és Great Stuff kiadványokon is. Ő volt az első - és azóta is egyetlen - hazai producer, akinek szerzői albumáról minden egyes dal toplistára került a Beatporton. Ez egy lemezről 11 dalt jelent. Erre egyébként DJ még soha, sehol a világon nem volt képes azóta sem, tehát ezzel Jay Lumen nemzetközileg is egyedülálló eredményt ért el.
  
  Megszakítás nélkül, az elmúlt 3,5 esztendőben kb.30, Top10-es dala volt (!), néha több is egy időben, ezek között több, No.1 nóta is. Jay Lumen úttörőnek számít abban is, hogy underground zenei dallal, a - legnagyobb zenei online áruház stílustól független toplistáján – No.1 tudott lenni. Ezt pár éve érte el. Jelenleg egyetlen magyarként, minden idők 40 legjobb előadója között szerepel a világ szinten elismert Resident Advisor Top100-as listáján, egész pontosan a 37. helyen. Ezen kívül a Beatport (a világ legnagyobb zenei letöltő portálja!) két stílusban is a 2014-es év 10 legjobb előadója közé választotta. Tech House-ban közvetlenül Maceo Plex mögött az év 3., míg Techno-ban Dubfire előtt az év 10. legjobb előadója lett az előző esztendő eredményei alapján.
  
  
  
  Egyik legsikeresebb kislemeze a 2012-es ´Get Ready´ volt, ami a legutóbbi kimutatások szerint kb. 25.000 példányban fogyott világszerte. Ez hazánkban - csak összehasonlításként - jelenleg 12-szeres platinalemez és/vagy 25-szörös aranylemez lenne. Ezzel – bátran kijelenthető, hogy - Jay, hazánk pop - rock előadóit is lekörözte, mert ilyen eladási adatokat még ők sem képesek generálni napjainkban. ´Nobody´ c. dalával 2013-ban ezt túlszárnyalta, mert a dal - megjelenés után egy évvel is(!) - újabb No1 eredményt produkált. Ezzel a szerzeményével Jay underground zeneszerzőként újra be tudott jutni a stílustól független listára, ahol beelőzte a legnevesebb sláger, EDM előadókat is.
  
  Egy Ausztrál rádió műsorvezetője élő adásban, egyenesen az underground elektronikuszene diadalának nevezte JAY, ´Nobody´ c. dalát. Ahogy fogalmazott: „A minőségi elektronika és egy fiatal tálentum, le tudta győzni a milliós médiagépezet által támogatott populáris előadókat. Végre megnyíltak a fülek és a szívek, ezt pedig Jay Lumennek köszönhetjük.”
  
  Jay, rendszeresen megfordul világhírű és legendás klubokban, fesztiválokon. Egyetlen hazai DJ-énk, aki Kolumbiában turnézhatott Richie Hawtin (korunk talán, No.1 techno DJ-je) kiadója, a Minus turnéján, elsőként léphetett fel a monumentális mexikói Soul Tech Fesztiválon, a torontói Space Ibiza Fesztiválon, Miamiban a legendás Space klubban, a berlini Tresorban, az ibizai Privilege-ben és a mexikói BPM fesztiválon. Stílusán belül első magyarként szerepelhetett Kínában, Ausztráliában, a bulgáriai legendás Yalta klubban és Indiában, valamint Atlantisz kivételével már minden kontinensen megfordult! Felsorolni is nehéz: Thaiföld, Peru, Kolumbia, Franciaország, Spanyolország és persze Ibiza, Monaco, Finnország, Németország, Kanada, Oroszország, Dél-Korea, Egyiptom, Dubai, az Arab Emirátusok, Hollandia, Svájc, Csehország, Ljubljana, Anglia, Olaszország, Horvátország, Franciaország, Szlovénia, Szerbia, Brazília, Luxembourg, USA és Ausztrália.
  
  Ettől függetlenül Jay Lumen sok időt fordít arra, hogy a hazai fellépéseinek is eleget tegyen. Igyekszik megtartani az egyensúlyt a külföldi és a magyar fellépések között. A legnagyobb klubokban és méltán világhíres fesztiváljainkon évek óta az egyik legnagyobb névnek számít.
  
  Fellépők:
  Jay Lumen
  Subotage
  Sinko
  Dr. Zoidberg
  Ioda aka Yesman
  
  Jegyár: 800 Ft
  Helyszín: Corvintető (Blaha Lujza tér 1-2, 1085)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hegyalja    everwood    palya bea    underworld 4    dream theater    volumes    steve carell    idris elba    frankenstein-terv    edda    parway drive (aus)    bouncing souls    kawa musical circus    bin-jip    másfél    kovács attila    budapest    batman    kevin bacon    busa pista    anna murphy    angra    salvus    dance or die!!!    aws  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!